Annonce

Annonce

Svar: Undvære natamning?


7. marts 2009

Kategori:
Alder:
5 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Amning.

Hej med dig

Med den alder din datter har, så lyder det helt relevant med 3 lure dagligt, som du også beskriver - altså en formiddagslur, en middagslur og en lur sidst på eftermiddagen. Sammenlagt sover din datter 5-5½ time og hun sover forholdsvis tidligt om aftenen. Jeg kan ikke se, hvornår I står op, altså hvor lang hendes nattesøvn er, men du skal regne med at hun normalt vil have behov for at sove ca 10 timers nattesøvn, når hun sover ca 5 timer om dagen og det kan godt være derfor hun sover meget uroligt, sover meget let - altså at hun egentlig forventes at sove mere end hun måske har behov for ...

Det er fint at du giver hende lidt skemad 2 gange dagligt, en plan for dagen kan se således ud:

Tidlig morgen 06: Ammes og sover lidt videre i mors seng

Formiddag 9.30: Ammes

Puttes til formiddagslur

Frokost 12: Grød med frugtmos, vand af kop.

Ammes og puttes til middagslur

Eftermiddag 16-17: Ammes

Sover sin 3 lur

Aften 18: Grøntsagsmos, vand af kop.

Ammes og puttes til natten ca kl. 19.30-20 i sin egen seng. Tidspunktet varierer lidt efter hvor lang tid hun har sovet sin 3 lur

Sen aften 23-24: Ammes og puttes tilbage i sin egen seng

Nat 03: Har evt. fortsat behov for amning. De fleste børn er 6 måneder inden denne kan ...


Annonce

... springes over og da hun er født før tid, har hun måske ekstra behov.

Jeg har en idé om at min plan og tidspunkterne for dagen ligger lidt senere end din plan. Mit forslag er derfor at du prøver at se om du kan putte hende en lille smule senere dagen igennem, ligesom hun skal have mad og mælk lidt forskudt i forhold til hvad hun får lige nu. Ved at rykke lidt på tiderne i løbet af dagen og få hende kørt ind i lidt mere fast rytme og struktur, kan du påvirke hendes nattesøvn og opvågningerne der.


Helens bog til far
LÆS OGSÅ: "Helens bog til far" - vær far med tillid, nærvær og respekt.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


At flytte lidt på hendes lure og indtag af mad i løbet af dagen, vil sandsynligvis også være med til at afkorte hendes nattesøvn lidt, så hun samlet får ca 15 timer i døgnet. Altså bibeholde de ca 5 timers søvn om dagen, men afkorte nattesøvnen lidt mod at hun så sover bedre, når hun sover ..

Som sagt vil de fleste børn omkring 6 måneders alderen kunne springe amningen midt om natten over og de har ernæringsmæssigt i den alder ikke behov for mælk om natten mere. De har dog stadig behov for amning aften, sen aften og tidlig morgen og med den alder din datter har, er amning og indtag af mælk fortsat vigtigt og fortsat stort.

Jeg håber derfor at min plan for dagen kan hjælpe dig til at se, hvordan I kan komme lidt videre:o) Held og lykke. Fortsat held og lykke med hende:o)

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Giv dit barn den bedste start!

Giv dit barn den bedste start med D-vitamindråber og mælkesyrebakterier

Vi ved allesammen, at et barns første leveår har en enorm betydning for barnets udvikling både fysisk og psykisk. Ansvaret er derfor stort, når det kommer til at sørge for, at de kære små får lige præcis det, der ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om amning:

8. november 2024 | Amning | 2 mdr.

Kan baby være for stor?

Kære Helen. Vores lillebror er nu 10 uger og er en stor dreng - og mit...

Læs hele brevet og Helens svar


7. september 2024 | Amning | 11 mdr.

Søvn og ammestop - 11 mdr.

Kære Helen Jeg har en glad og nysgerrig dreng på 11måneder og 14 dage. Jeg...

Læs hele brevet og Helens svar


23. juli 2024 | Amning | 3 mdr.

Vægttab under amning

Kære Helen Så er vores lille datter kommet til verden efter en langvarig men...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Boel-prøve

Boel-prøven blev indført i Danmark tilbage i 1970´erne og var en fast del af sundhedsplejerskernes arbejde. Sådan er det ikke mere, - nogle kommuner laver stadig boel-prøver på børnene, andre kommuner har anskaffet dette. Denne ændring kom samtidig med at man begyndte at hørescreene alle børn ved fødslen.

Boel-prøven er en screeningsmetode, hvor man ser på hele barnet. Man ser på barnets evne til at have kontakt, til at styre sin motorik, til at vælge fokus og man observerer...

Læs mere i Babylex

Pethidin ved fødsel

Pethidin er et morfinlignende stof, som især blev brugt ved fødsler førhen i tiden. I dag vil man ofte vælge at tilbyde den fødende en epiduralblokade i stede, hvis hun har voldsomme smerter. I særlige tilfælde kan man dog stadig vælge at give pethidin til fødende. Det gives som injektion, og virkningen indtræder efter ca ½ time.

Der er en del bivirkninger forbundet med at give pethidiin, blandt andet kan det nedsætte ve-aktiviteten, give den gravide kvalme og gøre hende svimmel...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og opdragelse, som giver dig praktiske råd til alt det, der er så svært.

Det siger medlemmerne ...

Kære Helen,

Tak for hjælpen - det virker!!

Jeg vil takke dig for din støtte i vores søvnprojektet. Det virker så godt, at vi indimellem synes det er for godt/let til at være sandt. I går havde jeg veninder på besøg og alligevel var det så let som ingenting. Det er en lettelse og putningen er blevet en fornøjelse for alle parter.

Det var lange 5 uger for at få det til at fungere, men det hele værd!

Tusinde tak for din støtte.

Fra to nu langt mindre trætte forældre


Annonce