Svar: Stadig vælling til natten
Kære Josefine og Co
Flasken beholder hun nok ikke til hun flytter hjemmefra - trods alt ikke :o) Men det er alligevel en rigtig god idé at stoppe med flaske, når hun er 1½ år.
Der er laktose i mælk, vælling osv. Det er sukker og det lægger sig rundt om hendes tænder og giver rigtig god grobund for huller og ødelagte mælketænder.
Dertil kommer at hun med den alder hun har nu, naturligt i kraft af sin udvikling skal til at adskille sig lidt fra sine forældre, øve mere selvstændighed, være en lidt større pige på mange måder og at få sutteflaske hører ligesom babyalderen til. Hun er ikke længere en baby og må gerne stilles lidt andre krav. Hun har brug for at blive mødt på en anden måde, få nye udfordringer og vokse - på flere forskellige niveauer.
Jeg synes derfor I skal væk ...
... fra den flaske - også selvom jeg godt ved at Josefine er født meget før tid og korrigeret ikke er så gammel .... Tag hende med i processen, når flaskesutterne er mørnede, så skal de smides ud, lad hende være med til det og så købes der ikke flere! Det er slut nu.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Sørg for at hun får mad og væske nok i løbet af dagen og aftenen, det er fint at indføre en godnatgrød inden sengetid eller en portion yoghurt eller bare en banan, hvis hun vil have det. Bare hun får lidt, så er det fint. Om natten bør hun tilbydes vand, hvis hun er tørstig. Hun kan evt. have en drypfri kop i sengen, så kan hun selv tage sig noget at drikke, hvis hun vågner og har behov. Men mælk om natten, det bør hun ikke få mere :o)
Håber I hermed har fået et skub til at få smidt flasken helt, fortsat held og lykke ...
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Psykisk udvikling børn
Lige fra dit barn bliver født, er det aktivt kommunikerende. Det har brug for at blive taget op, holdt om, trøstet og beroliget, snakket med, kærtegnet osv.
Børn vil altid have brug for at blive set og hørt. De har brug for at vide, at de har en vigtig plads i familien, og at det er dejligt at være sammen med dem. Barnets psykiske udvikling skal støttes, fra barnet er nyfødt og hjælpeløst, og til det vokser op og gradvist bliver mere og mere selvstændigt.
I en...
Modermælkserstatning
Modermælkserstatning gives til børn, der ikke ammes eller tilbydes udmalket modermælk - og modermælkserstatning kan gives fra fødslen. Modermælkserstatning er sammensat, så det ligner modermælken mest muligt, og børn udvikler sig og trives rigtig godt på modermælkserstatning.
Modermælkserstatninger har et højere indhold af protein, mineraler og vitaminer, end man ser i modermælk. Det skyldes, at barnet ikke kan optage næringstofferne helt på samme måde. Modermælkserstatning...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.