Annonce

Annonce

Svar: Sut og sutteklud


28. marts 2009

Kategori:
Alder:
3 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære Mette

Det er bestemt ikke alle børn der bruger sut og der er jo en grund til at det hedder 'narresut' eller på engelsk 'pacifier', hvilket måske er endnu mere sigende ...

Det lyder hos jer som om at jeres dreng får sit suttebehov fint stillet hos sin mor og ikke har yderligere behov. Det lyder også som om at han fint lader sig trøste, når han er ked af det og sådan er det jo et eller andet sted, selvom det kan lyde firkantet: Når børn græder, så må man finde årsagen til gråden, løse problemet og gråden stopper - og altså ikke bare slukke gråden med en sut ... :o)

En sutteklud giver mange børn tryghed, netop fordi de kan have den ved ansigtet. Det føles nært og dejligt, minder lidt om at ligge ved brystet og barnet falder til ro. Samtidig skærmer en sutteklud også ofte lidtmod verden, hjælper barnet med at lukke lyde, lys osv. lidt væk og lettere lade sig lulle i søvn. Hvis man så ...


Annonce

... samtidig kan sove med kluden, så den dufter lidt af mor og mælk, så kan det være ekstra godt :o)

Det er som med alt andet her i livet, at der ingen garantier er for ret mange ting, så rent teoretisk kan et lille barn jo godt få kluden over ansigtet og blive kvalt i den ... Derfor skal man naturligvis altid tjekke sit barn og sikre sig at barnet har frie luftveje. Det er fint at give barnet en sutteklud ved ansigtet, ligesom man også sagtens kan svøbe sit barn, men når barnet sover så bør man lette på dynen og flytte lidt på kluden, så man sikrer sig at barnet ikke bliver overophedet og naturligt kan få luft.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Suttekludende du beskriver er super skønne og naturligvis noget sødere end en stofble, barnet er sikkert ligeglad, men det er vi voksne jo sjældent :o) Sikkerhedsmæssigt tror jeg ikke der er forskel på det ene eller det andet.

Håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Uld til baby, hvordan?

Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Natamning

Mælkeproduktionen sker også om natten, og i den første tid efter fødslen er det en rigtig god idé at amme om natten. Faktisk er natamning med til at holde din mælkeproduktion igang, fordi du om natten producerer mere af det mælkestimulerende hormon.

De fleste børn vil i de første måneder have behov for amning om natten, og det er først efter 6 mdr.s alderen, at de fleste børn ernæringsmæssigt ikke længere behøver mælk midt nat. I 6 mdr.s alderen vil barnet kunne spise skemad om...

Læs mere i Babylex

Mekonium - den første afføring

Mekonium er betegnelsen for den første afføring, som spædbarnet har. Afføringen er sort og klæbrig og ser ud som tjære.

Det, der kommer ud, er det fostervand, som barnet har drukket, da det lå inde i maven. Det indeholder blandt andet hår og afstødte hudceller. Fostervand, hår og hudceller samler sig i tarmen og bliver udskilt som mekonium, når barnet bliver født. Nogle gange udskiller barnet mekonium forbindelse med fødslen, hvilket er med til at give grønt fostervand.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog til far - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen.

Tak for en fantastisk hjemmeside. Hvem er det egentlig udover dig som besvarer alle disse spørgsmål på denne side. For du kan da umuligt besvare dem alle ...

Tak for fantastiske guldkorn.

Mor til Mathias knap 8 måneder


Annonce