Brev:
Mad, søvn m.m.
Hej Helen,
Jeg har lige et par ekstra spørgsmål vedr. babymad og søvnrytme, som jeg håber du kan hjælpe med.
Vi er lige startet på skemad til vores to børn på 5 mdr. I den forbindelse er jeg lidt i tvivl om:
1. I butikkerne kan jeg ikke finde rismel men kun fuldkornsrismel - er det det samme?
2. Vi har indtil nu brugt Nutramigen (som supplement til amning), men vil nu gå over til almindelig mme. Er det ligegyldigt hvilket mærke vi vælger eller er der forskel på dem?
3. Hvis vi har færdigblandet mme i brikker med på tur, kan de så drikke det ved stuetemperatur eller skal det fortsat varmes?
4. Sutteflaskerne skal vel fortsat steriliseres eller hvad?
4. Det har indtil videre ikke været muligt at få etableret en fast sove- og spiserytme, da det er vanskeligt at finde en rytme som passer dem begge. De kommer i seng ca. kl. 18.30 - 19 om aftenen hvor de slet ikke kan holde sig vågne mere. Så sover de til ved 5-6 tiden om morgenen. De får mad 1-2 gange om natten og vågner derudover en del gange hvor de skal have sutten, har gylpet e.l. så vi er ved at længes meget efter en nats søvn med lidt længere stræk uden afbrydelser.
Når de er stået op og har fået flaske om morgenen bliver de trætte efter 1½ time og kommer ud i barnevognen, men så holder synkroniciteten også op, for nogle gange vil den ene eller begge kun ...
... sove ½ time mens de andre gange sover 2 timer uafhængigt af hvor meget jeg trasker rundt med vognen. Derefter er de igen oppe 1-2 timer og kommer så ud igen. Senere på eftermiddagen sover de så igen 1 eller 2 gange. Sammenlagt sover de et sted mellem 2 og 5 timer i løbet af dagen. De får mad med ca 3 timers mellemrum, men det varierer også lidt.
Kan det betale sig at være mere rigid med tidsplanen nu, eller spiller det ikke så stor en rolle endnu? Har du nogen gode råd til hvordan vi får kørt en mere fast rytme ind, når der er 2 børn at tage hensyn til?
5. Vores pige synes at være lidt mere sart end vores dreng mht. at være sammen med fremmede - især mindre børn eller bedsteforældre som gerne vil røre ved hende og tale højt til hende hele tiden. Hun er meget smilende og charmerende overfor folk med det samme, men bagefter bliver hun tit meget pylret eller virker pludselig panikslagen og falder kun til ro ved at blive båret rundt eller komme op i en slynge på mors eller fars mave.
Vi vil gerne sørge for at hun ikke bliver udsat for for mange indtryk, så hun bliver utryg, men vi er i tvivl om hvordan vi får vænnet hende til at være ude og opleve nye ting, som hun jo kommer til på et tidspunkt når hun skal i vuggestue. Er der noget vi kan gøre og hvornår kan vi evt. forvente at det bliver bedre?
På forhånd tusind tak.
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
5. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Hej Helen Tak for dine tidligere gode svar:) Vores dreng er nu 6 måneder...
28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.
Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...
Viden om børn:
Jern - jerntilskud præmatur
Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:
Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder
Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.
Det...
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.