Svar: Søvn - vågner og græder
Kære Kia
Din datter er ganske givet begyndt at gå rundt og oplever nu verden større og mere uoverskuelig. Du oplever hende sandsynligvis også mere tryghedssøgende, morsyg, lige mere pjevset og klyngende til dig i dagtimerne end du måske tidligere har gjort og det er alt sammen noget der skyldes hendes alder og den udvikling hun går igennem.
Alle de oplevelser hun har om dagen skal bearbejdes om natten og derfor drømmer hun meget. Derfor vil hun godt kunne vågne med gråd, fordi hun drømmer og hendes vægring mod dig og dine kærtegn skyldes at hun stadig sover og at du derved bliver en del af hendes drøm. Derfor hjælper det netop bare at lægge sig med hende, berolige, ikke sige for meget men bare være der, så hun kan mærke at hun ikke er alene.
Nogle gange kan man også forsøge at få barnet til at drikke lidt, fordi det at få lidt vand kan hjælpe hende med at glide lidt tilbage til ...
... virkeligheden, hvorefter hun så atter kan komme videre i søvnen og sove mere roligt. Prøv derfor om du kan få hende til at drikke lidt, når hun om natten tydeligvis drømmer og har svært ved at komme ud af drømmen.
Du kan også prøve at tænde lidt lys på værelset, så hun bedre kan orientere sig når hun mere eller mindre stadig i søvne vågner op.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hun lyder til at sove helt alderssvarende om dagen. Netop i 12-18 måneders alderen vil de fleste børn begynde at kunne nøjes med kun en lur dagligt og netop som du skriver sove fra ca 12-14. At hun i hverdagene fortsat har behov for at sove lidtekstra om formiddagen er helt okay, det er en overgang. I weekenden er der sandsynligvis lidt mere ro på og hendes behov for lur om formiddagen er derfor ikke så stor. Så din datter sover i øvrigt som forventeligt for hendes alder.
Jeg håber at ovenstående forklaring hjælper lidt videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Salg af modermælk
Især for tidligt fødte børn har stor glæde af at få modermælk og derfor køber flere børneafdelinger modermælk til disse børn.
Hvis du producerer meget mælk vil det derfor være en rigtig god idé at sælge noget at din mælk.
Da mælken især i de første 2 mdr er meget næringsholdig, er det især denne mælk, som man er interesseret i. Det er også vigtigt at mor ikke er ryger og ikke tager medicin.
Du kan henvende dig til Kvindemælkscentralen på Hvidovre...
Prævention - efter fødsel
Man kan godt blive gravid kort tid efter en fødsel - også selv om man ammer. Har I lyst til at genoptage jeres sexliv, er det derfor en god idé at finde en brugbar præventionsform.
Så længe du ammer, bør du ikke tage p-piller eller mini-piller, fordi østrogen nedsætter mælkeproduktionen, og fordi man endnu ikke kender langtidsvirkningerne, når medicinen går i modermælken.
I stedet kan det være en god idé at bruge kondom, også fordi det beskytter dig mod infektion....
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.