Svar: Sushi - 10 mdr.
Hej Anja
Fisk er sundt, fisk er vigtigt - både til voksne og til børn.
For mange familier er Sushi ved at blive noget man spiser jævnligt og det er i princippet en rigtig fin måde at få varieret sit indtag af fisk på.
Det er dog meget vigtigt at man sørger for at hygiejnen og tilberedningen af sushi er i orden. Både når man laver det selv og når man køber det færdigt. Man skal sikre sig at købe det et sted, hvor det er lavet efter forskrifterne.
Fødevarestyrelsen pålægger både forhandlere, sushi-restauranter og øvrige leverandører at dybfryse fisken før salg. Det kræves at fisken har været frosset ned til -20 C i mindst 24 timer for at komme eventuelle parasitter i fiskekødet til livs.
Laver man det selv, så spørg for en sikkerheds skyld om fisken har været frosset ned. Bestil det evt. dagen før, så fiskehandleren kan fryse det for dig. Man kan også bruge røget laks, makrel eller lignende røget fisk til sushi, da rygning har samme effekt som nedfrysning.
Man skal være opmærksom på at sushi ofte laves med tun og ...
... at der i forhold til indtag af tun (og andre rovfisk) er specielle anbefalinger for gravide, ammende og små børn. Det anbefales at gravide og ammende max indtager 100g gram rovfisk om ugen, børn under 3 år må max indtage 25g om ugen.
Man bør så vidt muligt gå efter at spise så forskellige sushi-varianter som muligt for på den måde at få de forskellige vitaminer og mineraler fra de forskellige fisk.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Der er i forhold til små børn ingen særlig anbefaling for indtag af sushi eller anden rå fisk. Man skal dog være opmærksom på, at små børns immunsystemet stadig er umodent og at de derfor generelt er mere modtagelige for en række infektioner. Derfor er det særlig vigtigt, at man overholder ovenstående anbefalinger, hvis man giver sit lille barn (børn under 2 år) sushi og det er vigtigt at man spiser sushi den dag, sushien er fremstillet.
Så små børn må gerne få sushi, men man skal tænke sig om, både når det handler om hvilken type fisk man vælger og hvordan sushien er tilberedt ...
Håber dette er svar nok på dit spørgsmål :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Apgar score
Dette er betegnelsen for en undersøgelse som jordemoderen laver af barnet lige efter fødslen. Apgar Score blev udviklet i 1952 af Virginia Apgar og den bruges til at vurdere, hvordan barnet har det, lige når det er blevet født.
Jordemoderen har 5 ting hun ser på:
1. Hun ser på barnets reflekser,- reagerer barnet på forskellige stimuli, griber barnet, søger barnet osv.
2. Hun mærker barnets puls, for at se på hvor hurtigt barnets hjerte slår og om...
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen.
Endnu engang ros til dig. Det varmer virkelig mit hjerte at læse dine svar til andre. Din grundighed tåler ingen sammenligning og findes ikke hos mange andre! Mange forældre og børn kan prise sig lykkelig for at have dig!
Glæder mig til at læse din bog.
Mange varme hilsner fra
Sophus og mor