Svar: En 3 årigs søvn
Kære Nina
Ja der er stor forskel på børns sovevaner, også søskende imellem.
Din beskrivelse lyder som om at din datter drømmer meget. Alt hvad hun oplever i løbet af dagen bliver bearbejdet om natten. Nogle børn drømmer mere end andre, både gode og onde drømme, nogle børn har tit mareridt og andre børn går i søvne.
Hvis jeres datter i søvne sætter sig op, men i øvrigt ikke virker ulykkelig eller bange, så prøv at lade hende være og se om ikke hun selv finder ud af at lægge sig ned igen for at sove videre.
Vær opmærksom på om jeres datter ser noget i Tv eller hører ting, som kan virke uhyggelige og dermed give en mere urolig nat. Nogle gange er det ting, som vi finder helt ufarlige, som kan skræmme barnet, simpelthen fordi barnet ikke forstår det. Et eksempel er at man f.eks. på ...
... sygehuset gør meget ud af ikke at sige til et barn 'jeg vil lige tage din temperatur', hvor barent bliver ulykkeligt fordi det ikke forstår at man vil tage noget fra det. I stedet kan man sige 'jeg vil lige måle din temperatur'.
Hvis jeres datter går i børnehave så vær opmærksom på, hvad hun fortæller, hvilke oplevelser hun har haft. Det kan være en almindelig leg, som de store drenge der har leget at der bor en død murer i kælderen, og din datter er bange fordi hun ikke helt kan forholde sig til, hvad der er fantasi og hvad der er virkelighed, eller simpelthen ikke forstår hvad det er, andet end at det er noget farligt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Lyt til hende og vær opmærksom på, hvad hun fortæller om sin dagligdag,- måske giver det en forklaring på hendes urolige søvn.
Fortsat held og lykke med hende.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Bug Buster
Bug Buster er en metode til at fjerne hovedlus. Joanna Ibarra fra den velgørende organisation Community Hygiene Concern i London har udviklet denne metode og princippet i i Bug Busting er, at du i en og samme arbejdsgang får tjekket for hovedlus og også får fjernet lusene.
Metoden bygger på viden om lusenes adfærd og udvikling og på benyttelse af tættekam, almindelig shampoo og hårbalsam. Behandling med insekticider er således overflødig.
Du kan købe "Bug Buster"...
Vestibulærsans
Der er 3 sanser, som er fundamentet for barnets motoriske udvikling, og som er helt centrale for barnets evne til at bearbejde og bruge sine sanser og de sanseindtryk, som barnet møder i hverdagen: Det er vestibulærsansen, taktilsansen og den proprioceptive sans.
Vestibulærsansen registrerer hovedets bevægelser i forhold til tyngekraften, og den hjælper os med at finde ud af, hvad der er op og ned, når vi bevæger os. Dette sker via receptorer, som er beliggende i det indre øre....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.