Svar: Spytter maden ud - 9 mdr.
Kære Maibrit
Børn undersøger flere ting når de spiser og det kræver stor teknik at finde ud af at tygge maden, kværne den tilstrækkeligt med gummer/tænder, få den blandet med spyt og føre den tilbage i svæget for endelig at tygge den. Det er en proces, som naturligt kræver tilvænning. Der er derfor noget mundmotorisk øvelse i den måde Valdemar spiser på i øjeblikket.
Samtidig med dette er din dreng nu i en alder, hvor han undersøger med munden, han undersøger derfor både hvordan maden føles og hvordan den smager, når han spiser, ligesom det bliver interessant at se hvordan den egentlig ser ud, når den er tygget igennem.
Og så undersøger han naturligvis også hvad det gør ved jer, når han tager maden ud af munden. Han er kvik og følger rigtig meget med i alt hvad der foregår omkring ham. Derfor ved han også ...
... og bliver mere og mere bevidst om, at han ved at gøre bestemte ting kan få en reaktion fra jer.
Det er derfor vigtigt at I naturligvis forsøger at lære ham at der er visse regler der skal følges og ikke begynder at grine af ham når han spiser på en måde I helst ikke ser. I skal ikke skælde ham ud, men derimod opfordre ham til det I gerne vil have ham til: "Ind i munden Valdemar, ikke ud med maden, ind i munden, mmm mam smager godt" så han bliver opmærksom på at maden skal ind i munden, maden skal spises og ikke leges med.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er ofte en periode, hvor det er spændende at undersøge maden og den derfor kommer ind og ud af munden af flere omgange, så det går over igen. Men I må stadig gerne motivere ham til det I ønsker, så han gør mere af dette og mindre af det I ikke så gerne ser :o)
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
3. april 2025 | Udvikling | 4 år, 5 mdr.
Social angst og skoleudsættelse
Kære Helen. Vi er altid meget glade for dine svar. Der er lidt tid til mit...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
17. februar 2025 | Udvikling | 11 mdr.
Hej Helen Vores dreng på knap 1 år startede i dagpleje 6. januar, så han har...
10. februar 2025 | Udvikling | 9 mdr.
Bekymring for sproglig og motorisk udvikling
Hej Helen Jeg skriver da jeg er bekymret for min søn. Han er idag 9...
6. februar 2025 | Udvikling | 15 mdr.
Kære Helen Jeg har et kort spørgsmål i dag. Min datter, som nu er blevet...
Viden om børn:
Røgede fisk og børn
Grillede og røgede fisk kan have et højt indhold af PAH (tjærestoffer), som kan være kræftfremkaldende. Derfor bør man ikke spise store mængder røget og grillet fisk, men det kan indgå som en del af en varieret kost.
Til børn er det en god idé at følge disse råd:
- Anvend så vidt muligt koldrøgning, fremfor varmt røgede fisk.
- Undgå røgeksponering af spiselige flader. På grillen bør fisken pakkes ind i folie.
- Vær opmærksom på at...
Navlestrengsblod - stamceller
Navlestrengsblod - det vil sige, det blod, som er tilbage navlestrengen og moderkagen efter fødslen - indeholder stamceller. Disse celler har hjulpet dit barn med at udvikle organer, blod, væv og immunsystem gennem hele graviditeten.
I dag forskes der meget intenst i brugen af stamceller, og håbet er at kunne gøre noget ved en række sygdomme, som i dag er uhelbredelige, fordi manglende eller ødelagte celler visse steder i kroppen ikke bliver dannet igen. Der findes mange...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.