Brev:
Sut og sutteklud
Hej Helen
Ja, der er så lige endnu et spørgsmål der trænger sig på. Det drejer sig om brug af sut og eller sutteklud. Vores søn (næsten 15 uger) har aldrig villet bruge sut. Vi har trænet med forskellige sutter men de ryger ud igen. Det er ikke fordi han ikke kan lide at sutte, han vil feks gerne hyggesutte på brystet mens han halvsover, og det kan der gå både halve og hele timer med. Sutteflasker har han også taget uden problemer, men narresutten ryger altså retur med det samme.
Vi har nu prøvet 9-10 forskellige mærker uden held. Måske kan han bare ikke finde ud af det? Vi prøver stadig engang imellem, men når jeg så læser om forældre, der skal op 10 gange hver nat for at give sut, så tænker jeg at vi måske bare skal droppe det, for han sover jo fint uden. Han sover fra ca. 22-6.30 afbrudt af en enkelt amning og som regel stort set uden et kny ellers. Har han nogen ...
... speciel glæde af at bruge narresut?
Grunden til at jeg gerne har villet vænne ham til sutten er at jeg synes det kunne være rart for ham at have noget at hygge sig med, men det er måske en misforståelse? Et alternativ kunne jo være en sutteklud eller en lille bamse?
Angående sutteklud kunne jeg tænke mig at høre om sådan en på nogen måde kan være til fare for ham. Han har jo nu en alder, hvor alting ryger op til munden og jeg tænker på, om han kan risikere at få placeret en sutteklud over hovedet og dermed risikere at blive kvalt? Han kan jo nok ikke finde ud af at få den væk igen. Vi har fået sådan nogle sutteklude fra Teddykompagniet – måske du kender dem? De er jo dejligt bløde, og han ville sikkert elske at ligge og putte med sådan en, men er det OK? Alternativt kunne en stofble måske være en mulighed?
Glæder mig til at høre din mening om dette.
Med venlig hilsen
Mette
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
13. april 2025 | Sovevaner | 3 mdr.
Kære Helen Jeg har nu forsøgt at bruge nogle af dine råd ift min datter på...
4. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Hej Helen Tak for dit svar til mit brev “Dårlig dagssøvn 2mdr”. Du har...
1. april 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen Jeg har en datter på 11 uger, som har meget svært ved at sove....
22. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Kære Helen. Uanset hvornår vi lægger vores søn, vågner han HVER nat mellem 3...
8. marts 2025 | Sovevaner | 2 mdr.
Lang eftermiddagslur - kortere søvnstræk om natten
Hej Helen. Vores søn på 2 måneder sover i løbet af dagen lure på 1-2 timer,...
Viden om børn:
Rodfrugter
Især i de kolde efterårs- og vintermåneder er rodfrugter rigtig gode. Rodfrugter er sunde, nærende og giver god smag til mange vinterretter og så har de farver og en naturlig sødme, som mange børn sætter stor pris på.
Pastinakker og jordskokker er lyse, gulerødder orange, og rødbeder har en farve, der kan variere fra det violette over i det vinrøde, alt efter hvordan de tilberedes.
Det danske klima er godt at dyrke rodfrugter i og det er som udgangspunkt en god idé...
Orlov
Som børnefamilie i Danmark, har I særlige rettigheder i forhold til at få orlov.
I har f.eks. begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.