Svar: Renlighed - 2 år, 11 mdr.
Kære Mor til to
Jeg er lidt fortaler for at man ikke tager bleen af for hurtigt, men i stedet vælger at beholde bleen på ... At have en ble på betyder nemlig ikke at man skal tisse og lave i bleen, den skal bruges som en ekstra sikkerhed og ikke som undskyldning for ikke at gå på toilettet.
Jeg mener det er langt bedre for barnets selvværd at have en tør ble og nå på toilettet, end det er at få bleen af og så stå med våde bukser gentagende gange ...
Så mit råd til jer er umiddelbart at gå tilbage til bleen. I skal dog vælge en bukseble, som tages op og ned som et par trusser og så skal jeres datter fortsat gå på toilettet. Hun skal fortælles at bleen skal hun ikke tisse i, den bruges så hun ikke får våde bukser, hun skal stadig tisse på wc, som hun også gerne vil.
Derudover vil jeg anbefale jer at have nogle faste toilet tider, det skal ikke diskuteres og hun skal ikke spørges. Hvis I spørger hende ...
... "skal du tisse", så siger hun ganske givet nej og et kvarter efter så tisser hun. Derfor skal I have nogle faste tidspunkter for hvornår man tisser, tage hende i hånden og sige "kom vi går lige ud og tisser" - fordi det er sådan man gør, det gør hun og det gør i.
Det kan f.eks. være når man står op om morgenen og inden man går i seng om aftenen. Det er også når man skal op at handle, så tisser man af inden man går ud af døren, man tisser af når man har spist og inden man løber ud at lege.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er dejligt for hende at opleve successen med en tissetår på wc og så en tør ble. Så kan I rose hende, fortælle hende hvor super det er. Sker uheldet så alligevel at bleen bliver våd og hun ikke nåede toilettet, så siger I til hende at det er helt okay, det nåede hun så ikke, men så var det jo godt at hun havde sin ble på denne gang.
Jeg håber mine tanker hjælper videre på vej, fortsat held og lykke med hende :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
Viden om børn:
Frugtmos og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan barnet spise al slags frugt. Det kan være frisk frugt eller kogt frugt.
Starter dit barn med skemad i 4-5 måneders alderen, er det dog helt okay, at du giver lidt frugtmos i denne alder. Det anbefales, at du begynder med den kogte mos til de mindste børn. Det anbefales også, at du tilbyder frugtmos som topping på en grød, eller som dessert efter et grøntsagsmåltid.
Til den første skemad er især pære- og æblemos godt, da det har en mild smag,...
Faderskab
Et barn, der er født i Danmark, skal som udgangspunkt have registreret en far. Det er vigtigt, fordi barnet har ret til at kende sin biologiske baggrund, og fordi faderskabet giver både barnet og faren en række rettigheder og pligter.
Hvis I forældre er gift, så får faderen automatisk faderskabet. Hvis I forældre ikke er gift, så skal du ansøge om faderskabet - og det skal du gøre i forbindelse med barnets fødsel og inden for 4 uger. Hvis I ikke har anmeldt faderskabet inden for...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...