Svar: Hustyran
Kære Mor
I har fået mange råd undervejs, jeg ved fra dine tidligere breve, at I har fået hjælp fra kommunen, via Marte Meo metoden, du fortæller idag at I har været tilknyttet et familieværksted og det er mit indtryk at flere af disse tiltag hjælper jer korvarigt, men efter en periode, så er hverdagen atter svær for jer alle.
Spørgsmålet er hvad det er der sker? Hvorfor går det kun godt i en periode? Er det ikke muligt at få opfølgende samtaler i familieværkstedet eller af de øvrige personer I har omkring jer, som tidligere har rådgivet jer? Det vil være rigtig godt, fordi de jo kender jeres familie, kender de tidligere problemstillinger og derfor forholdsvis let kan gå ind i den situation, som giver jer problemer nu ...
Det er naturligt svært for mig at vide, hvad der sker hos jer, når jeg ikke kan være tilstede i situationerne og det er derfor vigtigt at I får hjælp af nogen, som netop kan være det.
Har I i dette forløb haft kontakt med en børnepsykolog? Jeg spørger fordi I måske burde tale med en sådan. En børnepsykolog er uddannet til at undersøge børn og finde en udredning, en begrundelse for barnets opførsel. Nogle gange handler det om ydre ting (altså f.eks. samspil mellem forældre og barn) men andre gange handler det måske om mere indre ting - altså at barnet ...
... har nogle iboende problemer - f.eks. en ADHD problematik eller andet.
Derudover er en børnepsykolog uddannet til via samtaler at give metoder, råd, pædagogisk psykologisk vejledning i hvordan man kan skabe en forandring - naturligvis ud fra hvordan man ser barnet og ser familien. Og jeg tænker at det er hjælp fra en børnepsykolog I har brug for.
Der er børnepsykologer ansat i kommunen, måske er der tilknyttet en til det værksted du taler om. Der er sandsynligvis også tilknyttet en psykolog til drengenes institution og det vil være helt relevant at drøfte problemerne med personalet her.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Sådan som du beskriver din dreng, dine drenge, og også har gjort det tidligere, så tænker jeg at pædagogerne i institutionen også må have gjort sig nogle tanker, de må have gjort sig nogle overvejelser og at det vil være naturligt at tale med dem om, hvordan de oplever jeres drenge og hvad de mener man skal tilbyde af hjælp.
Jeg ved ikke hvordan jeres økonomiske muligheder er. Hvis I har mulighed for det, kan I jo også søge privat hjælp. Der findes privatpraktiserende børnepsykologer - tal evt. med jeres læge omkring dette.
Så selvom jeg ikke kan løse jeres problemer, så håber jeg at du hermed er hjulpet videre til at finde en som forhåbentlig kan :o) Rigtig meget held og lykke fortsat :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
Viden om børn:
Håndudmalkning
Hvis man har brug for at malke mælk ud til sit barn, så kan man gøre det med håndudmalkning. Når man bruger sine hænder, skal man være ekstra opmærksom på hygiejnen - men ellers er håndudmalkning normalt den mest skånsomme form for udmalkning af brystet.
- Begynd med at vaske dine hænder og klem en lille smule mælk ud af brystet, som kasseres.
- Malk ud i en ren skål, som mælken let kan sprøjtes ned i
- Læn dig forover, massér brystet blidt ned mod...
Autostol
Til transport i bil skal barnet sidde i en godkendt autostol. Det lille barn skal helst sidde fastspændt med ryggen mod kørselsretningen.
Autostole skal være godkendt efter ECE (R)-44-03 eller 44-04. Der skal være et E-mærke på stolen, og den lange talrække under eller efter E-mærket skal starte med enten 03 eller 04.
For fastmonterede autostole hedder godkendelsen ECE (R) 44-05.
Autostole med andre mærkninger skal også være E-mærket, for at de er...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Hej Helen.
Du är min absoluta förebild inom allt med barn och allt som rör barnuppfostran/sömn/mat/sjukdom. Trots att jag aldrig träffat dig känner jag ett 100% förtroende och respekt för dig och känner att din syn på barn och hur man ska hantera olika situationer är helt rätt. Det finns så många metoder och syn på området idag men du har en sån sund och kärleksfull inställning.
För att sammanfatta det jag precis skrev: Du är min "guru" inom området och jag är glad att jag Tack vare min danska svärmor fann din sida och äntligen kunde få den hjälp och feedback jag så väl behövde!
Tack
/Erika