Svar: Uden bryst om natten
Kære Trediegangsmor
Det lyder ikke som om at din dreng er helt parat til at undvære brystet endnu, hvilket er meget normalt for hans alder og som udgangspunkt, synes jeg derfor du skal amme ham ...
Du skal naturligvis sikre dig at han får mælk og mad nok i løbet af dagen, og da du fortæller at han om dagen kun ammes formiddag og aften, så lyder det som om at I skal se lidt på indtaget i dagtimerne. Det er klart, at hvis han ikke får mælk og mad nok om dagen, så vil han naturligt søge det om natten :o)
En plan for dagen til et 6-7 måneders barn ser således ud:
Tidlig morgen 05: Ammes og sover lidt videre i mors seng
Morgen 7.30-8: Havregrød, vand af kop.
Formiddag 9-9.30: Frugtmos (jerntilskud), frisk blød frugt som appelsinbåde, fersken, blomme eller lignende i hånden at sutte på, vand af kop.
Ammes og puttes til formiddagslur
Frokost 12: Grøntsagsmos med kød eller fisk, suppleres med ristede rugbrødsbjælker i hånden, agurk eller lignende at gnaske i, gumle på, vand af kop.
Ammes og puttes til formiddagslur
Eftermiddag 16: Ammes eller begynder i stedet at få en lille portion flerkornsgrød med frugtmos, frisk blød frugt i hånden at sutte på ligesom om formiddagen.
Powernappen springes over over
Aften 18: Grøntsagsmos med kød eller fisk og ...
... udgangspunktet bliver stille og roligt mere og mere af jeres mad, tilbydes igen brødskorper, agurk eller lignende at sidde med selv, vand af kop.
Ammes og puttes til natten ca 19.30-20. Sover i sin egen seng
Sen aften 23-24: Ammes og lægges tilbage i egen seng, sover uden bryst til næste morgen tidlig.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Som du kan se her indgår der rigtig mange måltider i løbet af dagen og derudover fortsat 5-6 amninger dagligt. Nogle børn vil godt kunne nøjes med kun 4 amninger i døgnet, hvis mor har masser af mælk og den flyder let til barnet, så er det fint, men andre har naturligt behov for mere.
Det er helt naturligt at amme ham inden han skal sove, fordi mælken gør ham rolig, afslappet og er med til at give ham en god søvn, samt få ham til at overgive sig til søvnen. Men det er vigtigt at du ikke ammer ham i søvn og derefter flyttet ham.
Du skal derfor amme ham, lade ham spise effektivt og godt, men putte ham i seng, når du kan fornemme at han er lige ved at falde i søvn, men endnu ikke sover. Han skal altså lige nå at registrere hvor han bliver lagt og skal lære at falde i søvn uden at have brystet i munden. I stedet kan du så berolige ham og lulle ham til ro ved at lægge dine hænder på ham, give ham en sutteklud eller lignende.
Fortsat held og lykke, håber ovenstående giver lidt klarhed :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:
8. november 2024 | Amning | 2 mdr.
Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...
7. september 2024 | Amning | 11 mdr.
Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...
23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.
Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...
Viden om børn:
Pudendusblokade ved fødsel
Pudendusblokade er en bedøvelse af skeden og mellemkødet, som kan gives til kvinder, der er i fødsel.
Blokaden lægges oppe i skeden i slutningen af presseperioden, og den modvirker den voldsomme udspilingsfornemmelse, man føler, lige før barnet bliver født. Desuden virker blokaden bedøvende på mellemkødet, hvis man skal syes lige efter fødslen.
Pudendusblokaden er for de fleste lidt ubehagelig at få lagt, og den kan dæmpe presseveerne, så man som kvinde ikke kan...
Ruskevold
Nogle gange sker det, at man i overskrifter kan læse om børn, der er blevet rusket af deres forældre. Men lige meget, hvor meget eller hvor længe et barn græder eller skriger, så må man aldrig slå eller ruske sit barn.
Et spædbarn der ruskes kan få blødninger i hjernen, som kan medføre hjerneskade eller død.
Kommer du i en situation, hvor du kan mærke at du ikke kan klare barnets gråd og hvor du kan risikere at gøre dit barn ondt, så læg barnet i seng, lift eller...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.