Annonce

Annonce

Svar: Sutter og størrelse


25. maj 2009

Kategori:
Alder:
10 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære Mette

Jeg har faktisk kontaktet Pigeon for at høre, hvad deres forklaring er til dit spørgsmål. Og det er faktisk ikke helt lige gyldigt hvad størrelse sut man vælger. Der findes naturligvis forskellige producenter af sutter og Pigeon er et af flere og deres aldersinddeling af sutter er derfor også anderledes end du måske finder andre steder. Men en forklaring kommer her:

Hos Pigeon laver man 3 step. Den mindste sut, step 1, er en kort sut, som er lavet sådan, at den i faconen får barnets læber til at krænge let udad. Dette anbefaler man at bruge så længe barnet udelukkende ammes eller får flaske, simpelthen fordi det minder om den måde barnet skal spise på, når det drikker mælk.

Step 2 er lidt større og har så en anderledes facon der gør, at barnet trænes i at lukke læberne lidt mere sammen. Noget der er vigtigt i forhold til at barnet begynder at skulle spise skemad. Det at spise mad fra en ske er betydeligt anderledes end at die ved et bryst og barnet skal bruge sine læber og mund på en anden måde. Step 2 sutten er ...


Annonce

... altså her udformet til at imødekomme barnets behov for at lære at spise på en anden måde.

Step 3 sutten er så til de lidt større børn, den er større, har en lidt anden hårdhedgrad, den har nuprer osv. som skulle sansestimulere barnet - og så er formålet med denne sut, at barnet stimuleres til at trække vejret gennem næsen fremfor gennem munden. Det er generelt bedre for vores vejrtrækning, at vi trækker vejret gennem næsen.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Udover disse funktioner, så kan sutten størrelse også spille ind på mundhulens udvikling og det må derfor generelt frarådes at man bruger en helt lille sut til de store børn. Børn har jo ofte sutter til de bliver omkring 3 år eller mere og det kan her være hensigtsmæssigt at sutten passer i størrelsen til barnet.

Modsat, så kan man jo heller ikke tvinge barnet til at tage en sut og vælger din datter en mindre model og trives med det, ja så er det sådan. En mors bryst ændrer jo heller ikke størrelse i takt med at barnet vokser ...

Jeg håber du kan bruge ovenstående tanker lidt videre, rigtig god pinse :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Uld til baby, hvordan?

Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Negle

Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.

Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.

Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.

Læs mere i Babylex

Faderskab

Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.

Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tusind tak for dit hurtige svar - jeg ser altid tingene fra en anden vinkel når jeg læser dine svar - en vinkel som man ikke altid selv kan se tingene fra, når det er kørt lidt i hårdknude.

Glæder mig altid til at høre fra dig

Mange hilsner
Lillepigens mor


Annonce