Brev:
Søvnproblemer og vurdering af måltider
Hej Helen.
Vi har været så heldige at få de dejligste tvillinger i november 08.
Vi har dog - synes vi selv - problemer med vores søn og hans søvn. De er nu 5 1/2 måned og han har i hvert fald de sidste 2-3 måneder sovet meget uroligt. Vi har tidligere fået at vide, at det er fordi, deres søvn varierer meget og derfor let kan vågne, og at de vil vokse fra det. Vi synes dog, det har stået på i noget tid, så nu vil vi høre din mening.
De bliver begge lagt omkring kl 19, og det går som regel meget let. Det fleste aftener skriger han et par min. hvor han derefter falder til ro og sover. Nogen gange skal vi lige op og give sutten. Men som regel sover de begge efter max 15 min., så det er vi glade for.
Problemet er, at han ofte skriger i søvne omkring kl 21 og derefter oftest hveranden time. Han sover sjældent længere end 3 timer uden vi hører fra ham. Han vågner som sådan ikke, skal bare have sutten, og så sover han videre. Men det er lidt frustrerende, når det står på sådan resten af natten. Han får en flaske mellem kl 2-3 når sutten ikke helt er nok længere. Der drikker han ca. 180-200 ml mme. Og derefter sover han videre til ca. kl 06.30-07.
Måske er det normalt for alderen, men da hans søster sover 12 timer uden at vågne, er der lidt forskel på dem, og derfor undrer det os, at han ...
... ikke kan sove længere.
Jeg kunne også godt tænke mig at høre din vurdering til antallet af måltider. Frederik har aldrig været den, der har spist mest, og det har tit givet os lidt grå hår:-). Han vejede en del mindre end sin søster 2.140 mod 3.010 og vi har derfor haft en del fokus på ham. Han vejer i dag ca. 6,6 og er derfor heller ikke den største, men stadig fint med.
Vores dag ser således ud for dem begge:
07: Han drikker 100-180 ml mme, hende 210 ml.
9-9.45. Sover
ca. 11. Hirsegrød med frugt. (de spiser en pæn portion, hvor der også er en del mme i.) Hun får mme i flaske til at drikke ved siden af, han vil ikke have noget.
ca. 11.30: ca 2 timers middagslur.
kl 15. drikker de ca 200 ml mme.
Sover en halv time ved 17 tiden.
kl 18.30: Grød eller mos m. kartofler og grøntsager. Hun får lidt at drikke ved siden af, han er ikke interesseret.
kl 02 får han en flaske på ca. 200 ml.
Jeg tror ikke de får nok mme, men jeg har meget svært ved at få mere i dem især på Frederik. Er det for få måltider de får?
De trives ellers godt og har de færdigheder børn i den alder skal have og er altid meget glade.
Jeg håber du kan hjælpe med svar og gøre os lidt mere rolige omkring hans søvn. Vi har da også tænkt om han kan have problemer med ørerne, når han sover dårligt.
Mange hilsner
Nina
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
16. marts 2025 | Amning | 6 mdr.
Kære Helen, Først skal lyde et kæmpe TAK for dine råd og din vejledning ift....
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
8. marts 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære sundhedsplejerske, Vores lille Luca på 6 måneder (på mandag) har altid...
26. februar 2025 | Sovevaner | 6 mdr.
Kære Helen, Først vil vi – som et par forholdsvis nyudklækkede...
Viden om børn:
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Hjemmefødsel
Lang de fleste kvinder kan selv vælge, om de vil føde hjemme eller på sygehuset. Der er dog visse undtagelser - hvis du venter tvillinger, hvis dit barn vender forkert, eller hvis der er specielle komplikationer, så vil du blive frarådet at gennemføre en hjemmefødsel. Tal derfor altid med din jordemoder og læge om, hvad du godt kunne tænke dig.
Der kan være mange fordele ved at føde hjemme. Du har f.eks. din egen jordemoder, du er på hjemmebane - hun er på besøg, du er mere...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.