Annonce

Annonce

Svar: Op og gå og sko


31. maj 2009

Kategori:
Alder:
11 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Hej med dig

Nu hvor din datter rejser sig op og begynder at gå rundt ved tingene, så vil det være rigtig godt med et par små skridsikre sko. Det kan være skindsutsko med ruskindssko eller du kan købe rigtige kravlesko til hende. Kravlesko er små sko i skind, ofte med sål i ruskind og fast hælkappe og med snørebånd, så man kan snøre den ind så den sidder godt om foden.

Man kan overveje om hun har brug for andre mere vandfaste sko, altså sko med såler der tåler mere vand, hvis hun skal ud på græsset og gå lidt rundt til sommer osv., men når hun ikke er ældre end hun er og stadig går meget usikkert, så tænker jeg at det vil være fint med en lille kravlesko og så kan hun slide den og få en rigtig sko efterfølgende.

Bundgaard laver blandt andet nogle rigtig fine kravlesko - de fås i str. 17-23 så mon ikke der også er en din datter kan passe.

Det er korrekt at børnesko bør støtte godt omkring anklen og skal sidde korrekt fast om foden. Derfor anbefales netop også snørebånd eller velcrolukning til de første par sko, så man kan spænde ind så de passer. Derudover skal skoen naturligvis passe i bredden og der er her ...


Annonce

... stor forskel på børns fødder - nogle børn har som din datter en smallere fod, andre har meget brede fødder. Det er også vigtigt at sålen er eftergivelig og blød og at skoen er let, så barnet kan bevæge sin fod i den og flytte fødderne uden større problemer.

De helt små børn, det vil sige børn under 2 år, har meget bløde knogler og meget fedtvæv. De har næsten ingen svang og man laver derfor normalt de første sko med en lige læst, uden svangstøtte. Sålænge barnet ikke selv er begyndt at udvikle svang, så siges det at man ikke bør give barnet sko, hvori der er sat svang ...


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Alle små børn er derfor platfodede og når din datter bukker tæerne sammen mod gulvet, så er det helt normalt, det er måden hun øver sig i at finde fodfæste, måden hun prøver at holde balancen. Så der er umiddelbart ikke noget ualmindeligt i det du fortæller :o) At hun måske springer kravlestadiet over - det sker jo og I kan ikke hindre hende i dette. I må så bare lære hende at kravle efterfølgende, så hun lærer at krydskoordinere ...

Men lige nu skal I af sted efter et par kravlesko, det vil være rigtig fint til din datter:o) God fornøjelse med det.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Uld til baby, hvordan?

Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex

Opbevaring af modermælk

Hvis du malker ud og vil gemme din mælk til senere, så bør du straks efter udmalkning hælde mælken på en engangsflaske, der lukkes og mærkes med navn, dato og evt. klokkeslæt. Umiddelbart herefter placeres mælken i køleskab eller fryser.

Holdbarhed for ny udmalket mælk:

3 døgn i køleskab ved maks. +5 C
3 måneder ved min. -18 C
Mælk, der ikke er optøet ved hjælp af varme, d.v.s. optøet i køleskab, kan holde sig 1 døgn i køleskab
Mælk, der er...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Jeg har længe fulgt med i din brevkasse og har selv fået hjælp til mange "problemer" fra dine svar til andre! Du har været en stor hjælp uden du har vidst det ...!

Bedste hilsner
Sanne mor til dreng på 8 måneder


Annonce