Brev:
Opdragelse - 2 år, 2 mdr.
Hej Helen
Jeg skriver til dig fordi min mand og jeg er meget frustreret over vores datters opførsel og ønsker råd og vejledning til hvordan vi bedst takler det.
Vores datter er 2 år og 2 mdr og er rigtig kommet i selvstændighedsalderen. Problemet er at vi føler at hun styrer alt og skaber dårlig stemning.
Hun vil bestemme alt, f.eks. hvor vi skal sidde, om vi må tale, hvem der skal gøre tingene osv. Hun flipper helt ud når tingene ikke går efter hendes hoved. Alt bliver gjort til en konflikt og det kommer ofte pludseligt. Et klassisk eksempel på hvor meget konflikt hun kan få ud af ingenting er hvis hun f.eks. vil have noget at drikke. Hun vil bestemme indholdet, koppen, hvem der skal hente det, hvem der skal hælde det op, hvor det skal placeres osv.
Vi er og har hele tiden været konsekvente i vores opdragelse og et nej er altid et nej. Men det afholder hende ikke fra at sætte i et hyl og forsætte. Jeg har tidligere talt med vores sundhedsplejerske som mente at vi skulle vælge vores kampe og undgå at sige for meget nej. Det er også helt i orden men kan det være rigtigt at hun skal pleases hele tiden for at undgå konflikt. Det holder vi ikke til.
Et andet problem er at det kun er mor der dur. Hun har tidligere været meget fars pige men nu er det mig der ...
... skal gøre alt og far bliver skubbet væk og der bliver skreget hvis han gør tingene alligevel.
Vi venter barn nr 2 om 2 mdr og jeg er selvfølgelig bange for at det bliver endnu sværre for hende når jeg ikke kan være der hele tiden.
Mange hyggelige stunder ender dårligt fordi hun flipper ud. Vi bliver alle i dårligt humør som selvfølgelig gør situationen værre. Jeg har læst et hav af bøger for at forstå hende bedre og har forsøgt med alle pædagogske midler at møde hende der hvor hun er og forstå hende. Det er dog svært at blive ved når intet hjælper.
Hun er også blevet dårligere til at høre efter. Hun råber højt, smider med tingene, kaster sten mv og griner bare når vi siger nej. Vi har prøvet at ignorere hendes råben for ikke at give hende opmærksomhed på det og det hjælper lidt men hun forsætter kort tid efter igen og det er svært at holde ud. Vi tager de ting hun smider væk og siger nej og så skriger hun i en evighed. Vi føler ofte at hun græder mere end hun er glad derhjemme.
I vuggestuen går det fint og hun er glad. Der er ikke sket nogen forandringer i hjemme på det seneste og vi betragter os ellers som en lykkelig familie. Vi ved at det er en naturlig del af det at blive ældre, men hvor meget kan man forvente af hende nu?
Kærlig hilsen
De frustrerede
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
31. august 2024 | Diverse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen. Har lige brug for at hører dine tanker, omkring min bekymring til...
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Sexliv
Der er meget forskelligt hvornår både kvinden og manden har lyst til at genoptage sexlivet efter en fødsel. For nogle par går der mange måneder før de begge er parate.
Mange tror at det kun er kvinden der skal være parat, fordi det jo er hende der har født, men mænd der har oplevet deres kone føde og har set barnet komme ud af vagina, kan også have svært ved at genoptage sexlivet.
Efter fødslen er kvindes hormonbalance anderledes, end før hun blev gravid, og en...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen
Jeg skriver da jeg gerne vil takke dig for dine råd og støtte. Lige da jeg læste dit brev blev jeg ked af det, for jeg ville for alt i verden være en mor, som giver sit barn opmærksomhed nok. Men du havde jo ret :0)
Jeg har fået det godt igen, er begyndt at arbejde og får medicin og går til samtaler ved en psykolog. Det har hjulpet mig meget.
Jeg vil sige 1000 tak til dig for at støtte mig og give mig råd.
Du hører nok fra mig igen
Knus fra mig