Annonce

Annonce

Svar: Dagpleje vs. vuggestue


30. marts 2009

Kategori:
Alder:
16 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Diverse.

Kære Rikke

Det er altid svært at skulle tage beslutninger om at flytte sit barn - man ved jo hvad man har, man ved ikke hvad man får ...

I jeres tilfælde er der ingen tvivl om at det bedste havde været, hvis hun kunne blive hos sin dagplejer og denne så var stabil. Men det er hun desværre ikke. Hun er sød, omsorgsfuld, hun holder tydeligt af jeres datter og omvendt, - men der er flere gange, hvor hun ikke kan passe jeres datter og når hun ikke er der, så skal jeres datter til en anden og det lyder rigtig hårdt for jeres lille pige.

Man kan sige godt og dårligt om både dagpleje og vuggestue, det afhænger helt af det enkelte sted, hvordan hverdagen fungerer, hvordan børnene bliver set, mødt, hørt og anerkendt. Der findes fantastiske dagplejer og der findes fantastiske institutioner med gode pædagoger - men der findes også det modsatte.

I er jo et eller andet sted blevet taget lidt med bukserne nede, fordi der pludselig var en vuggestueplads og I skulle svare inden for 4 dage. I en sådan situation må man tage en beslutning og det ...


Annonce

... lyder helt fint, det I fortæller. Jeres datter skulle jo skifte før eller siden alligevel og med mindre I skal flytte, så lyder det jo som et sted, hvor jeres datter kan være til hun skal I skole. Det er en integreret institution, så hun kommer ikke til at opleve flere store skift - hvilket jo er meget positivt.

Det lyder også som om at I har et godt indtryk af institutionen, har talt med personalet, fået at vide, at jeres datter skal være på den lille stue osv. Det lyder alt sammen som om at det kommer til at gå rigtig fint :o)


Helens bog om børn og opdragelse
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og opdragelse" - tydelige voksne giver trygge børn

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


6 dage til indkøring er også rigtig godt. Sørg for at hun bliver afleveret i favnen på en pædagog, vinker farvel osv. sammen med en voksen, så hun ligesom mærker at det er der hun skal være nu, du overlader hende til en anden, som passer på hende til du kommer igen.

Hvis I har mulighed for det, så tag på besøg i institutionen inden hun skal starte og være der lidt sammen med hende, så hun lige lærer stedet lidt at kende inden hun starter rigtigt.

Håber det bliver et rigtig godt skift, held og lykke med det:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om diverse:

28. januar 2025 | Diverse | 0 mdr.

Svedproblemer efter fødslen

Kære Helen Så kom lillesøster til verden, og det er gået rigtig godt....

Læs hele brevet og Helens svar


28. oktober 2024 | Diverse | 4 mdr.

Rød i hudfolder

Kære Helen Tusind tak for dit sidste svar, det gav ro herhjemme! Men nu...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Fennikel, Fennikelte og børn

Fra 6 mdr´s alderen må dit barn få stort set alle slags grøntsager. Du bør dog være opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.

Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.

Det anbefales...

Læs mere i Babylex

Hofteklik

Alle nyfødte undersøges for hofteklik - også kaldet hofteskred eller hofteledsdysplasi. Det ses hos ca. 1% af alle børn. Det opdages ofte ved, at man kan høre et lille klik, når barnets ben drejes op mod maven og udad. Det skyldes, at lårbenshovedet kan glide ud af hofteskålen ved denne bevægelse.

Hvis man har mistanke om, at barnet har en medfødt hoftefejl, så vil barnet blive undersøgt med ultralyd. Hvis barnet har hofteklik, skal det behandles med en skinne, der holder benene...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om gråd og trøst, som er en guldgrube af information til desperate forældre.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen ...

Jeg ville bare blot meddele dig, at det går så godt i øjeblikket at jeg næsten ikke kan få armene ned..

Jeg gik jo rundt og tumlede med tanker om at min datter "kørte" på mig osv.. Men du fortalte mig at hendes humør skifter rigtig hurtigt og at lige netop hendes alder / denne såkaldt selvstændighedsfase gør at det kan være svært for både forældre og barn..

Jeg tror, at fordi jeg er blevet opmærksom på det, så tager jeg det ikke mere personligt og det gør at jeg ikke bliver ked af det mere..

Hvor er det dog dejligt at der også er nogle perioder der faktisk går godt..

Jeg er sikker på at der ligger udfordringer der ude i fremtiden som venter på os, men dem kan jeg ikke komme udenom..

Så rigtig mange tak herfra Helen..
HVOR HAVDE DU DOG RET!!!!!!!!!!!!!

Med venlig hilsen
M´s Mor


Annonce