Svar: Formiddagslur hos dagplejer
Kære Olivias forældre
Jeg kan forstille mig, at dagplejer har valgt denne rutine for dagen ud fra, at hun gerne vil kunne lave forskellige aktiviteter med børnene om formiddagen. Det er ofte sådan, at dagplejere går i legestue, går ture med børnene eller andet og det foregår ofte om formiddagen med afgang fra hjemmet mellem kl. 9-9.30.
Jeg tænker derfor, at dagplejers ønske om at børnene skal være veludhvilede om formiddagen skyldes muligheden for at tage dem på tur og netop lave aktiviteter med dem i løbet af dagen. En sådan begrundelse er i hvert fald reel nok.
Hvorvidt det kan lade sig gøre afhænger naturligvis af hvordan børnene sover og trives med den ordning. Jeg ser umiddelbart ikke nogen problemer i at Olivia bliver vækket fra sin formiddagslur, - efter frokost, får hun jo lov til at sove det hun har behov for og det er også vigtigt at dagen ikke soves væk, så hun indtager mad nok, får leget, bruger sig selv og bliver stimuleret og oplever at det netop er om dagen hun skal være aktiv ...
... og om natten hun skal sove ....
De fleste børn vil i 9 måneders alderen have behov for at sove to lure dagligt, ofte en formiddaglur og en middagslur. Sammenlagt vil barnet sove 2½-3 timer i løbet af dagen og om natten sove ca 11 timer. Det lyder ud fra jeres tidligere brev, som om at Olivia får sit søvnbehov fint dækket og det lyder også som om at I normalt ikke har problemer med at få hende til at sove.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det vil ofte være en god idé at rytmen er nogenlunde ens uanset om det er hverdag eller weekend, men også her er børn forskellige og nogle børn klarer det fint, at der er forskel, for andre giver det store søvnproblemer. Så hvorvidt man skal forsøge at have samme rutine i weekenden, som barnet har i pasningsordning afhænger helt af, hvordan barnet tackler det, hvis der er store skift. Hvis Olivia trives godt med at der er forskel, så sker der ikke noget ved at I gør tingene på en måde hjemme og på en anden måde i dagplejen.
Håber I kan bruge mine tanker videre på vej, fortsat held og lykke:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om sovevaner:
21. november 2024 | Sovevaner | 6 mdr.
Putning og nattesøvn for tvillingepiger
Kære Helen Vi skriver for at få nogle gode råd til at gennemskue hvorfor...
19. november 2024 | Sovevaner | 7 mdr.
Hej Helen Jeg kan se, at du lige har svaret på et lignende spørgsmål, men...
18. november 2024 | Sovevaner | 9 mdr.
Putning og for meget natamning
Kære Helen Vi kunne godt bruge noget rådgivning til ændring/forbedring af...
17. november 2024 | Sovevaner | 5 mdr.
Baby vågner hele tiden om natten
Kære Helen. Tak for dit brugbare svar angående søvnrutiner. Jeg skriver...
16. november 2024 | Sovevaner | 8 mdr.
Afbrudt nattesøvn, er det ørerne eller?
Kære Helen Min datter er nu 8 måneder gammel. Tak for dine tidligere...
Viden om børn:
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Nysgerrighed børn
At være nysgerrig er den egenskab, der giver barnet nye erfaringer, og dermed får barnet til at udvikle sig og blive mere intelligent. Små børn er født som små forskere, der er rigtig gode til at undre sig over ting de møder og være nysgerrige på den verden, der omgiver dem.
Et barn skal derfor ikke stoppes i at udforske verden, men skal have lov til at undersøge og bibeholde sit naturlige anlæg for nysgerrighed. Det lille barn skal således opfordres til at føle, gribe, smage og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.