Svar: Jerntilskud og flour
Hej med dig
I Danmark lyder retningslinierne, at hvis barnet får mindst 400ml modermælkserstatning dagligt, så behøver man ikke give yderligere jerntilskud. Jernet fra modermælkserstatningen optages bedre i kroppen end jern, der gives som dråber eller pulver og selvom man udregner mængden af jern i modermælkserstatning og umiddelbart får det til mindre end de anbefalede knap 9 mg jern dagligt, som skal gives som tilskud, så er de 400ml nok - netop på grund af den bedre optagelse.
Det betyder dog også, at hvis barnet kun drikker 350ml modermælkserstatning dagligt, så skal barnet har fuldt jerntilskud ved siden af, man kan altså ikke give f.eks. ½ mælk og ½ dosis jern.
Jerntilskuddet i de forskellige modermælkserstatninger og vællinger kan variere fra produkt til produkt, men f.eks. indeholder NAN 1 0,4 mg/jern 100 ml og NAN 2 indeholder 0,8 mg/ 100 ml. Så det produkt du bruger lyder til at være imellem disse to og således indeholde jern nok ... man behøver nemlig ikke skifte til NAN 2, hvis barnet trives på ...
... NAN 1 ..:o)
Med hensyn til flour og anbefalinger omkring dette, så har jeg tidligere fået lignende spørgsmål fra Luxembourg, hvor flour også anbefales til små børn.
Jeg vil formode at det har noget med drikkevandet at gøre. Jeg synes du skal prøve at tale med lægerne om det, der er jo højst sandsynligt en god forklaring på det.

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
I Danmark brugte man fluorskylninger før hen i tiden og jeg tror at mange kan huske hvordan der i 70erne og 80erne kom en dame rundt med små fluorskylnings-kopper, hvor man så overvågede at tænderne blev fluorskyllet ordentligt, tog tid osv. Det gør man ikke mere.
Man anbefaler normalt at børn får børstet deres tænder to gange dagligt med en flourtandpasta og man anbefaler at mængden af tandpasta tilpasses barnets alder, hvilket normalt svarer til en mængde på størrelse med barnets lillefingernegl.
Om det har nogen effekt at give barnet flourdråber, når de endnu ikke har fået tænder, tør jeg ikke sige.
Jeg håber du kan bruge ovenstående lidt videre, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
12. marts 2025 | Kost og ernæring | 6 mdr.
Hej Helen. Jeg har en dreng på 6 måneder, som er kommet godt i gang med...
8. marts 2025 | Kost og ernæring | 11 mdr.
Min søn på 11 måneder spiser ikke
Kære Helen, Jeg håber virkelig, du kan hjælpe mig, for jeg er en meget...
7. februar 2025 | Kost og ernæring | 5 mdr.
Hej Helen Min dreng bliver 6 måneder den 18 februar, og har fået skemad i...
4. februar 2025 | Kost og ernæring | 19 mdr.
Hej Helen Så er jeg tilbage igen med min evigt tænkende mor hjerne. ...
Viden om børn:
Babyalarm
Babyalarmer kan give et fingerpej om at det lille barn sover godt eller er ved at vågne, men babyalarmer kan ikke bruges som babysitter og når man bruger en babyalram skal man altid tjekke sit barn ved selv at se på det.
Der er stor forskel på kvaliteten af de alarmer, der er på markedet og priserne svinger fra få hundrede kroner til langt over 1000kr.
De trådløse og batterikrævende alarmer er de mest populære i Danmark, fordi danske børn ofte sover udenfor. Vælger...
Kolik
Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.
Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.