Annonce

Annonce

Svar: Sove længere om natten?


3. april 2009

Kategori:
Alder:
2 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sovevaner.

Hej med dig

Det du fortæller lyder meget normalt for en pige på 2 måneder og det er nok begrænset, hvor meget du kan gøre, for at ændre hendes søvnrytme. Du forsøger jo allerede at gøre en del ...

Det er rigtig godt, hvis du kan fortsætte med at tanke hende op om dagen og prøv i en periode om du kan amme hende fra begge bryster imellem hver lur. Det vil sige at du skal starte med at amme hende fra det ene bryst, når hun vågner af lur, sørge for at hun spiser effektivt og længe fra den ene side. Derefter skifter du hende, pludrer osv. og inden hun så skal sove igen, så ammer du hende fra modsatte side. Det gør ikke noget, hvis hun kun tager toppen fra 2. bryst, næste gang hun vågner, så starter du blot med at lægge hende til der, lader hende spise godt i bund, skifter hende og lægger atter til modsatte side.

Ved at amme hende fra begge sider imellem hver lur, så får du for det første fyldt hende rigtig godt op om dagen, men samtidig får du også øget din mælkemængde stille og roligt. Jo mere mælk du har, jo hurtigere den løber til, jo mere mælk vil hun naturligt få og jo længere lur vil hun måske kunne tage om aftenen ...

Nogen garanti er der dog ikke, nogle børn har behov for at spise ca hver 3 time døgnet rundt, svarende til 8 måltider dagligt og det er helt normalt. Det er sådan, at børn der ammes ofte spiser hyppigere end børn der får flaske, da modermælken ...


Annonce

... mætter lidt anderledes end modermælkserstatning gør.

Det lyder umiddelbart som om at jeres datter stortrives med mors mælk og får hvad hun har behov for, da hun vejer ca 6 kg. så hun har ikke umiddelbart behov for andet end modermælk, men skal naturligvis fortsat have lov til at spise, når hun viser behov :o)


Helens bog om børn og søvn
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og søvn" - sådan får du dit barn til at sove

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Du kan overveje om du skal flytte hende over i vugge eller tremmeseng om natten. Det at hun ligger ved siden af dig, gør naturligt at hun kan dufte din mælk og når man ligger lige ved siden af 'mælkebaren' så dier man naturligt nok lidt hyppigere, end hvis mælken ikke lige frister ... Prøv derfor om du ikke efter amning om natten, kan svøbe hende og putte hende i egen seng, hvor hun så kan sove et lidt længere stræk end hun gør lige nu. Du vil sandsynligvis også opleve at sove lidt bedre, når du ikke har hende liggende klods op af dig - selvom det er hyggeligt :o)

Vær også opmærksom på at små børn naturligt vil ligge og smaske, småklynke, søge, komme med suttelyde osv om natten og at det kan være tegn på at de drømmer og ikke nødvendigvis er tegn på at de har behov for mad. Hvis din datter puttes og sover for sig selv, så vil hun måske bedre kunne komme videre i søvnen uden at få brystet og du vil have lettere ved at tolke, hvorvidt der er tale om mælkebehov eller baren naturlig natlig uro på grund af drømme :o)

Fortsat held og lykke med hende :o) Rigtig god påske.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:

21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.

Putning og nattesøvn for tvillingepiger

Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...

Læs hele brevet og Helens svar


19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.

Natamning - snart 8 mdr.

Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...

Læs hele brevet og Helens svar


18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.

Putning og for meget natamning

Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.

Baby vågner hele tiden om natten

Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...

Læs hele brevet og Helens svar


16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.

Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?

Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Æbler og æblemos

Barnet kan fra 6 måneder spise al slagt frugt, frisk eller kogt. Frugten bør stadig moses, og æblemos vil ofte være et hit hos børn - især hvis det serveres, som topping på en grød. Rå æbler bør du dog være opmærksom på.

Børn under 3 år bør ikke få fødevarer, som er meget hårde eller som knækker let. En stor æblebåd kan knække og sætte sig fast i halsen, og af samme grund kan det ikke anbefales at give små børn et helt æble at gnave af. Du skal også være opmærksom på skrællen,...

Læs mere i Babylex

Udmalkning af modermælk

Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:

1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen.

Jeg vil bare sige tusind tak for hjælpen! Det var et wake-up-call at få dit klare svar ... Dejligt at få at vide så entydigt at tingene ikke er i orden.

Alt går meget bedre nu, vi kan nemt aktivere ham, putning går stort set problemfrit nu og aflevering i vuggestue er også meget bedre. Det har været så godt at komme ud af den dårlige vane - jeg har bare ikke tidligere tænkt på at det var vaner der skulle ændres.

Tusind tak for hjælpen - det har betydet utrolig meget for os.

Med venlig hilsen
Rikke, mor til dreng på 21 måneder


Annonce