Annonce

Annonce

Svar: Pludselig morsyg og underlig


8. april 2009

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udvikling.

Hej med dig

Når man er 3 måneder gammel begynder man at kunne se længere og din datter begynder at kunne opfatte rummet hun er i. Du kan se det når du sidder med hende i favnen og far kommer ind i rummet, så kigger hun efter ham, drejer hovedet bevidst og følger ham med øjnene.

Hun begynder derfor også at fornemme mere og mere om hun er hjemme eller ude, om hun er i favn hos mor, far eller en fremmed og hun slapper tydeligt mest af, når hun er der, hvor hun kender lyset, lydende, duften - og bliver mere urolig, når hun er andre steder eller hos nogen hun ikke kender så godt.

Det er meget vigtigt at man i denne periode forsøger at aflæse hendes signaler og således ikke bare lader hende gå fra arm til arm, men lader hende observere verden lidt på afstand (fra mors trygge base) og hvis andre gerne vil holde hende, så er det kun når hun er veludhvilet og virker til at have overskud til det, bliver det for meget (og det kan det meget hurtigt blive) skal så hun tilbage til mor igen :o)

Jeg kunne godt forestille mig at jeres lille datter har oplevet rigtig meget på jeres tur til KBH, måske har der være mange mennesker, bedsteforældre og lignende som gerne har ville holde hende, nusse med hende, skifte hende osv. og det reagerer hun så på.

Samtidig har hun lige nu en alder, hvor der udviklingsmæssigt sker rigtig meget med hende både fysisk og mentalt og i disse perioder, hvor børn udvikler sig rigtig meget på alle fronter - vil de naturligt være mere tryghedssøgende og virke mere pylrede end tidligere. Der er skrevet en ...


Annonce

... bog som hedder "60 Vidunderlige uger" som beskriver disse udviklingsspring - du kan finde den i min bogguide under 'Udvikling'.

Far skal naturligvis også kunne trøste jeres lille pige og tage over en gang imellem, det er også vigtigt at de to knytter bånd og det er her meget vigtigt at far ikke mister modet og med det samme giver op og overgiver hende til dig. Han må gerne virke sikker i sine bevægelser, sine kærtegn - jo mere ro han kan signalere jo bedre. Hun bruger ham som et spejl og hvis hun oplever at han bliver urolig og ked af ikke at kunne trøste hende, ja så bliver hun også selv mere urolig og ked af det.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Det vil også være rigtig godt, hvis far får lillepigen over, når I er sikre på at hun har fået mad nok, er udhvilet og i pludre humør. Det er altid lettere at få en god kontakt med et mæt og udhvilet barn og det er vigtigt at de begge oplever at det at være sammen er noget dejligt :o)

Og så vil det være en god idé, hvis far kunne få visse ting han gør med jeres datter. At han f.eks. også skifter hende, at det er ham der giver hende bad, triller hende i barnevognen osv. så alle disse ting ikke kun gøres af mor. Det er her vigtigt at du lader ham gøre det på hans måde og ikke retter for meget på ham - for det gør naturligt også at far vil trække sig og igen - det vil jeres datter kunne mærke, det vil gøre hende utryg - hvis far trækker sig så må der være noget galt, så vil hun naturligt hellere være hos mor ... :o)

Håber ovenstående hjælper jer lidt videre på vej, fortsat held og lykke og rigtig god påske.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump

BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:

15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Flytning med baby

Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...

Læs hele brevet og Helens svar


12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.

Slår hovedet ind i ting

Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Baby zoner ud

Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...

Læs hele brevet og Helens svar


16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.

Tumle med baby

Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...

Læs hele brevet og Helens svar


22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.

For hurtig motorisk

Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Nysgerrighed børn

At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.

Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...

Læs mere i Babylex

Sove inde

Når barnet sover inde, så er det sikreste at sove i egen seng, men i samme rum som forældrene - i hvert fald, når der er tale om et spædbarn. Det nedsætter risikoen for vuggedød.

Vælger du at sove sammen med dit barn, skal dit barn have ligeså meget plads, som hvis det sov i egen seng. Det skal have sin egen dyne og skal sove på en fast madras uden løse lagner, tæpper eller lignende.

Temperaturen skal være mellem 18-20 grader og barnet skal iklædes tøj, der passer...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om amning og flaske, hjæper dig med at få et mæt og tilfreds barn.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.

Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)

Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.

Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!

Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!

Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder


Annonce