Svar: Skippe morgenluren
Kære Mette
For det første synes jeg ike at der er noget unormalt i at din datter i øjeblikket har behov for at sove lidt mere. Hun har oplevet skfit med både at være i dagpleje og nu i vuggestue og der sker utroligt mange ting, som gør hende træt.
De fleste børn over 1 år, har fortsat behov for at sove 2 x dgl og kan ikke nøjes med en midagslur. Nogle børn springer middagsluren over før de er to år og andre har behov for middaglur også op i 4 års alderen, så der er altså store forskelle. Det vigtigste er at barnet får lov at sove, når det har behov for det. Børn der ikke får deres søvn bliver kede af det og urolige og det er ikke til glæde for hverken voksne eller børn.
Når din datter bliver vækket kl. 5.45. så kan jeg godt forstå at hun er træt, når klokken er mellem 8-9 og jeg synes derfor hun fortsat skal have lov til at få en formiddagslur.
Jeg er lidt i ...
... tvivl om, hvornår de andre børn sover i vuggestuen? Flere af børnene får vel også to lure? Der er naturligvis noget praktisk i at børnene sover samtidig. Men en almindelig rytme i de instituioner jeg kender, der sover børnene måske mellem kl 9-10 og igen mellem 12 og 1-2 stykker. Mellem 11 og 12 plejer de så at få frokost og ved 2-tiden eftermiddagsmad/frugt.
Mon ikke det kan lade sig gøre at komme ind i en soverytme, hvor der er plads til både formiddags og eftermiddagslur? Måske kan I prøve at følge de samme tidspunkter derhjemme, så hendes 'biologiske ur' indstiller sig.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Efterhånden som hun bliver ældre vil hende søvn behov også ændre sig, men en middagslur vil hun nok have behov for længe og det er der ikke noget forkert i. På samme måde er der intet forkert i at hun har behov for to lure nu, med den alder hun har.
Håber I finder ud af noget. Held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Feberkrampe
Det lille barn evne til at kunne regulere sin temperatur er umoden. Det betyder, at nogle børn får krampe i forbindelse med, at de får feber. Temperaturen kan stige pludseligt, og når temperaturen stiger for hurtigt, kan temperaturreguleringscenteret i hjernen ikke følge med, og kramperne opstår.
Feberkramper opstår hos 2-5% af børn mellem 6 måneder og 5 år, og det er den hyppigste årsag til kramper hos børn. Feberkrampe er delvist arveligt, så end forældre eller søskende har...
Brystbetændelse
I daglig tale bruges betegnelsen brystbetændelse om to tilstande i brystet - det der egentlig er tilstoppede mælkegange, som er en ikkeinfektiøs tilstand i brystet og så en infektiøs brystbetændelse.
Tilstoppede mælkegange opstår ofte fordi amninger springes over eller fordi barnet ikke har fået "tømt" brystet tilstrækkeligt, måske fordi barnet dier med forkert teknik.
Infektiøs brystbetændelse opstår ofte, fordi det er gået hul på brystvorten, hvorved der er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Tak for alt din støtte og hjælp indtil nu. Igennem dig har jeg lært at have tillid til mine beslutninger og oser ud af tryghedsposen til min dreng og dette med god samvittighed!!!
Ingen tvivl om at du altid skal være min sundhedsplejerske :-)
Kærlig hilsen
P, mor til dreng på 15 måneder.