Svar: Søvn - eller mangel på samme - 4 mdr.
Kære A.R.
Det er aldrig dumt at stille spørgsmål til en brevkasse, og du skal ikke undskylde at du spørger mig, det er jo det, det går ud på :o)
Din dreng sover rigtig godt om dagen og har umiddelbart en rigtig fin rytme. Han sover også rigtig længe om aftenen og har her ingen problemer med at komme videre i søvnen uden brug af sut. At han således har brug for sutten i løbet af natten tænker jeg, hænger sammen med at han på det tidspunkt allerede har sovet rigtig mange timer, derfor sover han lettere, lader sig let forstyrre og sutten hjælper ham til at koble fra, finde roen og atter sove videre.
Da han ikke er mere end 4 måneder gammel og tilsyneladende ikke er afhængig af sin sut for at sove (i hvert fald ikke endnu), når han sover fint fra 19 til 01 uden problemer, så tænker jeg, at der desværre ikke er så meget at gøre ved det, andet end at håbe på at tiden arbejder for jer ...
Der er ingen tvivl om at det hele vil ændre sig i takt med at han bliver ældre og i løbet af de næste 2 måneder vil han udvikle sig så meget både motorisk og mentalt, han vil begynde at spise mere og mere skemad, og vil ...
... naturligt også begynde at være mere vågen om dagen. Søvnbehovet, antallet af lure, varigheden af lurene, - ja hele dagens rytme vil ændre sig og det vil også påvirke hans nattensøvn.
Men indtil da, så sover han faktisk rigtig flot og selvom det er hårdt for jer, så må I glæde jer over at I har lange aftener uden baby og tid til storebror på 8. Det betyder så at I har en baby, som kræver jer lidt mere i løbet af natten og tidlig morgen - men man kan desværre ikke få børn der både sover aften og morgen ... :o)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du har altså fuldstændig ret i at hos jer spiller døgnrytmen ind og at man sandsynligvis vil opleve en ændring i nattesøvnen i takt med at dagsrytmen også ændrer sig. Men da han sover om dagen og aftenen, som I ønsker, så vil det være synd at ændre ved noget her - man skal passe meget på med at ændre på noget som fungerer. Derfor er det tiden, hans alder, udvikling osv. som skal ændre tingene mere naturligt hos jer og det er som sagt et par måneder det sandsynligvis drejer sig om.
Det er det bedste råd, jeg kan give jer med på vejen. Håber det giver lidt ro at vide, at der er håb forude ...
Fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Olívy - meget mere end bleskift
Olívy er et populært bleskifteprodukt blandt mange småbørnsfamilier, og siden 2015 har Olívy været med til at ændre danskernes puslevaner med produktet Olívy baby care – diaper change til forebyggelse af røde babynumser. Men faktisk er Olívy meget mere end bleskift. Det naturlige og skånsomme ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Tvillingefødsel
Det er altid noget ganske særligt at få et barn, men at få to på en gang er noget helt specielt.
En tvillingefødsel skal helst foregå på en specialafdeling, fordi der ved fødsel af to børn er større risiko for komplikationer. Cirka halvdelen af alle tvillingegraviditeter bliver afsluttet med planlagt kejsersnit, og når du er i 36. graviditetsuge, vil du ofte få svar på, hvorvidt du kan føde vaginalt, eller om det anbefales, at du føder ved planlagt kejsersnit.
Man...
Tandbørstning
For at undgå huller i tænderne skal barnet have børstet tænder, ligeså snart den første lille tand bryder frem.
Det er vigtigt at børste tænderne to gange om dagen - morgen og aften.
Gør det til en vane at børste tænderne hver dag og på et tidspunkt, hvor det passer ind i jeres rutiner - f.eks. om morgenen, når I står op, og om aftenen inden barnet skal i seng.
Brug en blød tandbørste, som passer til barnet alder. Børst både indvendig og udvendigt på...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.