Svar: Konstant syg
Kære Heidi
Det er desværre meget normalt at børn i din datters alder, får gentagende infektioner (forkølelse, mellemørebetændelse osv.) når de starter i pasningsordning. Årstiden spiller her naturligvis også ind, det skulle gerne blive bedre nu, hvor den lyse tid kommer over os :o)
Der er dog heller ikke nogen tvivl om at rygning er dårligt for jeres datter og hendes luftveje. Selvom far ryger ud af vinduet, under emhætten, når hun sover osv. så skader det - sådan er det, om man vil det eller ej ...
Mange børn som bliver født før tid, har umodne lunger. Det betyder at barnet ikke er i stand til at trække vejret tilstrækkeligt og derfor får barnet C-pap behandling, som hjælper barnet med at få luft i lungerne og holde lungerne udfoldet. Det for tidligt fødte barn vil heller ikke have fået så mange antistoffer fra sin mor og vil ofte være mere udsat for infektioner end børn født til tiden. Jeres datters immunforsvar kan således godt stadig være påvirket af den tidlige fødsel og efterfølgende behov for behandling.
Man siger normalt at det tager to vintre med snot og forkølelse at få opbygget et immunforsvar. Det vil sige at efter to vintre, så begynder man altså at ...
... gå lidt lysere tider i møde, hvad angår sygedage i institutionen og det at få hverdagen til at hænge sammen ... Tilgengæld kommer jo så ofte en del af børnesygdommene, som man jo også skal have med - skoldkopper f.eks. ... men det må I tage til den tid :o)
Det er uhyre vigtigt at man er opmærksom på hygiejnen omkring bleskift, næsepudsning, mad osv. Det er vigtigt at man søger for at vaske hænder både på sig selv og på barnet i forbindelse med disse ting - det har stor betydning, når man vil minimere smitterisiko ved forkølelse.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er også vigtigt at man er opmærksom på indtag af mad og at barnet skal spise så varieret og sundt som muligt. Det er her meget vigtigt at barnet spiser f.eks. fisk - to gange om aftenen som varmt måltid og næsten hver dag til frokost. Fisk indeholder blandt andet selen, som virker som antioxidant og dermed styrker immunforsvaret.
Du kan også supplere din datter med en multivitamintablet - en tyggetablet beregnet til børn. Du skal sørge for at knække den i kvarte eller knuse den, så hun ikke får den galt i halsen.
Jeg håber mine tanker hjælper videre på vej, fortsat held og lykke :o) God bedring med hende, håber I får en sygdomsfri sommer.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:
18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.
Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?
Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...
13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.
Skoldkopper, bedsteforældre og smitte
Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...
24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.
Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...
24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.
Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...
26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.
Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...
Viden om børn:
Rosiner
Børn under 3 år må gerne spise rosiner, men ikke i ubegrænsede mængder. Det anbefales at børn under 3 år max spiser 50 gram rosiner om ugen.
Rosiner indeholder en svampegift, som hedder Ochratoksin A. Dette tåler barnet kun i meget små mængder. Det er det totale indtag over en længere periode der betyder noget. Derfor sker der ikke noget ved, hvis barnet spiser mange rosiner en dag og i dagene derefter ikke spiser rosiner.
Svampegiften findes også i økologiske...
Negle
Spædbarnets negle er meget bløde og i starten vil du fint kunne nulre neglene af.
Når neglene bliver hårde og adskiller sig fra blommen, så kan du begynde at klippe dem med en saks. Det er her vigtigt at du klipper neglene lige over.
Du kan evt. bruge en lille fil til at afrunde hjørnerne på neglene, så barnet ikke kan rive sig.
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...