Svar: Min datter bliver vist køresyg ...
Kære Roomana
Det lyder ganske rigtigt som om at din datter bliver køresyg, når I kører og jeg tænker her at det er vigtigt at hun har mulighed for at kigge ud af vinduet og at du evt. åbner vinduet lidt på klem, så hun kan få lidt frisk luft.
Hvis du oplever at det er sket efter I har skiftet til en fremadvendt autostol, så lyder det jo som om at kørselsregningen påvirker hende - her tænker jeg dog at det plejer at være modsat, at det hjælper på køresygen at vende med ansigtet frem og ikke mod kørselsretning .. men aldrig regler uden undtagelse :o)
Rådet for Større Færdselssikkerhed anbefaler at man vælger en bagudvendt stol så længe som muligt. Det svarer i praksis til ca 3 år. Det anbefales også selvom der findes andre godkendte løsninger ...
Begrundelsen er at når børn sidder bagudvendt, bliver kroppen og hovedet presset mod sæderyggen ved en frontal kollision. Kraften bliver derfor fordelt over en større flade, så belastningen på barnet bliver mindre. Hoved og nakke får lille eller ingen tilbagekastning.
I fremadvendt position, hvor barnet sidder og kigger i kørselsretningen, så vil nakken og hovedet ved en frontal kollision få en voldsom bevægelse fremad.
Da hovedet på mindre børn er meget større og tungere end resten af kroppen, så vil risikoen ...
... for skade på hals og nakke ved en frontal kollision være langt større, når barnet sidder fremadvendt. Et barn der presses mod selen vil også kunne få indre skader.
Derfor anbefales det nu at man vælger en bagudvendt løsning både når man taler babystol og barnestol. Først når barnet er omkring 3 år skiftes til en fremadvendt autostol og når barnet vokser ud af den skiftes til en selepude. Hele tiden afhænger tidspunktet for skift af barnets vægt og længde.
Det anbefales at man vælger den bagudvendte autostol og så lader barnet sidde med bukkede ben ....
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Da I har købt en ny autostol, så lyder det naturligvis som om at den skal beholdes - men da den samtidig tilsyneladende påvirker hendes balance og gør at hun kaster op, hvor den bagudvendte gør hende mindre køresyg, så kan I naturligvis overveje om I skal gå tilbage til eller udskifte den nye med en bagudvendt igen ... Ellers er det ofte et spørgsmål om at give hende lidt frisk luft undervejs og prøve at få hende til at fokusere på at kigge ud af vinduet og ikke på legetøj eller andet i bilen.
Medicin mod køresyge anbefales ikke til så lille et barn og er det nødvendigt, fordi man skal på en længere tur sydpå eller lignende, så skal det altid drøftes med lægen.
Fortsat held og lykke, håber I finder en løsning :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om transport og ferie:
3. oktober 2024 | Transport og ferie | 0 mdr.
Kære Helen Vi er for 3 uger siden blevet forældre til en lille dreng, og vi...
Viden om børn:
Børn i bilen
Der er fem gode huskeregler, når du skal transportere dit barn i bilen:
1. Det er vigtigt at barnets autostol passer til både barn og bil. Tag derfor både barn og bil med, når du køber autostol.
2. Sørg for at autostolen sættes korrekt fast. Følg brugsanvisningen og stram selerne så godt til som muligt, så stolen er godt fastspændt til sædet i bilen.
3. Vælg bagudvendt autostol så længe som muligt. Det er mest sikkert for barnet.
4....
Natamning
Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.
De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.