Svar: Spytter maden ud - 9 mdr.
Kære Maibrit
Børn undersøger flere ting når de spiser og det kræver stor teknik at finde ud af at tygge maden, kværne den tilstrækkeligt med gummer/tænder, få den blandet med spyt og føre den tilbage i svæget for endelig at tygge den. Det er en proces, som naturligt kræver tilvænning. Der er derfor noget mundmotorisk øvelse i den måde Valdemar spiser på i øjeblikket.
Samtidig med dette er din dreng nu i en alder, hvor han undersøger med munden, han undersøger derfor både hvordan maden føles og hvordan den smager, når han spiser, ligesom det bliver interessant at se hvordan den egentlig ser ud, når den er tygget igennem.
Og så undersøger han naturligvis også hvad det gør ved jer, når han tager maden ud af munden. Han er kvik og følger rigtig meget med i alt hvad der foregår omkring ham. Derfor ved han også ...
... og bliver mere og mere bevidst om, at han ved at gøre bestemte ting kan få en reaktion fra jer.
Det er derfor vigtigt at I naturligvis forsøger at lære ham at der er visse regler der skal følges og ikke begynder at grine af ham når han spiser på en måde I helst ikke ser. I skal ikke skælde ham ud, men derimod opfordre ham til det I gerne vil have ham til: "Ind i munden Valdemar, ikke ud med maden, ind i munden, mmm mam smager godt" så han bliver opmærksom på at maden skal ind i munden, maden skal spises og ikke leges med.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er ofte en periode, hvor det er spændende at undersøge maden og den derfor kommer ind og ud af munden af flere omgange, så det går over igen. Men I må stadig gerne motivere ham til det I ønsker, så han gør mere af dette og mindre af det I ikke så gerne ser :o)
Fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Klumpfod (varusfod)
I Danmark fødes ca. 1 ud af 1000 børn med klumpfod. Det svarer til ca. 60 børn årligt i Danmark. Hos ca. halvdelen er der klumpfod på begge fødder.
Klumpfod kaldes også varusfod eller talipes equinovarus. Det er en fejlstilling i en eller begge fødder. Når barnet bliver født, ser foden normal ud, men den kan ikke rettes til normal stilling. Når man ser på foden, vil hælen dreje indad, forfoden pege ind mod midten, og samtidig vil mellemfoden (svangen) være løftet. Foden...
K-vitamin til baby
Sundhedsstyrelsen (og WHO) anbefaler, at alle nyfødte babyer får K-vitamin lige efter fødslen. Dette gives som injektion i låret og er med til at forhindre indre blødninger. Når barnet har fået K-vitamin denne ene gang, skal det ikke gives igen.
Børn der ammes, får ikke ret meget K-vitamin via modermælken, og det betyder, at de har større risiko for K-vitaminmangel. K-vitamin dannes også i vores tarmsystem, og da nyfødte børn har et umodent tarmsystem, vil de ikke selv kunne...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.