Svar: Vil hele tiden sidde på toilettet
Kære Mette
Det vil være rigtig godt, hvis I kunne give jeres datter en bukseble på, som trækkes op og ned ligesom et par trusser. Derudover kan hun få en lille skammel, som kan sættes foran toilettet og et toiletsæde og så kan hun selv trække bleen ned og kravle op og sætte sig, hvis hun har lyst.
Du har jo fuldstændig ret i at interessen jo tydeligt er der, men hun har endnu ikke fundet ud af, hvad I rent faktisk laver, når I sidder der og hvorfor hun skal sidde der ...
Prøv derfor at tale lidt med hende om det, sig til hende at hun skal prøve at tisse, vis hende når I tisser, tænd for vandet, så hun kan hører vand løbe og fortæl at hun skal prøve at lave samme lyd.
Prøv at få hende til at slå en prut, vær opmærksom på når hun prutter i sin ble, så hun ved at det er prutter og derfor kan forbinde dette med det samme hun skal, når hun sidder på toilettet.
Og prøv så at holde toilettiderne til de tidspunkter, hvor I med stor sandsynlighed ved at ...
... hun kan komme af med noget. Prøv at lægge mærke til, hvornår hun normalt tisser eller har afføring og udnyt disse tidspunkter til at sætte hende på. Brug også de almindelige tidspunkter, hvor I andre går på toilettet, så det ikke er sjov og ballade og hele tiden, men på relevante tider. I går f.eks. ud og tisser inden I kører op for at handle, inden I går i seng og når I står op om morgenen. Tag hende i hånden og sig "kom vi skal lige tisse inden vi kører" og se så om I ikke kan væreheldige at der kommer noget.
Lad hende evt. rende med numsen bar, så hun pludselig ser og opdager at hun tisser og netop derved bliver opmærksom på hvad det er: "Hov skat, nu tisser du, så skal vi ud på toilettet". Det er naturligvis lidt lettere om sommeren, hvor det ikke er så koldt, men I kan godt forsøge lidt indendøre - hvis I er parate til at tørre en lille tår op fra gulvet ... :o)

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Håber mine tanker hjælper videre på vej, fortsat held og lykke.
Rigtig god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Guide til baby- og børnemad: Hvad skal du undgå?
Må baby få honning og kanel? Og må mine børn få te og hørfrø? Det kan som forældre være svært at finde rundt i junglen af madanbefalinger. I Fødevarestyrelsens guide til børnefamilier om uønsket kemi i mad, kan du se, hvad du bør begrænse eller undgå.
Anbefalingerne varierer for babyer, børn ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
12. december 2024 | Renlighed | 2 år, 9 mdr.
Kære Helen Endnu engang kunne jeg godt tænke mig at høre dine tanker om en...
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
Viden om børn:
Forkølelse
Hvis det lille barn er forkølet, kan han/hun få besvær med at spise, da det er svært at få vejret ordentligt igennem næsen. Det betyder også, at barnet kan have svært ved at sove.
Her er et par gode råd:
- Hæv hovedenden, der hvor barnet sover, med et par bøger eller et sammenrullet håndklæde under madrassen
- Brug lidt modermælk eller saltvand som næsedråber. Dryp det direkte ned i næsen. Du kan evt. bruge en lille ske eller en pipette. Saltvand og...
Madpakke og børn
Når barnet begynder i pasningsordning, vil det mange steder selv skulle have en madpakke med hjemmefra.
Det er altid vigtigt at give barnet et varieret tilbud af fødevarer - det kan være rugbrød eller anden form for fiberholdigt brød, det kan være pasta sammen med rester fra aftensmaden, kød, fisk, frugt og grønt. Jo mere variation, jo bedre :)
Det er en god idé at give barnet ting med, som er pakket lidt hver for sig. Mange børn er glade for at have en madkasse,...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.