Brev:
8 mdr. og sover stadig i vores seng
Hej Helen
Vores snart 8 mdr. gamle datter trives og har det rigtig godt.
Der er bare lige det der med søvnen...
Vi har tre nætter oplevet at hun har sovet igennem fra kl. 20.30, hvor hun bliver puttet, og frem til kl 5.30. (Hurra!)
Ellers vågner hun som regel mindst en gang om natten gang ved. 2-3 tiden. Nu er det pludselig blevet til endnu mere.
I de sidste 3 1/2 måneder har hun sovet i vores seng, da det både er nemmere at putte hende der og hun falder trygt i søvn med det samme igen efter natteamningen.
Da hun lå i sin egen seng (lige ved siden af vores) havde hun meget svært ved at falde i søvn om aftenen og sov meget uroligt om natten.
Hun sover også middagslur i vores seng.
Vi har som sådan ikke noget problem med at dele seng med vores datter, men jeg kunne godt tænke mig at hun snart begyndte at sove igennem, da det ikke rigtigt virker som sult, når jeg ammer hende om natten. Som før nævnt, har hun også sovet igennem af sig selv et par gange.
Hun får 3-4 måltider fast føde i løbet af dagen og spiser godt, derudover ammer jeg hende 4 -5 gange + "det løse" i løbet af dagen. Hun sover ca. 3 -4 timer om dagen fordelt over 3 gange.
Det virker lidt som om hun i de sidste uger er begyndt at få antydningen af seperationsangst: pludselig forskrækkelse over fremmede eller høje lyde, mere "putte-syg" end ellers, og så er hun her i den seneste uge begyndt at vågne endnu mere om natten, bare for lige at skulle holdes lidt i hånden eller have ...
... sutten. Nogengange er det næsten hver anden time.
Her kommer spørgsmålene:
1. Kan man overhovedet vænne et barn fra natteamning, når man selv ligger lige ved siden af?
Og hvad med hendes øvrige natteuro?
2. Vil det være for meget for hende, hvis vi forsøger at vænne hende fra - både at sove i vores seng - OG natteamningen, på een gang?
3. I så fald, hvad er det bedst at starte med? (Egen seng eller fravænning at natteamning?)
4. Er det et dårligt tidspunkt at gå i gang med sådanne ændringer nu, hvor hun er ved at gå ind i seperations-fasen?
5. Bliver det sværere at få hende til at sove i egen seng senere, hvis vi venter med det?
På et eller andet tidspunkt vil vi jo gerne have sengen for os selv.
6. Hvis vi ikke gør noget for at stoppe hendes nuværende urolige nattevaner, kan vi så regne med at det sker af sig selv? (inden for en overskuelig fremtid)
Det var en ordentlig smøre.
Da ingen af os er tilhængere af at der skal være unødig gråd og pinsel forbundet hverken med søvn i egen seng eller stop af natteamning, er vi absolut villige til at vente hvis det vil være "smartere" at gøre noget ved det senere, når hun er blevet lidt ældre.
Jeg frygter bare at det så bliver endnu sværere, da hun jo bliver mere og mere bevidst om hvordan tingene plejer at være.
Desuden vil jeg meget gerne gøre noget ved at hun nu igen vågner så hyppigt om natten - ihvertfald hvis det er mere end en kort fase!
8. Hvad vil du foreslå?
De bedste hilsner
Julie
Annoncer
Sponsorerede artikler
Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy
En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...
Forældre med børn på samme alder har også spurgt Helen Lyng Hansen om:
10. april 2025 | Sovevaner | 10 mdr.
Kære Helen Din brevkasse har været en kæmpe hjælp hele vores tid som nye...
9. april 2025 | Sovevaner | 9 mdr.
Hej Helen. Tak for et godt forum med mange gode input. Vi har en datter,...
9. april 2025 | Sovevaner | 8 mdr.
Opvågninger om natten - 8.5 måned
Kære Helen. Vores datter er 8.5 måned og er i 5 måneders tid vågnet hver...
23. marts 2025 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores dreng, som nu er blevet 10 måneder, er startet i dagpleje....
18. marts 2025 | Kost og ernæring | 9 mdr.
Kære Helen. Mange tak for dit fine svar angående vores søns søvn. Rom blev...
Viden om børn:
Barnløshed
De fleste par har en naturlig forventning om blive forældre på et tidspunkt. Men for nogle sker det dog ikke bare af sig selv.
Hvis man som par forsøger at blive gravide gennem et år, uden at de lykkes, så betragtes det som ufrivilligt barnløshed. Statistikken siger, at ca 80 % vil bliv gravide i løbet af et år.
Årsagerne til at man ikke bliver gravid kan være rigtig mange og det tager tid at finde frem til den rigtige behandling for det enkelte par. Derudover er...
Arp
Arp er betegnelsen for nogle gulbrune skæl, som mange børn får i hovedbunden, på panden eller i øjenbrynene. Det er døde hudceller som bliver afstødt. Det smitter ikke og det har intet med hygiejne at gøre.
Arp i hovedbunden kan fjernes ved hjælp af en lusekam. Du kan med fordel massere lidt uparfumeret babyolie ind i barnets hovedbund. En let massage stimulerer blodcirkulationen i hovedbunden, hvilket er godt både for forebyggelse og helbredelse af arp.
Evt. arp...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.