Annonce

Annonce

Svar: Hele tiden syg ...


11. marts 2009

Kategori:
Alder:
18 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Sygdom.

Kære Charlotte

Hvorvidt jeres dreng har astma (astmatisk bronkitis) eller ej, er naturligvis en lægelig vurdering men idet at jeres læge har ordineret Salbuvent, så må lægen dog have lidt samme tanke. Salbuvent gives jo til børn med Astmatisk bronkitis eller anden form for bronkospasme, som det hedder ...

Da jeres dreng har været syg i længere tid og får gentagende infektioner i sine luftveje og ofte også har tynd mave, så synes jeg det lyder relevant at overveje, hvorvidt der hos ham er noget allergi inde over.

I skal her naturligvis medtænke om han kan have problemer med visse fødevarer, husdyr, støv og lignende. I må dog ikke begynde at sætte ham på diæt uden at dette bliver lægeligt ordineret og jeg synes I skal overveje at bede om en henvisning til en speciallæge (børnelæge eller allergolog), som kan vurdere og undersøge jeres dreng.

Under alle omstændigheder, så er der ingen tvivl om at jeres dreng har følsomme luftveje og det betyder at han vil reagere let på luftvejsirriterende stoffer. I skal derfor overveje følgende:

- Tobaksrøg og rygning generelt må han ikke udsættes for. Der må ikke ryges i jeres hjem - heller ikke under emhætten. Vær også opmærksom på at brug af pejs, brændeovn og lignende kan genere hans luftveje.

- Levende lys påvirker og generer hans vejrtrækning. Mange har stearinlys tændt på denne årstig og det er rigtig hyggeligt, men bestemt ikke godt, for børn med astma eller astmatisk bronkitis.

- Blomsterstøv, f.eks. liljer, kan være meget generende.

- Kold og fugtig luft er meget hårdt for hans lunger og kredsløb. Han må ikke sove ude i koldt og tåget vejr.

- Brug så vidt muligt ikke parfume og vask alt jeres tøj i ...


Annonce

... Neutral, Minirisk og lignende produkter, som er fri for parfume og andre unødvendige tilsætningsstoffer.

- Gør grundigt og hyppigt rent, luft godt ud 2-3 gange dagligt, undgå polstrede møbler, tæpper osv. som samler meget støv, vask sengelinned 2 gange om måneden ved 60 grader, vask dyne, pude, rullemadras 4-6 gange årligt.

Brug også miljøvenlige rengøringsmidler, køb produkter som er svane eller blomstermærkede.

- Har I husdyr, så overvej meget, om det er vigtigt for jer. Jeg ved godt at det er svært ...


Helens bog om børn og sygdom
LÆS OGSÅ HELENS BESTSELLER: "Helens bog om børn og sygdom" - Et uundværligt opslagsværk, som giver dig ro og overblik, når du har allermest brug for det!

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Når alt dette er sagt, så er det også vigtigt at Daniel spiser godt, han skal spise sundt og varieret og have masser af vitaminer, mineraler osv. via kosten. Du kan supplere ham med en almindelig multivitaminpille, som kan knækkes i kvarte, så han ikke får den galt i halsen.

Og så er det også rigtig hvad du selv er inde på, at nogle gange er børnene bare udsat for rigtig mange infektioner og det er normalt, næsten forventeligt, at små børn får forskellige infektioner, når de starter i dagpleje eller vuggestue. Ofte er det især øvre luftvejsinfektioner, som forkølelse og hoste de rammes af. Det skyldes, at de først opbygger deres immunsvar, når de udsættes for virus og bakterier, og det er netop det, der sker når de starter i daginstitution.

De fleste børn vokser sig fra deres infektionstendens i løbet af ca. 2 år. Når de har været igennem 2 vintre med infektioner, har de opbygget så meget modstandskraft mod de almindeligt forekommende virus- og bakteriesygdomme, at de oftest kun bliver syge enkelte gange om året ... en ringe trøst, men trods alt måske en trøst.

Jeg håber at I får en lang og god sygdomsfri sommer :o)

Indtil videre, rigtig god weekend.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sygdom:

18. oktober 2024 | Sygdom | 14 mdr.

Skoldkopper eller hånd- fod og mundsyge?

Kære Helen Vores datter på 14 måneder har fået enten skoldkopper eller hånd-...

Læs hele brevet og Helens svar


13. oktober 2024 | Sygdom | 18 mdr.

Skoldkopper, bedsteforældre og smitte

Kære Helen. Vores søn på 18 måneder har fået skoldkopper og i den...

Læs hele brevet og Helens svar


24. september 2024 | Sygdom | 8 mdr.

Tredagesfeber

Kære Helen. Lillebror på 8 måneder fik pludselig høj feber i går aftes -...

Læs hele brevet og Helens svar


24. august 2024 | Sygdom | 1 mdr.

Vil kun sove lur i vikle

Kære Helen. Jeg har en skøn datter på vej til de 7 uger, som har været et...

Læs hele brevet og Helens svar


26. juni 2024 | Sygdom | 5 mdr.

Psykisk reaktion på vaccine?

Kære Helen Tak for dit uddybende svar ang. min søns søvnproblemer. Han sover...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Ruske

Lige meget hvor meget og hvor længe et barn græder, så må man aldrig begynde at slå eller ruske det. Et spædbarn som ruskes, kan få blødninger i hjernen og det kan medføre hjerneskade eller død.

Søg altid hjælp hos familie, venner, læge eller andre, hvis du oplever at dit barns gråd går dig så meget på, at du kan komme til at slå eller ruske dit barn. Det er vigtigt at søge hjælp! Og det er vigtigt at du taler med en du har tillid til og fortæller åbent og ærligt om, hvordan du...

Læs mere i Babylex

Tisser i sengen

Over 13 % af danske børn har problemer med at tisse i sengen. Det svarer til, at tre elever i en almindelig folkeskoleklasse oplever en forstyrret nattesøvn med vådt nattøj og sengetøj.

Man ved at de fleste sengevædere er drenge og at tilstanden ofte er arvelig. Sengevædning er primært fysiologisk betinget og skyldes enten manglende produktion af det hormon, der styrer urinproduktionen eller for lille blære i forhold til barnets alder.

Langt de fleste børn vokser...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om dit barns udvikling. Bogen er propfyldt med nyttig viden for alle forældre!

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen

Tak. Jeg tænker tit på, at jeg i dine svar bliver betrygget i, at jeg ser rigtigt - jeg har et barn, som har et stort tryghedsbehov.

Det er som om at der for tiden er en trend der går på, at vi skal lave 'godnat og sov godt' på vores børn, sætte dem i skammekrog (eller tænkeboks eller hvad man kalder dem) når de ikke gør som vi vil have de skal gøre. Mon det er alle de tv udsendelser om nannys der redder verden for en familie, hvor alt er gået galt, som har tændt op under de ideer?

Hvor er det ærgeligt, at vi skal blive sådan i tvivl om, at det vores instinkt fortæller os om vores børn. Og hvor er det bare fantastisk rart, at du i dit virke hjælper, støtter og betrygger os, som har brug for at blive bekræftet og rådgivet i en retning, som vi kan være med på uden at hjertet bløder.

Tak for det!

Kærlig hilsen
Mor.


Annonce