Brev:
Søvn og amning - 10 mdr.
Hej Helen
Nu skriver jeg til dig igen :-)
Jeg har droslet rigtig meget ned i amningerne, er faktisk nede på 2 (aften og nat), igår fik hun kun 1 amning da hun havde spist yoghurt inden sengetid og derfor ikke havde lyst til at spise hos mig.
Hun har indtil for et par uger siden spist 2 gange ved mig om natten, men jeg ville rigtig gerne have den ene amning væk, og der er så det jeg har arbejdet på de sidste par uger. Hun vågner dog stadig 2 gange om natten, og drikker så vand første gang hun vågner (mellem 23 og 24) og bliver ammet mellem 2 og 3.30 ca. Det er ikke hver nat hun er tilfreds med den tår vand, så skælder hun ud noget tid.
Kan hun ikke finde ud af det med at hun kun må få den ene gang om natten nu? Forvirrer det hende at jeg ammer den ene gang? Kan vi tage den helt væk? Hun er jo 10 måneder så det burde jo ikke være noget problem at sige hun ikke skal ammes om natten, men jeg ved, du siger at det er meget normalt at amme om natten ved denne alder ikke?
Problemet er bare at hvis (har jeg også skrevet til dig om før) hun bliver ammet 2 gange om natten, så går det ud over hendes appetit om dagen, og så ender vi i den samme dumme cirkel som før. Hun er nemlig endelig blevet bedre til at spise, dog kan mængderne variere, og er slet ikke i nærheden af hvad mine veninders børn på samme alder spiser, men det bekymrer mig ikke længere.
Er det bedst at droppe ...
... amningen fuldstændig, og så erstatte aften amningen inden sengetid med en portion yoghurt?
Vores søns værelse ligger lige ved siden af vores datters værelse, og når hun bliver gal om natten fordi hun ikke kan få den amning hun vil have, så er jeg bange for hun får ham vækket. Det er også sket et par gange. Har du et råd til hvad vi kan gøre? Har prøvet at tage ham med op i vores seng som ligger på førstesalen, men så vænner han sig jo til at sove hos os, og det duer jo ikke.
Jeg gør det når hun vågner, at jeg tager hende op, tilbyder hende vand, og står så og putter hende lidt ind til mig, hvorefter jeg putter hende under dynen og siger at nu skal hun sove osv. Nogle nætter spænder hun sig bagud som en flitsbue (jeg lægger hende på siden) og skriger og skriger. Jeg tysser på hende, aer hende og siger igen at nu skal hun sove. Bliver hun ved, går jeg ud og lukker døren på klem, venter 30-60 minutter og går derind, vender hende om på siden, siger igen at nu skal hun sove osv. osv. Nogle nætter hvor det bliver ved i længe, tager jeg hende igen op, tilbyder vand, putter osv.
Er det en dum måde at gøre det på? Skal jeg hellere stå med hende noget længere?
Det skal også lige siges at hun går fuldstændig bananas hvis det er hendes far som går ned til hende første gang hun vågner.
Hvordan lærer vi hende at sove om natten? som jo egentlig er det vi prøver på.
Med venlig hilsen
Heidi
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
12. november 2024 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Min datter er 10 mdr gammel. Jeg har været på barsel med hende...
9. november 2024 | Sovevaner | 12 mdr.
Dreng 11 måneder vil ikke længere puttes af far del 2
Kære Helen Jeg skriver del 2 i titlen for at referere til mit tidligere...
24. oktober 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
9 måneder og sover ikke igennem om natten
Hej Helen. Jeg kan ikke forstå, hvorfor vores dreng A. på 9 måneder ikke...
Viden om børn:
Rhesus-uforlignelighed
Vi har hver især en blodtype, som kan hedde A, B, AB eller 0 og derudover er vi delt op i Rhesus positive og Rhesus negative. De fleste mennesker er Rhesus positive, ca 15 % er Rhesus negative.
Hvis en Rhesus negativ kvinde bliver gravid og den kommende far er Rhesus positiv, så kan barnet, som kvinden venter være Rhesuspositiv efter sin far.
Imens barnet ligger i maven, så har det sit eget separate kredsløb, men der kan dog ske en lille udveksling af blod imellem...
Mødregruppe
De fleste kommuner tilbyder nybagte mødre at komme i en mødregruppe, som oftest vil bestå af 5-8 mødre, som har barn i nogenlunde samme alder.
Sundhedsplejersken spørger, om man er interesseret i at være med i en mødregruppe og sender så invitationer ud til første gang, man mødes. Nogle gange mødes man første gang privat hos en af mødrene, andre gange mødes man i et lokale, som sundhedsplejersken bruger til formålet.
Det kan være en stor glæde at mødes med andre...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.