Annonce

Annonce

Svar: Hue eller ej


29. april 2004

Kategori:
Alder:
6 mdr.

Helen Lyng Hansen, sundhedsplejerske

OBS: Dette svar er mere end 3 år gammelt. Det har i mange tilfælde ingen betydning for svarets gyldighed. Dog kan der været kommet nye retningslinier og anbefalinger på området. Du kan sandsynligvis finde mere aktuelle svar om emnet ved at bruge søgefunktionen eller ved at læse videre under Udstyr.

Kære Susanne

Som med så meget andet, så er det med hue jo meget individuelt.

Man kan sige at børn under 1 år - og specielt spædbørn under 1/2 år - er særligt udsatte for kuldepåvirkning. Børn afgiver en stor del af deres varme fra hovedet og hvis det er køligt i vejret eller blæser bør små børn altid have hue på.

På meget varme dage, hvor det er vindstille, har barnet brug for at kunne komme af med varmen, hvorfor det her vil være hensigtsmæssigt ikke at bruge hue.

Brug af hue af hænger også af, hvor meget hår barnet har. Nogle børn er jo næsten skaldede, hvor andre har en stor manke.

Det er altid en god idé at se på hvordan vejret er, om det blæser, er koldt eller varmt og hvor man vil stille barnevognen. Som vejret er i øjeblikket, så kan nogle børn godt stå ude uden hue, hvis vognen står lunt og i læ. Hvor andre børn stadig har det bedst med huen på.

Man må mærke på sit barn. Hvis det sveder og er fugtigt, så kan ...


Annonce

... huen nok godt undværes, men hvis barnet virker koldt, så skal huen på igen. Når man er i tvivl, så er det altid en god idé selv at sætte sig udenfor ved siden af vognen og vurdere, hvad man selv synes vil være mest behageligt i forhold til vind og vejr.

Børn der er så store at de sidder selv i barnevognen, vil i øjeblikket fortsat have glæde af en hue, simpelthen fordi de er lidt mere udsat for blæst, når de sidder i vognen. Til sommer vil det dog være godt med en bøllehat eller en kyse, som giver hovedet mulighed for at komme af med varmen, samtidig med at der beskyttes for solens stråler.


Helens bog om dit barns udvikling
LÆS OGSÅ: "Helens bog om gråd og trøst" med masser af råd om bl.a. børn med kolik, high need babies, mareridt, raserianfald og separationsangst.

Foredrag med Helen

Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen

Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus

Se flere foredrag med Helen ...


Med hensyn til mellemørebetændelse, så siger man at det er generelt vigtigt at barnet ikke bliver kold, hverken på hænder, fødder eller hoved. Barnet må ikke udsættes for træk eller kulde og man skal være opmærksom på at der oftere er koldere ved gulvet, hvor børnene opholder sig, end hvor man som voksen er.

Håber du kunne bruge ovenstående.

Med venlig hilsen

Helen Lyng Hansen

sundhedsplejerske



Annoncer

Sponsorerede artikler

Gør pusletid til hyggetid - med naturlig pleje fra Olívy

En ren ble er det primære formål, når ens baby bliver lagt til rette på puslepladsen. Men faktisk er pusletiden meget mere end blot en praktisk opgave. Det er en unik mulighed for at styrke båndet til dit barn, stimulere sanserne og skabe tryghed. En god pusleoplevelse handler ikke kun om ...

Læs mere her



Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om udstyr:

16. november 2024 | Udstyr | 14 mdr.

Jakke og flyverdragt i autostol?

Kære Helen Jeg har bare lige et kort spørgsmål, som jeg håber, at du kan...

Læs hele brevet og Helens svar


7. november 2024 | Udstyr | 0 mdr.

Uld til baby, hvordan?

Kære Helen. Jeg har termin om 14 dage og tror, at jeg efterhånden er så...

Læs hele brevet og Helens svar


Annonce

Viden om børn:

Kolik

Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.

Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...

Læs mere i Babylex

Brok (hernie)

Et barn der buler lidt ud ved navlen, har sandsynligvis navlebrok. Udposningen er typisk på størrelse med en hasselnød, men den kan også blive stor som en valnød.

Navlebrok er ikke farligt, og det forsvinder ofte før barnet er blevet 2 år. Det giver sjældent gener, men det kan sætte sig fast og give smerter - i disse tilfælde skal brokket skubbes på plads enten af forældrene eller af lægen.

Hvis navlebrokket ikke forsvinder af sig selv, vil man ofte vælge at...

Læs mere i Babylex


Svartidsbarometer

Aktuel svartid

Annoncer

Gratis nyhedsbrev

med nye præmier hver måned

Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.


Annonce

Læs mere om Helens bog om børn og sygdom, som giver dig ro og overblik, når dit barn har det dårligt.

Det siger medlemmerne ...

Hej Helen

Så lykkedes det! Efter så mange måneder, er Johan faldet i søvn i sin barnevogn, op til flere gange.

Jeg har idag vækket ham en halv time før han plejer at vågne, og nu har han sovet 45 min. formiddag (barnevogn), og ligger nu pt. og sover middagslur (indtil nu en time). Så jeg kan slet ikke få armene ned:)

Vi ser om vi kan hoppe på togene i tide, tak for hjælpen:)

Venlig hilsen
Kathrine, mor til Johan på 6 måneder


Annonce