Annonce

Annonce

Svar: Sove længere om natten?


3. april 2009

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Det du fortæller lyder meget normalt for en pige på 2 måneder og det er nok begrænset, hvor meget du kan gøre, for at ændre hendes søvnrytme. Du forsøger jo allerede at gøre en del ...

Det er rigtig godt, hvis du kan fortsætte med at tanke hende op om dagen og prøv i en periode om du kan amme hende fra begge bryster imellem hver lur. Det vil sige at du skal starte med at amme hende fra det ene bryst, når hun vågner af lur, sørge for at hun spiser effektivt og længe fra den ene side. Derefter skifter du hende, pludrer osv. og inden hun så skal sove igen, så ammer du hende fra modsatte side. Det gør ikke noget, hvis hun kun tager toppen fra 2. bryst, næste gang hun vågner, så starter du blot med at lægge hende til der, lader hende spise godt i bund, skifter hende og lægger atter til modsatte side.

Ved at amme hende fra begge sider imellem hver lur, så får du for det første fyldt hende rigtig godt op om dagen, men samtidig får du også øget din mælkemængde stille og roligt. Jo mere mælk du har, jo hurtigere den løber til, jo mere mælk vil hun naturligt få og jo længere lur vil hun måske kunne tage om aftenen ...

Nogen garanti er der dog ikke, nogle børn har behov for at spise ca hver 3 time døgnet rundt, svarende til 8 måltider dagligt og det er helt normalt. Det er sådan, at børn der ammes ofte spiser hyppigere end børn der får flaske, da modermælken ...


Annonce

... mætter lidt anderledes end modermælkserstatning gør.

Det lyder umiddelbart som om at jeres datter stortrives med mors mælk og får hvad hun har behov for, da hun vejer ca 6 kg. så hun har ikke umiddelbart behov for andet end modermælk, men skal naturligvis fortsat have lov til at spise, når hun viser behov :o)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan overveje om du skal flytte hende over i vugge eller tremmeseng om natten. Det at hun ligger ved siden af dig, gør naturligt at hun kan dufte din mælk og når man ligger lige ved siden af 'mælkebaren' så dier man naturligt nok lidt hyppigere, end hvis mælken ikke lige frister ... Prøv derfor om du ikke efter amning om natten, kan svøbe hende og putte hende i egen seng, hvor hun så kan sove et lidt længere stræk end hun gør lige nu. Du vil sandsynligvis også opleve at sove lidt bedre, når du ikke har hende liggende klods op af dig - selvom det er hyggeligt :o)

Vær også opmærksom på at små børn naturligt vil ligge og smaske, småklynke, søge, komme med suttelyde osv om natten og at det kan være tegn på at de drømmer og ikke nødvendigvis er tegn på at de har behov for mad. Hvis din datter puttes og sover for sig selv, så vil hun måske bedre kunne komme videre i søvnen uden at få brystet og du vil have lettere ved at tolke, hvorvidt der er tale om mælkebehov eller baren naturlig natlig uro på grund af drømme :o)

Fortsat held og lykke med hende :o) Rigtig god påske.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.

Gråd i barnevogn - del 2

Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.

Mor kan ikke putte - 10 mdr.

Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 2 år, 7 mdr.

Overgang ud af tremmeseng

Kære Helen. Vi søger råd til at få putning til at fungere. Vi har pga....

Læs hele brevet og Helens svar


10. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

13 mdr og i seng på anden måde - del II

Hej Helen, Mange tak for dit svar. Det giver rigtig god mening det du...

Læs hele brevet og Helens svar


9. april 2025 | Sovevaner | 13 mdr.

Få vores 13 mdr søn i seng på en anden måde

Hej Helen, Vi er førstegangs forældre til Bertram på 13 mdr. Han er lige...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Regntøj

Børn der bor i Danmark har brug for regntøj, når de skal være udenfor og lege, og vejret er mildt og vådt.

Regntøjet skal være vandtæt, men uimprægneret. Det er en god idé at vælge regntøj af tekstil, nylon (polyamid) eller plasttypen polyurethan (PUR). Gå derimod uden om regntøj af PVC som er mistænkt for at være hormonforstyrrende.

Spørg evt. i forretningen og bed evt. om dokumentation fra producenten.

Regntøjet skal sidde godt uden at stramme. Det...

Læs mere i Babylex

Jern - jerntilskud præmatur

Børn, der er født for tidligt, har behov for jerntilskud, da de har mindre depot af jern ved fødslen og større væksthastighed. Jern tilskuddet startes 6 uger efter fødslen:

Fødselsvægt < 1500 gram: Ca 8 mg jern dagligt i 12 måneder
Fødselsvægt > 1500 gram: ca 8 mg jern dagligt til 6 måneder

Børn, som får mere end halvdelen af deres ernæring som modermælkserstatning, skal have ½ dosis jern, dvs. ca. 4 mg hver dag eller 8 mg hver anden dag.

Det...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tusind tak! Jeg bliver simpelthen nødt til at fortælle dig, hvor stor en omvæltning dit seneste svar har gjort for vores familie.

Med min korte beskrivelse af vores liv, har du simpelthen set noget vi ikke har set; at hele vores dag bare er en lang irettesættelse af vores søn. Vi var simpelthen kommet ind i en skæld-ud-spiral; skæld-ud medfører mere skæld-ud. Vi blev opmærksomme på at vi begge to tog en dyb indånding inden vi gik ind af hoveddøren, for nu vidste vi skulle ind og skælde ud. Frygteligt, at vi ikke har kunne se at det ikke var en umulig unge, men en umulig måde at tackle ham på!

Så vi besluttede i samme øjeblik vi læste dit brev at vi kun ville snakke med vores søn og slet ikke skælde ud. Selvom det kræver lidt tålmodighed, så er det bare helt vildt hvad det har gjort. Han har simpelthen været så sød og vi har hygget os så meget de seneste dage. Han er selvfølgelig ikke et dydsmønster:-) men måden vi tackler det på nu er, gør at konflikten er lynhurtigt overstået og der bliver færre af dem.

Vi er jo i virkeligheden en familie med stort overskud, med et nært og følsomt forhold til vores drenge. Vi er bare kørt ud af et helt forkert spor og det var dig der skulle åbne vores øjne.

Tusind tak, Helen! Også en hilsen fra min mand, som iøvrigt sidder med tårer i øjnene hver gang han læser svar fra dig :-)

Med venlig hilsen
En familie på fire


Annonce