Annonce

Annonce

Brev:

Hvordan takler vi vores datter


15. april 2009

Kategori:
Alder:
4 år

Hvordan takler vi vores datter

Kære Helen

Ja så har vi brug for din hjælp igen. Det drejer sig om vores store pige på knap 4 år. Problemet er, at hun stort set ikke hører efter hvad vi siger til hende og samtidig har hun et meget voldsomt temperament (og det ER meget voldsomt, jeg arbejder selv med børn og har aldrig set noget lignende, kun ved børn der har ADHD og autister).

Vores egne tanker går på, at hun har fået for meget opmærksomhed de første 3 år, vi har altid underholdt hende/ leget med hende, selvfølgelig i en god mening (man hører så meget om, at forældre er for lidt sammen med deres børn i dag, og sådan skulle det ikke være i vores hjem). Men nu bliver hun snart 4 år og fik for et års tid siden en lillesøster, så vi kan og vil heller ikke lege med hende konstant.

Når vi er hjemme, går det for det meste fint, hvis hun hjælper os med de daglige ting såsom madlavning, rengøring og tøjvask. Men sætter vi voksne os ned og vil have en kop kaffe, læse i et blad eller bare snakke stille og roligt sammen, så går det galt. Hun søger vores opmærksomhed konstant, både ved hele tiden at snakke til os eller kommandere rundt med os: mor gør dit, far gør dat. Hun er i gang hele tiden, og har ikke tålmodighed til at vente på noget som helst.

Prøver vi at sætte grænser ved at sige: Jeg vil ikke have bla. Bla. Bla. Så bliver hun enten bare ved med det, vi ikke vil have, gir sig til at skrige meget højt eller slår til os eller lillesøster, hvis hun lige er inde for rækkevidde. Vi er kommet så langt ud, at vi efterhånden ikke orker at tage konflikterne mere, for hun skriger SÅ højt, så lillesøster bliver ked af det, vi får ondt i ørene og alle naboerne er ikke i tvivl om, at vores familie er hjemme.

Hun kaster rundt med alle de ting der er i nærheden, sparker og slår os, hvis vi vil “trøste” eller bare holde om hende. Vi siger hun gerne må være sur, men at hun ikke skal ødelægge tingene og skrige - dette høres overhovedet ikke. Men vi kan efterhånden ikke rumme ...


Annonce

... hendes raseriudbrud mere. Vi er magtesløse og føler hele tiden, at hun er en tikkende bombe, som kan springe i luften, ved bare det mindste (f.eks. Hvis jeg åbner døren, når vi kommer hjem, og hun ville have gjort det).

Vi prøver at lave noget kun med hende, så hun har os for sig selv nogen gange. Begge hold bedsteforældre har hende også engang imellem, der er hun den sødeste pige, som hører efter, hvad der bliver sagt, smiler og griner og charmer hele tiden. Så snart vi forældre kommer ind af døren forandres hun fuldstændig.

I børnehaven går det også fint, hun leger med mange forskellige, styrer legene, men det syntes de andre er fint. Hun har en smadder god fantasi, og finder tit på en masse gode lege. Hun snakker meget og er med i det der sker i det daglige. Pædagogerne kan godt engang imellem høre og se hun bliver sur og de er ikke i tvivl om, at hun har et voldsomt temperament, nogen gange kan det gå ud over et andet barn, men det er ikke ret tit det kommer til udtryk.

Samtidig med, at hun er en pige der snakker meget og har dette voldsomme temperament, så er hun en meget genert pige, som sidder ved mig eller sin far, så snart der er fremmede. Møder vi nogen på gaden, som snakker til hende eller når vi kommer nogen steder hen (også til bedsteforældrene), så gemmer hun sig ved os og siger ikke en lyd det første stykke tid.

Efterhånden lukker vi os mere og mere inde herhjemme, da vi er “flove” over hende, vi føler ikke vi kan tage hende med nogen steder hen eller bare være ude i vores have, for folk kigger virkeligt meget, når hun bliver sur og vi bliver totalt magtesløse og føler os som verdens dårligste forældre.

Jeg håber du vil fortælle os, hvad du tænker om dette og måske give os nogle redskaber, så vi bedre kan magte alle de raserianfald vores datter får. Det er jo rigtig synd for hende, og hun siger selv tit, at nu vil hun gerne være glad og smile, men det varer desværre aldrig ret længe af gangen.

På forhånd tak.

Læs Helens svar »



Annoncer

Sponsorerede artikler

Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste

Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...

Læs mere her



Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:

13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.

Konflikter - 3 år, 4 mdr.

Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


18. juni 2024 | Sygdom | 4 år, 2 mdr.

4-årig med kæmpe nedsmeltninger og anderledes adfærd

Kære Helen, Jeg har med stor glæde læst dine bøger og mange brevkassesvar...

Læs hele brevet og Helens svar


23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.

Leg med voldsomme ord

Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...

Læs hele brevet og Helens svar


28. marts 2024 | Opdragelse | 3 år, 7 mdr.

Selvværd og selvtillid

Kære Helen Jeg skriver til dig fordi jeg har en pige på 3 1/2 år, som jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Lattergas ved fødsel

Lattergas er en blanding af ilt og kvælstofilte, som man indånder gennem en maske.

Lattergas bruges som smertestillende og er et tilbud til kvinder, der er i fødsel. Jordmoderen vejleder kvinden i, hvordan masken bruges - lattergas virker bedst, hvis du trækker vejret i masken, når du mærker, at der er en ve på vej, og så lægger masken fra dig igen, når veen klinger af.

Lattergas virker på den måde, at kvinden mærker smerten, men ikke lader sig gå på af den, og den...

Læs mere i Babylex

Navlestreng

Navlestrengen forbinder dit barn og dig til hinanden, så længe barnet ligger inde i livmoderen. Navlestrengen går fra babys navle til moderkagen, og det via navlestrengen at dit barn får alt det, som barnet har brug for, når det skal vokse og udvikle sig i livmoderen.

Lige efter fødslen vil navlestrengen stadig forbinde dig og dit barn, og navlestrengen fungerer fortsat lidt. Man kan se, at den pulserer, så barnet får den sidste ilt fra moderkagen.

Når moderkagen...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen & Co.

Jeg har gjort det før, og det kan måske virke af for meget, at jeg nu gør det igen, men synes endnu engang, at jeg vil sende en tak til dig Helen og hvem end der ellers sidder bag hjemmesiden.

Nu med datter nr. to og efter syv ugers bekendskab med nyeste arving, finder jeg mig selv en lørdag aften helt i panik over, om vi da bare slet ikke kan finde ud af at have en baby. Og wupti på fem minutter har jeg fundet flere lign tilfælde af frustrerede mødre, der beskriver scenarier, der minder om det jeg sidder i. Med et bliver min situation helt "normal" og efterfølgende kan jeg med stor ro læse dine konstruktive svar, som jeg endnu engang finder både kompetente, letforståelige og direkte anvendliege (nu håber jeg også baby-pigen gør det;) )

Så igen stor ros herfra - det er en super hjemmeside!

Med lidt mere ro i mor-sindet sendes en stor TAK herfra.


Annonce