Annonce

Annonce

Svar: Evige øreproblemer - hvad skal vi dog gøre?


24. marts 2009

Kategori:
Alder:
21 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Charlotte

Det kan virke uoverskueligt med gentagende mellemørebetændelser og det påvirker naturligvis hele familien i negativ retning. Det er også meget med 8 mellemørebetændelser på ca 8 måneder og jeg kan godt forstå at du nu begynder at kigge efter andre og supplerende behandlingsmetoder.

Da jeg arbejder efter sundhedsstyrelsens retningslinier, kan jeg ikke foreslå dig decideret alternativ behandling. Der er dog ingen tvivl om at din datters immunforsvar må være i bund efter så meget penicillin og det gør naturligvis ikke hendes chancer for hurtig bedring større. Hendes immunforsvar skal styrkes indefra og derfor skal du sikre dig at hun spiser sundt og varieret, får masser af vitaminer, mineraler, protein osv. og kniber det med det, så suppler hende med en multivitamintablet dagligt.

Du skal naturligvis også sikre dig at hun ikke får træk, har kolde hænder, fødder osv. men at hun altid har sutsko på, en ekstra trøje osv. så hun ikke bliver kold. Dette naturligvis for at undgå forkølelser osv. som igen vil påvirke hendes ører.

Det kan være helt relevant at medtænke om der er noget ...


Annonce

... allergi indenover, har hun tegn på børneeksem, har hun generelt problemer med luftvejene, hoster, høfeber symptomer osv? I et sådan tilfælde kan det være en god idé at tale med lægen om, hvorvidt allergi spiller ind. Det kan godt være mælk, men det kan også godt være allergi overfor dyr, støv eller andre ting og man skal være meget varsom med at sætte børn på diæt, hvis der ikke er belæg for det. Børn kan også få luftvejsproblemer og dermed ofte også øreproblemer, hvis man bor i et hus med dårligt indeklima, fugtproblemer osv. Jeg ved jo ikke hvordan I bor, men det er også noget der bør medtænkes, ligesom jeres datter ikke bør udsættes for tobaksrøg og lignende.


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Jeg vil anbefale dig at læse bogen "Ondt i øret - Hvad kan der gøres?" af Annelise Jensen. Du finder den i min bogguide under 'Sygdom, behandling og handicap'. I bogen gennemgåes både de alternative behandleres forslag og den lægevidenskabelige løsning, derudover er der flere "hjælp til selvhjælp råd", som måske også vil give jer lidt at gå videre med.

Håber du hermed er hjulpet videre på vej, rigtig god bedring med hende :o) God weekend!

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?

Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

16. februar 2025 | Sygdom | 9 mdr.

Mellemørebetændelse og dræn - 9 mdr.

Kære Helen. Min datter er nu 9 måneder, og hun har igennem de sidste ca. 3...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Rød numse

De fleste børn får ind imellem en rød numse fordi urin og afføring irriterer huden. Nogle børn mere end andre.

For at forebygge rød numse, er det vigtigt at skifte bleen tit og brug af salver og cremer bør altid holdes på et minimum. Lad barnets hud lufttørre og brug kun mild sæbe, når der er afføring ellers vil rent vand de fleste gange være nok.

Tør numsen grundigt også i folderne og brug f.eks. en føntørrer til at lufttørre huden med, men pas på den ikke bliver...

Læs mere i Babylex

Donorhjælp

Hvis man ikke kan blive gravid på almindeligvis, så kan man benytte sig af en donor. Og i Danmark er der to muligheder:

1. Donor med sæd:
Kvinder der ikke har nogen mandling partner eller hvor den mandlige partners sædkvalitet ikke kan anvendes til befrugtning, har mulighed for at blive gravide med en sæddoner.

Sæddonation kan både være anonym og åben. På lægeklinikker vil den normalt være anonym, hvor man kan få åbne donorer på jordemoderklinikker.

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Det kan ikke siges for mange gange. Din bog om barnets søvn er helt fantastisk og hver gang jeg læser i den giver den mig ro i stedet for at stresse over at mit barn ikke nødvendigvis sover 16-20 timer i døgnet i en alder af 3 mdr, som man læser mange andre steder.

Hilsen mor til pige på 3 måneder


Annonce