Annonce

Annonce

Svar: Soverutine og start hos dagplejemor


26. maj 2009

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Kære Sanne

Tusind tak for dine pæne ord til mig, det er rigtig dejligt at høre, at du oplever at jeg har en kærlig holdning til tingene og giver nogle omhyggelige svar :o)

Jeg kan godt ud af dit brev læse, at I har arbejder og stadig arbejder rigtig meget på at skabe en god rytme for dagen, hvor jeres dreng får den mængde søvn han har behov for. Det er rigtig godt og fint det du fortæller.

Jeg tænker dog også at tingene ændrer sig stille og roligt i takt med at han bliver ældre. Behovet for at være mere vågen imellem lurene er der, bruge sig selv mere fysisk og mentalt, være mere aktiv på alle måde. Det påvirker også søvnen og søvnbehovet ændrer sig gradvidst. Således vil de fleste børn i 8 måneders alderen sove 2 gange dagligt og jeg tænker at det godt kan kombineres med at den 3 årige pige skal hentes til middag. Det betyder naturligvis noget, hvorvidt hun skal hentes i bil eller om hun f.eks. kan blive hentet med en barnevogn? Altså ikke at hun skal i barnevognen, men det ville være naturligt hvis jeres dreng sov middagslur i en barnevogn og pigen så blev hentet og gik ved siden af eller stod på et kiddyboard imens.

Så mit råd er faktisk at pigen hentes imens Eddie sover i barnevogn - er det muligt hvor I bor eller er det helt utænkeligt? Alternativet er naturligvis at han sover i autostolen, hvis hun skal hentes i bil ... du skriver at dagplejer er sød og fleksibel, så måske barnevogn ikke er udelukket eller?

De fleste børn på 8 måneder vil have behov for at sove en kort formiddagslur på måske kun 45 minutter og så vil de sove en lidt længere middagslur på måske 1½ time. Alt efter hvor tidlig en formiddagslur barnet tager og hvor ...


Annonce

... lang formiddagsluren er, så vil middagsluren også ligge tidligt og være tilsvarende kort eller lang.

De børn som sover en tidlig og kort formiddagslur, vil naturligt kunne blive puttet til middagslur allerede kl. lidt i 12. De børn som sover en sen og lang formiddagslur, vil ofte først sove middagslur kl. 13-13.30.

Jeg ser altså to muligheder, enten at jeres dreng får en lur samtidig med at pigen skal hentes, eller at hun hentes først og så sover han lur, når de kommer hjem.


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til hvorvidt du skal arbejde på at ændre søvnrutiner, så tænker jeg at det på sigt vil være rigtig godt, hvis han f.eks. lærte at sove i en barnevogn. Er det ikke relevant, selvom I bor i England? Jeg tænker netop i forhold til at dagplejer skal hente pigen, men også i forhold til at han jo på et tidspunkt bliver for stor og for tung for dig at gå rundt med i slyngen. I en vogn kan han sidde og kigge på verden, opleve, mærke vinden i ansigtet osv. når I går tur og du kan så lægge ham ned, hjælpe med at lukke verden ude ved at putte ham under kalechen - ligesom når du lukker skjorten til nu. Det kan således være en ændring som du måske skal arbejde på og som måske kan hjælpe på sigt.

Hvis det ikke er relevant at sove i barnevogn, hvor I bor, så kan du forsøge at indføre et ritual, som dagplejer kan overtage. Det kan f.eks. være en sutteklud som han gentagende gange puttes med og som han kan have med sig uanset om han puttes i køkkenet, i soveværelset, på tur, i dagpleje osv. Det at have en gennemgående putteting kan give tryghed og ro på sigt og kan være rart for ham at have med.

Jeg håber mine tanker hjælper lidt videre på vej, ha en rigtig god pinse :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Olívy - meget mere end bleskift

Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Hoppegynge

En hoppegynge anbefales ikke. Sundhedsstyrelsen skriver: "Til sunde børn frarådes hoppegynge og gangstole, da de forsinker normal udvikling. For handicappede børn gælder særlige regler, spørg sundhedsplejersken, lægen eller fysioterapeuten". Kilde, Sunde Børn, sst. 2003.

En hoppegynge belaster barnets ryg og ben og barnet får ikke en bedre balance af at sidde i en hoppegynge, det er ren underholdning og det kan barnet få på anden måde. Når barnet sidder i en hoppegynge er det en...

Læs mere i Babylex

Forstoppelse

Hvis dit barns afføring er hård og knoldet, så har dit barn forstoppelse. Ofte vil barnet også have ondt i maven og være grædende. Børn der tilbydes modermælkserstatning får hyppigere forstoppelse, end børn der ammes. Men børn der ammes kan også godt få problemer med forstoppelse.

Får dit barn modermælkserstatning, skal du være opmærksom på, at blandingsforholdet er korrekt. Du kan også prøve at skifte till en anden type erstatning - der findes erstatninger, som er udviklet til...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

TAK for din fantastiske brevkasse! Jeg har overhovedet ikke tal på, hvor mange gange jeg har hentet uvurderlig hjælp ved at læse dine svar på alle mulige problematikker om tør hud, sutteflaske, søvn, afføring, øjenbetændelse osv. osv.

1000, 1000 tak!

Du gør livet nemmere for nybagte forældre og deres afkom. 😊

De bedste hilsner fra
Lise, mor til dejlige Anna på snart 5 mdr.


Annonce