Brev:
Kronisk hård mave
Hej Helen
Min datter på nu 9 mdr. har siden hun var helt lille haft svært ved at komme af med afføringen. Ofte kommer det ud i hårde knoldede pølser, og gerne over en 4 gange i løbet af dagen.
Hun har fået lactulose stort set hver dag siden hun var omkring 1 mdr. Hun får i dag en 6-7 ml dagligt. Derudover får hun 1 flaske grøn allumin dagligt som jo skulle være godt mod træg mave. Jeg sørger i desuden for at tilbyde hende rigeligt med væske samt giver hende i ny og næ sveskemos og figenstænger når det rigtig er slemt. Har dog hørt det ikke er godt med for meget sveskemos.
Jeg ved jeg også kan cykle hendes ben osv., men hun er god til at tumle rundt selv.
Jeg kan umiddelbart ikke se hvad der mere skal til, og efter min mening burde det da også være nok til at holde en mave kørende?? Jeg bryder mig ikke om at hun har været på lactulose så længe. Jeg ved det ikke er vanedannende, men er det ...
... virkelig nødvendigt at bruge det så længe?
Det er faktisk sjældent at hendes afføring er normal. Hvis ikke den er hård, har hun lidt tynd mave, men til daglig er den altså stort set hård...den er som udgangspunkt ikke knoldet hver dag, men generelt meget fast.
Jeg ved at det kan være svært for børns maver at følge med i overgangsperioden til hårdere kost, men nu har hun de sidste par måneder ikke været trappet op i mad. Hun får grød til morgenmad, en flaske grøn allomin formiddag, rugbrødshapser + frugt til frokost, lidt frugt + kiks før aftensmad, aftensmad(det samme som vi spiser) og så en flaske vælling før sengetid.
Jeg giver hende sødmælk højst 1 gang dagligt, da jeg også har hørt at dette kan medføre hård mave. Mange dage får hun slet ikke sødmælk.
Er det "normalt" at nogle børn bare har sværere ved at fordøje maden i den alder eller bør jeg få det tjekket?
På forhånd mange tak for dit svar.
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Hofteklik
Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.
Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.