Svar: Genert og følsom dreng
Kære Maria
Tak for dit brev og dejligt at høre at det går så god med Malthe. Han lyder til at udvikle sig rigtig godt og alderssvarende og det er dejligt at I kan mærke at der sker noget med ham både motorisk (løber, klatrer osv) og sprogligt. Det lyder rigtig fint med de ord han siger og måden han gør sig forståelig på.
At være lidt tilbageholdende er normalt og det gør ikke spor at han ser tingene lidt an. Vi er alle sammen forskellige og det skal der være plads til. Nogle mennesker stiller sig altid først frem i forsamlinger, andre skal lige se tingene lidt an inden de siger noget - og det er okay.
Du fortæller at I selv har været lidt generte og her skal I naturligvis passe på at det ikke bliver signaler I sender til ham. Han spejler sig jo i jer og hvis han mærker at I trækker jer, føler jer utrygge og afventende, så vil han naturligvis gøre det samme.
Vær opmærksom på ikke at kalde din dreng genert. Man kan ofte være tilbøjelige til at sige 'nå, bliver du helt genert nu' eller 'lad nu være med at være så genert'. På den måde bliver han holdt fast i rollen som 'den generte'.
Lad også være med at sammenligne ham med andre børn. 'Du kan da også løbe hen og lege med de andre' eller 'se den anden dreng, hvor han...'. Det er ikke befordrende for hans selvværd.
Hjælp ham med at svare, når han ikke selv kan. Når I møder nogen der spørger til ham og han gemmer sig, så svar for ham, så du hjælper ham og efterhånden får ...
... han måske lyst til selv at svare. 'Hvad hedder du så lille ven?' Du fortæller hvad han hedder 'Du hedder Malte' og siger 'ik os´' til din dreng, så han er med i samtalen, oplever at du træder til, når han ikke selv kan og samtidig får mod på det. Se på ham og giv ham plads når han tør.
Hjælp din dreng til at være social. Når du kan se at han vægrer sig ved at gå hen til de andre børn eller andre voksne, så fortæl ham at du godt kan forstå at han er utryg, men nu vil du gå med ham og så tager du ham i hånden og I følges derhen. På den måde får han nogle værktøjer til at tackle forskellige situationer.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
At han er mere modig hjemme er rigtig fint og helt normalt. Det er fordi han hos jer føler sig hundrede procent tryg, han kan godt mærke at I elsker ham uanset hvad og derfor er han naturligt mere modig hjemme end når han er ude.
Det er normalt at børn på 1½-2 år stadig leger mere ved siden af hinanden end sammen med hinanden. Det betyder ikke at de ikke også er glade for at være sammen med andre og nyder at se på den andre børn og kan lære af at se de andre gøre ting. Men lege rigtigt sammen, det kommer oftest først i 2 års alderen. Her vil de fleste børn tilgengæld elske at lege med køkken, lave mad, servere det, hælde op i små kopper osv. og på den måde begynde at lege mere med andre :o)
Der er absolut ikke noget unormalt i den du fortæller om Malthe i dag - håber du hermed har fået lidt mere ro :o) Fortsat held og lykke med ham:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Fostervandsprøve
En fostervandsprøve er en prøve af fostervandet. Denne prøve kaldes også for amniocentese. Når man tager en fostervandsprøve, så er det primært for at undersøge fostervandet for celler, der med ret stor sikkerhed kan fortælle, om fosteret har en kromosomfejl eller kendte arvelige sygdomme.
Fostervandsprøve tages først omkring 16. graviditets uge, da der først på dette tidspunkt er fostervand nok til, at fosteret kan tåle, at man tager de 15-20 ml fostervand ud, som skal bruges...
Udmalkning af modermælk
Når du ønsker at malke ud og gemme din mælk bør du følge nedenstående retningslinier:
1) Vask dine hænder
2) Malk lidt mælk ud og kasser dette (ca. en spiseskefuld). Den første mælk kan være inficeret med bakterier fra huden og brystvorten. Når barnet ammes er dette uden betydning, men når mælken skal gemmes, er det vigtigt at den er helt ren.
3) Malk ud i en rengjort (skoldet) plastik flaske - kan købes på apoteket og de kan bruges flere gange, hvor du rengør og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen,
Tak for hjælpen - det virker!!
Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.
Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!
Tusinde tak for din støtte.
Fra to nu langt mindre trætte forældre