Brev:
Ikke sammenligne, og alligevel
Kære Helen
Tak for dit svar om dagsrytme.
Jeg har allerede et nyt spørgsmål, som presser sig på. Min lille datter på 19 uger har nu i længere tid undgået øjenkontakt med mig. Hun er lidt pylret og giver tydeligt udtryk, hvis der er noget som ikke passer hende. Hun vil fx ikke sidde eller ligge i barnevognen, når hun er vågen. Hun vil meget gerne sidde i bæresele med ansigtet udad. Hun vil ofte ikke ammes, men gerne spise grød. I går i mødregruppen lagde jeg mærke til, hvor mange ting de andre børn kan, som hun ikke kan. De ruller rundt, rører ved ting, siger mange lyde og er glade for at sidde på skødet.
Min datter vil meget gerne kigge. Når hun ligger på sit aktivitetstæppe med legetøj hele vejen rundt, kigger hun ud af døren, på træernes bevægelser i stedet for at tage fat i legetøjet. Hun tager sjældent fat i noget. Men hun er meget glad for at have sine hænder i munden.
Hun gider ikke sidde på skødet, bliver hurtigt utilfreds med det og vil hellere hænge på arm, helst skal vi gå rundt med hende. Hun gider ikke stå stille. I bæreselen brokker hun sig prompte, hvis jeg står stille, i kø i supermarked eller lignende.
De først 3-4 måneder af hendes liv var vi meget op på at hun ikke måtte blive overtræt og overstimuleret, så hun ikke kunne sove, ...
... hvilket resulterede i, at hun er blevet lagt for tidligt ofte. - Dette selvfølgelig uden vores vidende. Vi troede hun blev ked af det i barnevognen fordi hun ikke kunne lide at ligge i den eller fordi, hun var overtræt.
Nu er jeg bange for, at hun ikke er så motorisk udviklet eller interesseret i legetøj mv. fordi hun er er blevet holdt tilbage af os... Hun var kun vågen en time, så lagde vi hende og gik med hende, hvis hun blev ked af det i barnevognen. Jeg har frygtelig dårlig samvittighed og føler, at hun bare har ligget dernede eller om aftenen, når vi ville lægge hende i seng om aftenen, skreget på opmærksomhed, udfordringer og stimuli. Kan vi i vores trods alt gode mening have holdt hende tilbage?
Er det normalt at børn i hendes alder ikke gider have øjenkontakt med deres mor? Skal siges, at dette er forholdsvis nyt- 2-3 uger.
Har du ideer til, hvordan jeg kan stimulere hende til at udvikle sig mere motorisk? Vi bruger bold, leger i følge "Leg med din baby", synger osv. Jeg synes, jeg står på hovedet for at få en reaktion, men løber panden mod en mur i øjeblikket:(.
Er bange for, at jeg gør noget, som gør hende ked af det. Jeg ved godt, at jeg ikke skal sammenligne, men det er svært at lade være.
Glæder mig til at høre fra dig.
Bassespigens mor
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
27. oktober 2024 | Sovevaner | 4 mdr.
Kære Helen. Tusind tak for dit fine svar for et par uger siden. Vores dreng...
26. september 2024 | Sovevaner | 3 mdr.
Græder sig selv i søvn om aftenen
Hej Helen, Så skriver jeg igen .. Efter mit sidste brev er min datter...
Viden om børn:
Brystbetændelse
I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.
Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.
Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...
Navn - navngivning
Alle børn skal have et navn - mindst et fornavn og et efternavn. Og dit barn skal have sit navn, før det fylder 6 måneder. I kan give jeres barn et navn på to måder: Enten ved dåb i folkekirken eller ved at ansøge om navngivning via Borger.dk.
Der er i princippet ikke nogen begrænsninger på antallet af fornavne, som du må kalde dit barn. Men der er regler for, hvilke navne du kan give dit barn. Som hovedregel må du ikke vælge et navn, der kan være til ulempe for dit barn.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.