Annonce

Annonce

Svar: Hård mave - pige på 4 mdr.


19. marts 2009

Kategori:
Alder:
4 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Renlighed.

Hej med dig

Du må gerne give laktulose dagligt i en periode, det sker der ikke spor ved og det er netop vigtigt for at holde maven igang og så må du vurdere afføringens udseende og konsistens og derudfra så netop vurdere, hvorvidt du skal skrue lidt op for mængden af laktulose eller skrue lidt ned. Det vil sandsynligvis også være hårdt for din datters mave, hvis du stopper med laktulose fra den ene dag til den anden, prøv derfor at trappe ned stille og roligt og se hvordan hun reagerer på det, opleves afføringen så pludselig igen lidt hård, ja så skal hun altså skrues lidt op igen.

Da du har mælk nok og er begyndt med modermælkserstatning for at lære din datter at tage imod flasken, så hun er parat til dette, når hun skal passes i dagpleje (hvilket kan være ganske fornuftigt), så lyder det som en god idé at forsøge tilvænning stille og roligt. Du kan derfor meget fint forsøge kun at give flaske hver anden dag for at se om hendes ...


Annonce

... maves så bedre kan finde ud af modermælkserstatningen - det lyder som en rigtig god idé :o)

Du skal være opmærksom på at hvis du kun giver en flaske i døgnet og i øvrigt ammer hende som hidtil, så behøver hun ikke have afføring dagligt. Der sker ikke spor ved at der går flere dage imellem hendes afføringer, hvis bare afføringerne der kommer så er normale i konsistensen, ikke gør ondt at komme af med osv. Hun må ikke danne propper som sidder der i flere dage og som hun tydeligt ikke kan komme af med selv, så skal hun også have laktulose selvom hun bliver ammet. Der er børn som får hård mave selvom de lever udelukkende af modermælk.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Og så skal du naturligvis også fortsat sørge for at hjælpe hende med at trille, bruge sine ben osv. så hun bruger sig selv fysisk. Det er også med til at sætte gang i maven og holde maven igang naturligt :o)

Fortsat held og lykke med hende, håber det allerede nu, hvor jeg svarer dig idag, går lidt bedre :o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:

12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.

Nervøs for potte

Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...

Læs hele brevet og Helens svar


2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.

Blefri

Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex

Menstruation - efter fødsel

Det er meget forskelligt, hvornår menstruationen begynder igen efter en fødsel. Hos nogle kvinder kommer menstruationen allerede efter ca. 8 uger, men det er også helt normalt, at menstruationen først kommer et år efter, at du har født.

Hvis du ammer, vil det ofte udskyde din menstruation, så menstruationen først vender tilbage, når du begynder at trappe ned i antallet af amninger eller helt er stoppet. Men menstruationen kan vende tilbage på forskelligt tidspunkt, uanset om du...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Først og fremmest tusind tak for en rigtig god brevkasse, hvor vi som førstegangsforældre har fået svar på rigtig mange spørgsmål, bare ved at sidde og surfe lidt rundt i kategorierne. Dine gode svar har virkelig været en stor hjælp hele vejen igennem.

Bedste hilsner
Malene og Maria på 6 uger


Annonce