Svar: Bange for at presse min søn ifm. renlighed
Hej med dig
Renlighed er noget man modnes til og der er i denne proces flere faser som man skal igennem. Det bedste tidspunkt at starte renlighed på er når barnet selv viser interesse for det og giver udtryk for at ville det og det lyder ikke til at være tilfældet hos jer.
Samtidig skal din dreng starte i børnehave og man bliver ikke renlig over en uge, det skal have sin tid og der skal være ro omkring det. Mange børn bruger ble, når de begynder i børnehave og det er helt normalt. Jeg synes derfor I skal lade ham starte, få ble på og bleer med og når han så er kørt ind og har fundet ud af, hvad det egentlig vil sige at være i børnehave, så kan I begynde at tænke på renlighed.
Det er også altid lettere at træne renlighed om sommeren, hvor han naturligt har mindre tøj på, løsere bukser osv. Det er svært at nå på toilettet, når man har overtræksbukser, flyverdragt eller lignende - så er det naturligt at der sker flere uheld.
Netop det at begynde i børnehave kan sagtens have den effekt, at han oplever at andre børn går på toilettet. Ofte har de små toiletter som er beregnet til børn i størrelsen og det, sammen med at andre kan gå på toilettet selv, ...
... kan sagtens være en motiverende faktor. Så han af sig selv pludselig begynder at vise interesse - og så er grundlaget for et samarbejde lagt.
Når det bliver varmere i vejret og han måske selv begynder at vise interesse for at undvære bleen, så kan I begynde at træne toilettider. Forstået på den måde, at han i begyndelsen beholder bleen på, men får buksebleer som trækkes op som et par underbukser - og så skal han på toilettet når han står op om morgenen, inden I kører ud at handle, inden han skal i seng osv. altså på de tidspunkter, hvor du normalt også selv vil gå på toilet. Det er således noget 'man' gør, sådan er det.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Du skal ikke spørge ham om han skal, for så vil han sige nej, men derimod bare tage ham i hånden og sige: "Kom skat, vi skal lige ud at tisse inden vi kører.." og så går I ud og tisser. Du tisser og han prøver. Kommer der noget, så er det fint og gør der ikke, så er det også fint - fint at han prøvede.
Det er langt bedre at beholde bleen på og bruge den som underbukser i starten. En tør ble er en succesoplevelse, våde bukser er nederlag.
Fortsat held og lykke med børnehavestart og renlighedsstræningen, som først blir til sommer :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om renlighed:
2. november 2024 | Renlighed | 3 år, 10 mdr.
Hej Helen. Jeg har en kæmpe udfordring med min søn på 3 som bliver 4 til...
30. september 2024 | Renlighed | 5 år
Kære Helen. Vores dreng F. er lige fyldt 5 år. Han smed bleen for ca. 2 år...
23. juli 2024 | Renlighed | 2 år, 7 mdr.
Hej Helen! Mange tak for svaret på mit sidste spørgsmål! Nu står vi...
Viden om børn:
Madras til barnevogn
En barnevognsmadras kan være lavet af forskellige materialer, f.eks. skumgummi. Det betyder, at madrassen let suger kondensvand, der naturligt vil samle sig i barnevognen, når barnet sveder eller bare trækker vejret. Derfor er det vigtigt, at madrassen løftes op og stilles på højkant dagligt, og når barnevognen ikke bruges, så madrassen er tør, når barnet skal ligge på den.
Om vinteren kan det være nødvendigt at tage madrassen med ind, så barnet ikke lægges på en iskold madras,...
Svangerskabsforgiftning
Svangerskabsforgiftning kaldes også for Preeklampsi og eklampsi. Man ved ikke præcist, hvorfor svangerskabsforgiftning opstår.
Sygdommen medfører at væskemængden i kroppen forøges, at der udskilles protein med urinen og at blodtrykket stiger. Det kan være lette symptomer, som opdages ved en rutinekontrol hos egen læge eller ved jordemoder, men der kan også være svære tilfælde, hvor kvinden oplever hovedpine, flimren for øjnene, overfølsomhed for lys, kvalme, opkastninger og...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.
Det siger medlemmerne ...
Kære Helen
Tak for dit svar omkring min søns sovevaner.
Jeg startede med at skære natamningen helt væk, og så var der kun godnattåren tilbage, den virkede han pludselig ikke så interesseret i så den blev også droppet, og helt uden drama og gråd;-)
Nu kunne jeg så få ham til at falde i søvn uden at være helt tæt på mig, men han ville stadig ikke ned i tremmesengen i vågen tilstand.
Jeg læste så at du havde rådet andre til at tage den ene side af sengen, da nogle børn følte sig indespærret.... og hold da k... det gjorde en forskel!!
Dels falder han i søvn glad og tilfreds i sin egen seng, derudover sover han bedre og længere tid i hans egen seng (han kommer stadig ind til os om natten). Han går oven i købet selv ind og lægger sig i sengen når det er sove tid!
Tak fra Rikke, mor til dreng på 16 måneder