Svar: Hun tager ikke rigtig på
Kære Heidi
Det er okay, hvis I holder en pause i nogle dage, og prøver at lade jeres datter styre det lidt selv, men det er så vigtigt at du ikke bare ammer løs i de dage. Amningen skal stadig være på 3 gange dagligt - morgen, aften og sen aften og hvis hun virker til at have behov for mere, ja så skal hun spise. Det nytter altså ikke noget, at du ikke giver hende rigtig mad og så ammer hende i stedet, så kommer I ikke igang.
Så ja, en pause må hun godt få, hun skal ikke føle sig presset, men skal opleve det at spise som noget dejligt, hyggeligt og rart og det er super med en storebror på 3 som kan lave lidt spas. Måske han kan få hende til at spise lidt - ikke at det skal være hans opgave, men prøv om ikke han kan motivere hende lidt :o) De er gode til mange ting de storebrødre. Hun skal have rigtig mad og ikke mælk - det skal I holde fast i og det er vigtigt fordi hun ikke tager særlig meget på.
Jeg har set på din datters vægtkurve og kan godt se at hun falder lidt på kurven vægtmæssigt. Når man ser på hendes vægt og længde sammen, så ser det dog ud som om at hun stabiliserer sig og hun ...
... virker ikke meget tynd i forhold til sin længde, men ser stadig ud til at være over hendes egentlige udgangspunkt ved fødslen ...
Du skal naturligvis sikre dig at hun fortsat tilbydes energiberiget mad og får lidt ekstra fedtstof. Det vil derfor være rigtig godt, hvis du fortsat bruger modermælkserstatning og smør/olie i grød og mos, kommer smør på den ½ bolle hun evt. sidder og sutter på, forsøger at få hende til at spise lidt fisk - stykker af fiskefrikadelle, rejer, fiskefilet eller lignende fordi fisk indeholder rigtig mange gode fedtstoffer :o)
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hun har også brug for protein og det får hun især via kød, indmad, æg og forskellige fuldkornsprodukter. Lad derfor din datter spise disse ting også. Hun må f.eks. gerne få ½ hårdkogt æg en gang imellem, ligesom du også kan give hende lidt omelet, en æggepandekage eller hvad du nu kan finde på. netop det at få noget anderledes, kan måske motivere hende til at spise lidt igen - så måske I skal lave lækker morgenbrunch i weekenden med lidt æg, bacon og pølser ...
Rigtig god weekend, håber du hermed har fået lidt ro og også er hjulpet videre på vej :o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om kost og ernÆring:
22. november 2024 | Kost og ernæring | 4 mdr.
Kære Helen Vi har en datter på nu 4 måneder, som vi synes virker meget...
22. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen Min datter, der nu er 7 måneder, vil pludselig ikke spise skemad....
17. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Mandler, hasselnødder mm. før 1 år?
Kære Helen Jeg har bare et kort spørgsmål i dag! Jeg har en dreng på 7...
8. november 2024 | Kost og ernæring | 7 mdr.
Kære Helen. Jeg vil gerne høre, om du har nogle idéer til, hvordan jeg kan...
6. november 2024 | Kost og ernæring | 2 år, 2 mdr.
Kære Helen Jeg læste netop dit nyhedsbrev om de forskellige virusinfektioner...
Viden om børn:
Tun og børn
Har du børn mellem 0 og 14 år, er det vigtigt, at du serverer masser af forskellig fisk for dem – men nye beregninger viser, at børn under 3 år bør få andre typer fisk end tunbøffer og udskæringer fra andre store rovfisk samt dåsetun.
Problemet med tunbøffer og andre store rovfisk er, at selv ved indtag af en lille mængde, kan barnet få kviksølv i en mængde, der kan skade barnets udvikling.
Alle børn op til 14-års alderen bør styre uden om tunbøffer og andre...
Fennikel, Fennikelte og børn
Fra 6 mdr´s alderen kan du give børn rigtig mange forskellige slags grøntsager. Vær dog opmærksom på bl.a. fennikel, som indeholder nitrat, og som derfor ikke bør udgøre mere end 1/10 af portionen. Alternativt bør det kun gives med 14 dages mellemrum.
Nitrat omdannes let til nitrit. Nitrit i stor mængde giver opkastninger og blåfavning af huden, fordi det reagerer med blodets hæmoglobin, så det ikke kan binde sig og transportere ilt rundt i kroppen.
Det anbefales...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.