Brev:
Rejsende farmand
Hej Helen.
Så blev det min tur til at komme med spørgsmål.. Vi har ellers brugt din hjemmeside meget og tit fundet trøst, opmuntring og løsningsforslag blandt andres breve og ikke mindst dine svar, ved diverse små-problemer der nu engang melder sig, når man er blevet forældre :-)
Vores datter Silje er 14 måneder. Hun er netop i dag startet i privat dagpleje, da hun desværre fik en dårlig oplevelse med vuggestuen, selvom vi på alle områder havde vurderet Silje til at være et vuggestuebarn. De utrolig mange børn og voksne var for meget for Silje.. Hun kunne ikke rumme det, blev indelukket, ked af det, utryg og ja,… ændrede sig bare alt for meget, især ved skiftning hjemme.
Da jeg valgte at snakke med vuggestuepersonalet, opstod der desværre nogle misforståelser og tilliden fra min side forsvandt og min mave gjorde ondt når jeg afleverede Silje.. Jeg har mange års erfaringer som medhjælper i vuggestue, hvilket heller ikke har gavnet mig. Mine forventninger har måske været for høje?!
Min mand arbejder i Schweiz. Har en fast arbejdsrytme på 5 arbejdsdage/5 fridage. Det fungere rigtig godt for os voksne, men vi har svært ved at finde ud af om det har nogen negativ indvirkning på vores datter?! Det har ligeledes været svært ...
... for os at finde råd og vejledning om lige præcis dette, så derfor vil jeg høre om du har nogle erfaringer med fædre der rejser meget ind og ud af et barns hverdag?
Som sådan kan vi ikke mærke drastiske ændringer på Siljes almene tilstand alt efter om farmand er hjemme eller ej, men Silje er – især efter vuggestuen – meget opmærksom på, hvor jeg er henne og når far er hjemme, hvor han er. Så det kan nogle gange virke som en mindre kontrol, og har desværre påvirket hendes ellers store glæde for at sidde og fordybe sig i noget legetøj, hvilket lige pt. er ikke eksisterende. Selvom vi leger meget med Silje, viser hende hvordan legetøjet virker osv., ønsker vi jo hellere ikke at hun til sidst ikke kan lege selv overhovedet. Kan vi gøre noget anderledes? Er det alderen der gør at hun er mere bevidst? Og vil det gå over? Er der noget vi kan gøre for at hun finder tryghed og harmoni i den verden vi voksne har opstillet for hende?
Vuggestueoplevelsen har selvfølgelig sat sine spor i såvel barn som voksne, men vi ønsker at komme videre, og håber især at den nye private dagplejer viser sig at være en god løsning.. Selvom vi forbereder os på en voldsom reaktion når hun skal til at være der alene :-)
Mange hilsner og tak
Pernille
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.
Jakke og flyverdragt i autostol?
Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
6. oktober 2024 | Sovevaner | 11 mdr.
Dreng 11 mdr vil ikke længere puttes af far
Kære Helen Vi står i en lidt presset situation, da vores dreng på 11...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
Viden om børn:
Fødder
På grund af den trange plads i livmoderen, bliver mange børn født med indaddrejede fødder. Det kan være den ene fod eller begge. Små børn fødes også let hjulbenede. Det har ofte ingen betydning, og det retter sig efterhånden, som barnet bliver ældre. Nogle børn bliver født med klumpfod, også kaldet varusfod eller talipes equinovarus. Dette kræver speciel behandling.
Den sunde babyfod er bred og med en smal hæl. Barnet kan let sprede sine tæer. Alle børn er platfodet indtil...
D-vitamin
Alle børn bør fra de er 2 uger til de er 2 år gives D-vitamin 10 mikrogram (400IE) dagligt. Det gives som dråber.
Børn med mørk hud og/eller børn som går klædt, så kroppen oftest er tildækket om sommeren (lange ærmer, lange bukser/kjoler eller tørklæder) skal fortsætte med D-vitamintilskud (400IE) hele barndommen.
Når børn er ca. 1½ år gamle, vil de kunne tygge en multivitaminpille, ofte knækket i kvarte. Indeholder vitaminpillen 10 mikrogram D-vitamin, bliver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.