Annonce

Annonce

Svar: Sødmælk, hvor meget?


23. marts 2009

Alder:
9 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Kost og ernæring.

Kære Maibrit

Der er ikke sat præcise mængde ml på, når det drejer sig om sødmælk. Det anbefales at børn i 9-12 måneders alderen får ½ liter mælk dagligt og derudover lyder det, at efter 9 måneders alderen kan sødmælk begynde at udgøre en større del af barnets indtag.

Det er lidt specielt for Danmark, at vi anbefaler sødmælk i små mængder helt ned til ½ år. Sammenligner man med andre lande omkring os og i Europa, så anbefales komælk visse steder først efter 1 års alderen. Når vi i DK siger at børn helt ned til 6 måneder kan få lidt sødmælk, så handler det om at vi her prioriterer at børn ret hurtigt kommer igang med familiemaden og hvis man bruger sødmælk i madlavningen, til sovs osv. så kan barn og forældre spise samme mad. I mange andre lande giver man meget mere færdiglavet børnemad, men det har vi ikke tradition for herhjemme.

Det anbefales også at ...


Annonce

... man tilbyder sit barn modermælkserstatning eller modermælk indtil 1 års alderen og hvis man ammer, så gerne længere - så længe både mor og barn har det godt med det.

En amning dagligt er sandsynligvis ikke nok til at sikre din dreng helt mælk nok og derfor vil det være helt relevant at du bruger mælk i grød, mos, giver ham sovs, smør, yoghurt osv. som alt sammen tæller med og er med til at give lidt ekstra kalk. Hvorvidt du så vil give ham sødmælk eller vil supplere f.eks. grød med mme er op til dig.


Helens bog om børn og mad
LÆS OGSÅ: "Helens bog om børn og mad" - sådan får du dit barn til at spise

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Hvis du har indtryk af at han får godt med mælk hos dig under den ene amning som han tager, så vil det være rigtig godt at bibeholde den indtil han er 1 år. Får han så ved siden af et glas mælk morgen og aften, samt lidt surmælksprodukt og lader du mælk indgå i madlavningen osv. så bliver han fint dækket ind.

Jeg håber dette er svar nok på dit spørgsmål ...

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:

22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.

Hvilket måltid, hvornår?

Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...

Læs hele brevet og Helens svar


22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Vil ikke skemaden

Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....

Læs hele brevet og Helens svar


17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?

Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...

Læs hele brevet og Helens svar


8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.

Virker konstant sulten

Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...

Læs hele brevet og Helens svar


6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.

Te til børn

Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ører - øreproblemer hos baby og børn

Siden 2005 får alle nyfødte i Danmark tilbudt en screening for hørenedsættelse få dage efter fødslen. Hvis det viser sig, at barnet har en medfødt hørenedsættelse, er det vigtigt, at man får startet behandling så tidligt som muligt.

Mange børn vil have nedsat hørelse i en periode f.eks. på grund af mellemørebetændelse eller væske i mellemøret. Et barn, som gennem længere tid har nedsat hørelse, vil ikke reagere på lyde og vil have langsom eller manglende sprogudvikling. Hvis...

Læs mere i Babylex

Fladt baghoved

Da små børns kranieknogler er bløde og ikke helt sammenvoksede, kan de tage facon efter, hvordan barnet lejres. Det kan give barnet en flad eller skæv hovedfacon, - dette kaldes lejringsbetinget skævhed af kraniet.

Sundhedsstyrelsen anbefaler, at børn altid lejres på ryggen, når de skal sove, fordi dette mindsker risikoen for vuggedød. Du skal være opmærksom på, at barnet ikke ligger med hovedet til den samme side, hver gang det sover, da dette kan medføre, at barnet får en skæv...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce


Det siger medlemmerne ...

Hej Helen,

Du har efterhånden reddet mig nogle gange. Jeg er meget taknemmelig for din rådgivning, især nu hvor jeg befinder mig i udlandet og er mor til mit første barn, hvilket betyder, at alt er nyt.

Hilsen
Mor i udlandet


Annonce