Brev:
En sulten dreng
Kære Helen,
Lad mig starte med lidt praktisk info:
Ved fødslen var Sebastian 50 cm og vejede 3360 g. Da han var 3 måneder blev han målt til 64 cm og vejede 6,5 kg. Nu er han lige fyldt 4 måneder, så
ovenstående er nok ikke gældende længere :-).
Han har endnu ikke en decideret dagsrytme, men det ser nogenlunde sådan ud:
Han vågner mellem kl. 6 og 7 – får en flaske mælk
Ved 9 tiden får han en flaske igen og bliver puttet ud i barnevognen – her sover han gerne 3 timer
Ved 12 tiden får han flaske igen
Ved 14 tiden får han flaske igen og kommer ud i barnevognen igen – vi henter hans søster mens han sover – her sover han højst 1½ - 2 time
Ved 17 tiden får han flaske igen – nogle gange vil han ud i ½ times tid mens vi får aftensmad.
Ved 19 tiden bliver han puslet og puttet til natten med en flaske. Det er så forskelligt hvor lang tid han sover, men typisk vågner han ved midnat – får en flaske. Derefter vågner han ved 03 tiden og får flaske igen og igen om morgenen når han vågner.
Han tager aldrig under 100 ml – gerne mellem 150/170 ml pr. gang. Han er på Nan 1.
Denne ’rytme’ er naturligvis kun gældende når vi ...
... er hjemme og ikke skal noet. Er vi i byen eller der sker noget andet bliver hans lure og spisetider forskubbet, men det er sikkert, at han vil spise hver 3 time.
Når vi spiser eller drikker noget er Sebastian så nysgerrig – man kan se på ham, at han gerne vil smage det hele. Han er så ivrig efter at smage, at han savler hver gang vi putter noget i munden (han holder hovedet fint selv....). Vi vil gerne introducere ham for andet mad, men for ikke at starte med for meget på en gang har vi startet med vælling i håb om at han vil sove bedre. Men nej, selvom han får 200 ml vælling kl 19 og igen en hel flaske mælk ved midnat kan han stadig ikke sove igennem. Og jeg har jo ladet mig fortælle, at hvis man fylder børnene godt op om dagen skulle de gerne sove bedre – han bliver tydeligvis ikke mæt nok......
Mit spørgsmål er så: skal vi droppe vællingen når det alligevel ikke har den virkning vi gerne vil have og så begynde at give ham kartofler i stedet for? Skal vi gå over til Nan2? Jeg må også sige, at hans mave fungerer fint (har overhovedet ikke haft problemer med hård mave).
Glæder mig til at høre fra dig.
Hilsen Renata
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
12. marts 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Kære Helen Min søn er 5 måneder, og han er de sidste 1.5-2 måneder begyndt...
6. marts 2025 | Transport og ferie | 3 mdr.
Kære Helen. Min mand og jeg venter vores første barn og vi er så heldige, at...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Sovevaner | 5 mdr.
Hej Helen Vi har en glad lille pige, som blev 5 måneder for en uge siden....
Viden om børn:
Dåb
Hvis du ønsker at få dit lille barn døbt i kirken, skal du henvende dig til kirkekontoret eller til præsten ved den kirke, hvor I gerne vil have jeres barn døbt. I aftaler så i fælleskab et tidspunkt for dåben, og I mødes også og taler om dåbsritualet, og hvordan det hele foregår.
I de fleste kirker foregår barnedåben som en del af søndagsgudstjenesten, men i nogle kirker arrangeres særlige dåbsgudstjenester f.eks. om lørdagen.
Før dåben skal I vælge mindst 2 og...
Moderkage
Moderkagen forsynet barnet med næring, imens det ligger inde i livmoderen. Når fødslen er forbi, og navlestrengen er klippet over, så skal moderkagen fødes.
Hos nogle kvinder kommer den helt af sig selv, hos andre skal man presse lidt for at få den ud. Det kan ske, at moderkagen ikke kan komme ud på normal vis og derfor må kvinden bedøves, og den må fjernes af en læge. Bedøvelse er nødvendigt, for hvis kvinden var vågen, ville det gøre meget ondt.
Når moderkagen...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.