Svar: 11 måneder og afbrudt søvn
Kære Puttepigens mor
Jeg tror du har ret i at din datter vågner meget, fordi hun har haft problemer med ørerne gennem længere tid. Først så vågnede hun fordi det gjorde ondt og da det er sket gentagne gange, så blev det naturligvis en 'vane' eller et behov for hende at vågne tit, også selv om hun har fået lagt dræn. Jeg vil derfor sige at der her er tale om en 'vanebetinget afbrudt søvn'.
Prøv derfor om du kan lave nogle nye puttevaner. Når hun vågner om dagen, så kan det være en løsning at gå med hende i barnevognen, så hun falder i søvn igen. Prøv i det hele taget ikke at reagere for meget, når hun vågner lidt op, men giv hende tid til måske at falde i søvn igen af sig selv. Det gælder både nat og dag.
Om natten kan det desuden være en god idé at du ikke tilbyder sutten for meget, eller trækker en stofble igennem sutten, så hun lærer at finde den selv, ...
... ellers opnår du bare at ligge med det ene ben ude af sengen og sutten i hånden natten lang og det kan du ikke holde til i længden. Træk derfor tiden lidt og forsøg ikke at reagere alt for hutigt, når hun begynder at sige noget.
Ved 3-4 tiden, hvor hun græder skal hun efter min mening fortsat have lov til at komme over i jeres seng. Hun græder fordi hun føler sig utryg og I viser at I har forstået hende ved at give plads til hende og lade hende finde ro hos jer.Det er ikke kun 'den nemme løsning' det er også den bedste, synes jeg.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
De fleste børn har under et år fortsat behov for at sove både formiddag og eftermiddag. Lav en fast rytme for dagen, så du prøver at inføre at gøre de samme ting og hun sover på ca samme tidspunkt, med det samme ritual, hver dag. Genkendelighed giver tryghed og dermed forhåbentlig mere ro.
Håber lidt af ovenstående vil hjælpe jer lidt videre.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Kostfibre og børn
Det lille barn kan få diarré og løs afføring af at få for mange kostfibre. Især hvis barnet spiser grød og brød med hele kerner, eller rå grøntsager og meget frugt, kan barnet få for mange kostfibre.
Små børn må gene spise fuldkorn, men det anbefales, at de også spiser andre kornprodukter, da de let kan få for meget kostfiber. Når barnet i 8 måneders alderen begynder at spise brød, så bør ca. halvdelen af brødet være rugbrød og fuldkornshvedebrød og resten varieres mellem hvidt...
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.