Svar: Pottetræning - 2 år, 8 mdr.
Hej med dig
Renlighed er noget man modnes til og det er en proces som tager lidt tid. Det er normalt at barnet bliver renlig med vandladning før det bliver renligt med afføring. Det er også normalt at barnet blive renlig om dagen før det er det om natten.
Et tegn på at renlighedstræningen kan begynde er, at barnet kan holde sig tør i mindst 3 timer. Det viser at blæren sådan rent fysiologisk er i stand til at holde på en vis mængde urin. Derudover er det sådan at det at blive renlig har flere faser. Først kommer barnet og siger det har tisset gjort i bleen og gerne vil have en ny ble på, dernæst kommer barnet og fortæller at "nu tisser jeg" og tilsidst når barnet at sige til lige inden. Hos nogle børn går det meget hurtigt, hos andre tager det måneder inden barnet er helt renlig og det er normalt.
Det næste, som er meget vigtigt er at barnet selv giver udtryk for at ville samarbejde. Det er vigtigt at barnet ytrer ønske om at smide bleen - det lykkes bedst, hvis barnet selv viser interesse og virker motiveret :o)
Hos jer, kan der sagtens være tale om at jeres datter ser den anden pige tisse på potten og hun derfor også synes det er sjovt at prøve selv. Hun har en alder nu, hvor hun naturligt begynder at interessere sig for hvordan hun fungerer, lægger mærke til at der kommer noget ud af hende, begynder at lægge mærke til ...
... forskellen mellem piger og drenge osv.
Hvis jeres datter synes det er sjovt at de to piger sidder på potte sammen i dagplejen, så er det helt fint, så er det jo sjov og kommer der noget, så er det godt, gør det ikke, ja så er det også godt. Men det er naturligvis vigtigt at jeres datter ikke sættes på potten mod protest. Hvis hun er ked af at sidde på potte, så er hun ikke parat og så er det synd at sætte hende der.
Konkurrencen mellem de to piger kan måske netop motivere til at forsøge lidt renlighed, børn spejler sig jo i hinanden og påvirker naturligvis hinanden. Jeres datter ser også jer gå på toilettet og det at en alderssvarende også begynder på det, kan måske netop give hende den sidste motivation til selv at forsøge sig og lære det. Men det er naturligvis vigtigt at hun ikke føler konkurrencen som et nederlag.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er altid bedre at beholde bleen på i længere tid og give barnet den succes det er at have en tør ble, fremfor at tage bleen for tidligt af og give barnet nederlag med gentagende våde bukser ...
Så hvis det foregår stille og roligt og på jeres datters præmisser, hvis hun fortsat har en ble på som trækkes op og ned som et par trusser og hun så en gang imellem i dagplejen prøver at sidde på potte og synes det er sjovt. Så er det helt okay.
Håber ovenstående hjælper lidt videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.
Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...
Viden om børn:
Brystpumpe
En brystpumpe er en pumpe, som kan stimulere til mælkedannelse og som kan malke mælk ud af kvindens bryst.
Der findes både manuelle og elektriske brystpumper og hvilken type pumpe du bør vælge, afhænger helt af dit behov for udmalkning.
Den manuelle brystpumpe vil ofte være god, hvis man som kvinde ammer og kun en gang imellem - f.eks. i forbindelse med en enkelt tur i byen - har brug for at malke overskydende mælk ud. Det er altså en pumpe der fint kan bruges,...
Mellemmåltider børn
Børn har brug for at få 3-4 mellemmåltider i løbet af dagen. Børn over 1 år bevæger sig ofte meget og mellemmåltiderne sikrer deres energibehov. Derfor skal mellemmåltider også være sunde.
Mellemmåltiderne vil ofte ligge formiddag, eftermiddag, før aftensmaden og som godnatmåltid.
Mellemmåltider kan være:
- Grovbolle f.eks. havregrynsboller, eller grovbrød med lidt frugt
- Rugbrødssnitter med smør, ost, frugt
- Frisk frugt, råkost,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.