Svar: Bordskik - 2 år, 6 mdr.
Kære Randi
Jeg tror der er ligeså mange svar på dit spørgsmål, som der er forældre ... og så tænker jeg også at børn jo er forskellige. Nogle børn har ingen problemer i at sidde stille i længere tid, andre har betydeligt sværere ved det :o)
Der er meget stor forskel på at være 2½ og så være mellem 5-9 år og man kan naturligt ikke forvente at jeres dreng kan sidde stille ved bordet ligeså længe som de ældre børn. Der er ofr mig at se heller ikke tvivl om at det er enormt kedeligt for børn at sidde bænket ved bordet, hvor de skal høre på voksensnak - en påskefrokost kan jo vare flere timer - og det er naturligt svært for et barn.
Når man er 2½ år, så er man ikke ret gammel og man har en naturlig uro i kroppen, behov for at bevæge sig, bruge sig selv fysisk. Derfor er det meget svært at få en 2-3 årig til at sidde stille i mere end 20-30 minutter - eller hvad det nu tager at spise sin mad.
Borskik handler for mig naturligt om at lære barnet visse regler og lærer barnet den kultur vi har, hvor vi ...
... netop sidder omkring bordet. Det er noget vi forbinder med hygge, det sætter vi stor pris på. Som jeg læser jeres brev, så kommer jeres dreng fint og sætter sig ved bordet, starter med at være med, deltager på lige fod med andre, spiser sin mad - og når han er færdig med at spise, så behøver han ikke sidde der mere.
For mig at se ligger udfordringen i at lære ham at sidde med ved bordet, lære ham at vi spiser sammen, vi har det hyggeligt med det, vi snakker og har det rart og så naturligvis de andre regler som man siger tak for mad, man spiser pænt, man får tørret sine hænder, bliver tørret omkring munden osv. og når man er færdig med at spise, så må man gerne gå fra bordet.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er fint at være konsekvente omkring at man spiser sammen, siger tak for mad osv. Men jeg synes faktisk ikke at børn på 2½ år, når de i øvrigt har gjort alle andre pæne manerer, skal tvinges til at sidde ved bordet til alle andre har spist færdig ...
Så min holdning ligner nok jeres holding :o)
Fortsat held og lykke med ham.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
23. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 9 mdr.
Kære Helen. Jeg håber, du kan hjælpe os med nogle redskaber til at håndtere...
19. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 3 mdr.
Hej Helen. Så er vi virkelig trådt ind i 3-års alderen med fulde kraft. Og...
18. april 2025 | Opdragelse | 4 år
Sur 4 årig pige der råber meget
Kære Helen Vores pige på nu 4 år har de seneste par måneder haft meget...
16. april 2025 | Opdragelse | 3 år, 1 mdr.
Hej Helen Min datter på 3 år, er begyndt at være en smule bange om aftenen....
13. april 2025 | Opdragelse | 22 mdr.
Håndtering af selvstændighedsalder og aftenputninger
Kære Helen Jeg skriver til dig igen om vores datter på 22 måneder, som i...
Viden om børn:
Brystopereret
Mange kvinder bliver idag brystopereret. En brystoperation kan både være en brystreduktion, hvor man har fjernet noget af brystet og en brystimplantation, hvor man har gjort brysterne større.
Mange kvinder bekymrer sig om hvorvidt de vil kunne amme deres barn, når de er brystopererede og der er ikke andet at gøre, end at se hvad tiden bringer. Nogle kvinder vil fint kunne amme, det afhænger meget af operationsmåden. En del kvinder ammer delvist, giver altså bryst og supplerer med...
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.