Brev:
Søvn, mad, gylp
Hej Helen.
Tak for dit svar ang. hjælp til familier under fattigdomsgrænsen. Det er nogle input som jeg helt sikkert vil undersøge nærmere.
Men men, jeg har jo selv en lille prut på lige knap 6 måneder herhjemme, som i den grad giver hans mor og far grå hår i hovedet i denne tid. Vi er super frustrerede og det er som om at problemet bare bliver værre.
Jeg er netop kommet ind efter at have kæmpet med Oskar i en halv time, for at få ham til at sove sin middagslur. Det er desværre den samme sang - hver dag, begge to gange han skal sove i sin barnevogn.
Han begynder allerede at gå bananas når han skal have sin jakke og lille hue på, hvor han græder hjerteskærende. Og derefter kan vi kæmpe med et grædende og skrigende barn i noget som føles som en evighed.
Han virker altid som om han kører sig selv op til en overtræthed, der kommer lynhurtigt. Vi har prøvet at lægge ham ud i god tid, inden han bliver for træt, men også når han er rigtig træt. Lige meget hvad vi gør, så reagerer han meget voldsomt.
Og det er mærkeligt, for han har altid sovet godt om dagen, uden de store problemer. Han har skullet have sutten en enkelt gang eller to, og så har der været ro. Men de sidste halvanden måneds tid, har han altså forandret sig.
Han sover rimelig godt om natten - spiser en enkelt gang og får sutten et par gange i løbet ...
... af natten. Idag er han vågnet kl. ca. 06.30 og jeg lagde ham ud ved kl. 09.15 og kæmpede som sagt med ham indtil kl. lidt i ti.
Når han endelig sover, sover han godt - cirka 2½ time. Han bliver typisk lagt ud igen når han har været vågen i 2-3 timer. Nogle gange gaber han allerede efter at have været vågen i 1½ time, men da prøver jeg altså at trække ham lidt, da jeg synes at det er lige lovlig hurtig i hans alder at skulle puttes igen.
Hvor længe skal en lille på et halvt år være vågen ad gangen, og hvordan ville du foreslå at en dag skal forløbe med søvn og mad osv? Vi er efterhånden meget forvirrede og ved ikke længere om vi gør det rigtigt i løbet af dagen.
En anden ting er, at han stadig gylper utrolig meget i løbet af dagen. Han har fået risgrød og grøntsagsmos hver dag siden han var 4 måneder, men får flaske og vælling ved siden af.
Han har altid gylpet meget, men det bliver bare ved og ved- også flere timer efter han sidst har spist. Det er kommet så vidt nu, at han nærmest ikke bliver tumlet mere af frygt for opkast.
Efter han har spist skal han helst ligge på ryggen, fikseret af sin dyne i kravlegården, så han ikke bevæger sig for meget, da han ellers straks gylper.
Er det normalt, og kan man da slet ikke få noget i håndkøb som "kan lægge låg på" maden i hans mave??
På forhånd tak for hjælpen:O)
Anja
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Brystpumpe
En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.
Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.
Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...
Rød numse
De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.
For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.
Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.