Annonce

Annonce

Svar: Uden ble - også om natten


16. april 2009

Kategori:
Alder:
3 år

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Hej med jer

Det lyder som om at jeres datter er blevet hurtig renlig og har en god fornemmelse for hvornår hun skal tisse og hvornår hun ikke skal ... :o)

Det vil normalt være sådan at barnet bliver renlig om dagen før det sker om natten. Det er også sådan at de fleste af os vågner en gang i løbet af natten fordi vi skal op og tisse og det er helt normalt.

Vores blæren opsamler den urin, som dannes i nyrerne. Normalt er blæren stor nok til at rumme den mængde urin, som dannes i løbet af natten. Det vil ofte dreje sig om ca 1/2 liter, men det har naturligvis noget at sige hvor gammel man er og hvor lang natten er ...

For et barn der bliver puttet kl. 20 og som står op kl. 07 er natten meget lang og det vil naturligt være svært for barnet at holde sig i alle disse timer. Små børn som din datter vil ikke nødvendigvis vågne af sig selv om natten, når de føler de skal tisse, men vil i stedet tisse i sengen imens de sover - og det er selvfølgelig vældig ...


Annonce

... ubehageligt.

Derfor er det i princippet en rigtig god idé at I følger jeres datter på toilettet sen aften inden I selv går i seng, hjælper hende med at få tømt sin blære hvorefter hun så kan sove videre til næste morgen, vågne i en tør seng og selv gå ud på toilettet og tisse. Jeg synes bestemt ikke det er synd, at I gør sådan - det lyder også som om at jeres datter synes der er okay, hun går jo mere eller mindre derud i søvne :o)


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvor længe I skal blive ved sådan, er der ikke nogle faste regler omkring. Du må prøve at vurdere ud fra hvordan din datter reagerer, når hun kommer ud at tisse. Hvis hun roligt følger med og tisser en stor tår, så lad hende gøre dette og lad hende så derefter sove roligt i en tør seng til næste morgen tidlig. Hvis hun protesterer højlydt over at blive hivet ud af sengen eller næsten ikke tisser, så lad hende sove og se så om ikke hun kan holde sig eller mærke naturlig tissetrang.

Fortsat held og lykke, håber mine tanker hjælper videre på vej:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Renlighed

Renlighed betyder, at barnet har kontrol over vandladning og afføring. Der er store individuelle forskelle på, hvornår børn bliver renlige.

De fleste børn bliver renlige inden for de første 3 år, hos andre sker det langt senere. Børn bliver ofte først renlige om dagen og senere også om natten.

At træne renlighed bør altid ske i et samarbejde med barnet. Der skal være plads til små uheld og det er vigtigt at støtte barnet og aldrig skælde ud, hvis og når det går...

Læs mere i Babylex

Klapvogn - køb af klapvogn

Når I vil købe en klapvogn, skal I overveje, hvad jeres behov er. Der findes mange forskellige modeller af klapvogne, som hver har deres fordele.

En klapvogn kan være praktisk, når I bevæger jer rundt i byen, eller tager feks. bus eller tog. En klapvogn er ofte let at manøvrerer rundt med, og den fylder ofte mindre end en barnevogn, hvilket kan gøre den praktisk i hverdagen. Samtidig kan mange klapvogne klappes sammen, så de f.eks. kan være med i bilen, hvis I f.eks. skal i ZOO...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Allerførst vil jeg gerne sige dig tusind tak for dine hurtige og uddybende svar, og fordi du tog mine bekymringer alvorligt. Det var lige, hvad jeg havde brug for.

Mor til Agnethe 5 måneder


Annonce