Svar: Manglende gensynsglæde
Hej igen
Der er ingen tvivl om at det har været rigtig hårdt for jeres dreng at blive afleveret et fremmed sted i favnen hos en fremmed dame, vi ville også selv føle os utrygge i den situation og når man er 12 måneder gammel, så kan man ikke med ord fortælle hvad det gør ved en, man kan kun reagere fysisk - græde og være ked af det ... :o(
Når far så kommer og henter, så kan jeres dreng igen ikke med ord fortælle at det her har været rigtig hårdt, det her syntes han faktisk ikke var okay - han reagerer igen fysisk, ved at virke afvisende, slå blikket ned og ikke med det samme kramme sin far.
Det er meget normalt at børn reagerer på denne måde, man ser det f.eks. også hvis forældre har valgt at tage på ferie eller tage i byen og lade barnet blive hjemme og blive passet. Børn kan derefter også godt afvise forældrene, ligesom for at markere, at det her syntes jeg faktisk ikke var okay.
At I har været nødt til at aflevere ham i gæstedagpleje forstår jeg godt og sådan er det. I kunne ikke have gjort det anderledes, når man går på arbejde, så er det jo begrænset, hvor mange barnets sygedage man kan have. Jeres dreng har heller ikke taget skade, og som du ...
... beskriver, så livede han jo op og blev sig selv igen derefter, men han har markeret og vist jer at han syntes det her var svært og faktisk ikke okay. Han har vist jer, at han er et lille følsomt menneske, som man så vidt muligt skal tage hensyn til og derfor skal I se det som et sundhedstegn, at han reagerer - Også selvom det gør lidt ondt :o)
At han er glad for sin mormor er dejligt og jeg vil tro at hun er stolt når han tydeligt viser han vil være i hendes favn :o) At han ellers gerne vil se folk lidt an og helst charmerer sig ind på afstand er helt normalt. Lad ham endelig føle trygheden og mærke verden fra jeres skød, det giver ham modet til at udforske og turde mere på sigt.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Det er også helt normalt at børn i perioder virker som om at de glemmer ting de ellers har kunne. Deres hjerne kan ikke altid koncentrere sig om flere ting på en gang og det er ofte sådan, at når barnet udvikler nye færdigheder på et område, så træder de andre færdigheder i baggrunden. De er dog ikke glemt, de ligger stadig lagret der et eller andet sted, men barnet bruger i denne periode bare sine ressourcer på noget andet:o)
Så alt lyder altså hos jer helt normalt, rigtig god weekend:o)
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
Plus-Plus BIG: Sjov og lærerig leg for de mindste
Når det kommer til små børns udvikling, spiller leg en afgørende rolle. Det er en væsentlig måde for børn til at udvikle deres finmotorik, evnen til at fordybe sig, lære om farver og former osv. BIG har vist sig at være godt til netop det, og derfor vælger mange vuggestuer og børnehaver også BIG, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udvikling:
15. oktober 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Hej Helen Vi skal flytte i løbet af november måned og vil prøve at gøre det...
12. oktober 2024 | Udvikling | 10 mdr.
Hej Helen Vores datter på 10 måneder er begyndt at slå sit hoved ind i ting....
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen. Min datter er 8 mdr. hun er umiddelbart sund og rask og vores...
16. september 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Er meget vild med din brevkasse og alle dine gode bøger, som vi...
22. august 2024 | Udvikling | 8 mdr.
Kære Helen Min datter er lige blevet 8 måneder. Hun har altid været meget...
Viden om børn:
Babyslynge
En babyslynge er et klæde, som man på forskellig vis binder omkring sig. Oftes er der et spænde eller en ring i den ene ende. Når Slyngen bindes fremkommer en lomme, hvori baby ligger eller sidder.
Slyngens fordel er at den yder støtte til hele babys krop og hoved, både når dit barn ligger og sidder. Der er mulighed for at variere bærestilling, hvilket er godt, hvis barnet bæres ofte eller længere tid af gangen.
I en babyslynge kan du normalt bære din baby længe...
Barselsorlov
I har begge ret til at holde barselsorlov, når I skal have et barn. Der er mange muligheder for at dele, forlænge eller udskyde orlovsperioder. De økonomiske vilkår for orloven afhænger af jeres jobsituation.
Hovedreglen er, at kvinder har ret til fire ugers barselorlov før fødslen og 14 uger efter fødslen. Mænd har ret til to ugers orlov i løbet af de første 14 uger. Herefter har I 32 ugers forældreorlov hver, som I frit kan fordele mellem jer. Det er dog kun i 32 uger af jeres...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.