Brev:
3 1/2 år - sover hos mor og far
Vi har en datter på 3 1/2 år, som vi adopterede fra Kina, da hun var 14 mdr. gammel. Hun havde boet på børnehjem og var vant til at sove i sin egen seng dér. Vel hjemme fik hun da også sin egen seng ved siden af os i soveværelset, og de første tre måneder var det overhovedet ikke noget problem at få hende til at falde i søvn. Men en dag blev hun meget, meget ulykkelig og smed sig nærmest på hovedet ud af sengen og nægtede at sove i den. Det samme gentog sig de flg. dage. Derfor fik hun lov at sove i vores seng, og det har hun gjort siden!
Trods flere forsøg nægter hun at sove i sit eget værelse, og da storesøsteren på 7 år stadig kommer ind og ligger i dobbeltsengen om natten, er der så stor trængsel, at min mand i over et år har sovet i et andet værelse.
Vi synes, det er en uholdbar situation. Vi vil gerne have lidt mere privatliv, men ved ikke, hvordan vi skal få vores yngste datter vænnet til sin egen seng i sit eget værelse. Et par gange har hun ønsket at sove sammen med sin storesøster, men efter 10 ...
... minutter er det ikke sjovt længere, og så er det dobbeltsengen igen.
Indtil for nylig har vi skullet ligge ved siden af vores datter, til hun sov. Nu har vi taget en stol ind og sidder og holder hende i hånden, til hun sover. Det insisterer hun på, selv om meningen egentlig var at rykke stolen længere og længere væk fra sengen, til vi til sidst havnede uden for soveværelset, og hun havde vænnet sig til at falde i søvn alene. (Metoden virkede med vores ældste datter!) Det skulle være første skridt på vejen ind i egen seng, men fungerer altså ikke helt efter hensigten...
Det har været vigtigt for os at sikre, at begge vores døtre skulle føle sig trygge, ikke mindst på grund af deres baggrund som adopterede med den bagage af svigt, utryghed og omskiftelser, de uundgåeligt har med sig. Derfor har vi også givet "lang snor", når børnene skulle puttes. Men nu kunne vi godt tænke os lidt mere "normale" tilstande, så gode råd er meget velkomne.
Med venlig hilsen ellers ovenud lykkelig mor til to vidunderlige små kinesere
Annoncer
Sponsorerede artikler
Giv dit barn den bedste start!
Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier
Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
23. april 2024 | Opdragelse | 3 år, 6 mdr.
Hej igen Helen, Jeg sender dig et til brev med det samme med et helt andet...
15. april 2024 | Udvikling | 3 år
Hej Helen, Min kæreste og jeg håber inderligt at du kan hjælpe os, som du...
Viden om børn:
Opkast - baby og børn
Der er forskel på at gylpe og på at kaste op. Gylp kommer stille efter et måltid, hvor opkast er mere voldsomt og i større mængder. Hvis barnet kaster op, vil det ofte også være uroligt og utilpas. Hvis barnet kun kaster op en enkelt gang, er der ikke grund til bekymring.
Opkastning hænger ofte sammen med, at barnet fejler noget andet og måske også har feber. Barnet vil ofte have ondt i maven, virke slap og træt, vil måske vægre sig mod at spise. Sammen med opkastning kommer...
Sutteflaske
For børn der ikke ammes er det vigtigt at man køber en ordentlig sutteflaske. Flasken skal passe til barnet og barnets evne til at sutte.
Det anbefales at man lader barnet "arbejde lidt for føden". Det vil sige at hullet i sutten ikke skal være for stort. Det at barnet skal bruge kræfter på at sutte er vigtigt for kæbernes og tændernes udvikling. Desuden er der en risiko for at barnet kan få ondt i maven, hvis det får maden for hurtigt.
Sutteflaske-sutterne findes...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.