Svar: Renlighed - 2 år, 11 mdr.
Kære Mor til to
Jeg er lidt fortaler for at man ikke tager bleen af for hurtigt, men i stedet vælger at beholde bleen på ... At have en ble på betyder nemlig ikke at man skal tisse og lave i bleen, den skal bruges som en ekstra sikkerhed og ikke som undskyldning for ikke at gå på toilettet.
Jeg mener det er langt bedre for barnets selvværd at have en tør ble og nå på toilettet, end det er at få bleen af og så stå med våde bukser gentagende gange ...
Så mit råd til jer er umiddelbart at gå tilbage til bleen. I skal dog vælge en bukseble, som tages op og ned som et par trusser og så skal jeres datter fortsat gå på toilettet. Hun skal fortælles at bleen skal hun ikke tisse i, den bruges så hun ikke får våde bukser, hun skal stadig tisse på wc, som hun også gerne vil.
Derudover vil jeg anbefale jer at have nogle faste toilet tider, det skal ikke diskuteres og hun skal ikke spørges. Hvis I spørger hende ...
... "skal du tisse", så siger hun ganske givet nej og et kvarter efter så tisser hun. Derfor skal I have nogle faste tidspunkter for hvornår man tisser, tage hende i hånden og sige "kom vi går lige ud og tisser" - fordi det er sådan man gør, det gør hun og det gør i.
Det kan f.eks. være når man står op om morgenen og inden man går i seng om aftenen. Det er også når man skal op at handle, så tisser man af inden man går ud af døren, man tisser af når man har spist og inden man løber ud at lege.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er dejligt for hende at opleve successen med en tissetår på wc og så en tør ble. Så kan I rose hende, fortælle hende hvor super det er. Sker uheldet så alligevel at bleen bliver våd og hun ikke nåede toilettet, så siger I til hende at det er helt okay, det nåede hun så ikke, men så var det jo godt at hun havde sin ble på denne gang.
Jeg håber mine tanker hjælper videre på vej, fortsat held og lykke med hende :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.
Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...
Viden om børn:
Sut
Før i tiden var det almindeligt, at børn fik en sut med det samme, når de blev født. I dag mener man, at det er hensigtsmæssigt at man venter med at give barnet en sut, til amningen er etableret.
Hvis barnet får en sut for hurtigt, så kan det gå ud over barnets lyst til at die ved brystet. Dertil kommer at sutteteknikken er forskellig alt efter om barnet dier på brystet eller sutter på en sut.
Du kan møde mange forskellige holdninger til det at bruge sut og det er vigtigt...
Babysvømning
Der er mulighed for at gå til babysvømning i de fleste svømmehaller. Der findes også private hjem, med et opvarmet bassin, hvor man har små hold for babyer og deres forældre.
Babysvømning er godt for barnets balance, hvilket har betydning når barnet senere skal lære at sidde, kravle eller gå. Det at være i lunt vand, kender barnet også fra sin tid i livmoderen og når barnet er i vandet stimuleres alle sanser - ikke bare balancen, men også høresansen, lugtesansen (og nogle gange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.