Svar: At kaste med ting
Hej med dig
Jeres dreng er igang med sin selvstændighed og han har rigtig meget brug for at I voksne hjælper ham med at finde ud af hvad man må og hvad man ikke må. I skal sætte grænser for ham, så han stille og roligt finder ud af hvordan man opfører sig og man kan sige at det er en alder, som helt konkret går ud på "det må du - det må du ikke".
Det er hårdt og man kan som voksne godt blive helt forpustet, når man hele dagen igennem skal forsøge at vejlede, anerkende sit barn og den udvikling han går igennem og så samtidig sætter grænser og rumme den frustration der opstår, når det han gerne vil ikke kan lade sig gøre.
Hvis jeres dreng kaster med ting for at øve sig i at kaste og stolt viser jer, at nu mestrer han dette, så skal I naturligvis anerkende dette, fortælle ham hvor flot det er, at I kan se at han synes det er sjovt at kaste, spille bold osv. men at det skal foregå udenfor - og så må I gå med ham ud. Fortælle ham at I ikke vil have at han kaster med tingene indenfor, det er en regel I har og hvis man vil spille bold, så må man gøre det udenfor.
Hvis han forsøger at kaste med andre ting end bolde, så må I fortælle ...
... ham at det må man ikke. Andre ting går i stykker og har man lyst til at kaste, så skal man gøre det med en bold. Altså hele tiden fortælle ham hvad han må og ikke må, hvad der er rigtigt og forkert, - han ved det jo ikke selv og kan ikke regne det ud, han lærer det, når I fortæller ham det :o)
Hvis han kaster med ting fordi han bliver vred, skuffet, gal, ked af det, så er det udtryk for at han mangler ord. Han er ikke i stand til med ord at beskrive hvordan han har det og så reagerer han fysisk i stedet for. Her er det vigtigt at I hjælper ham med at sætte ord på "du bliver bare så ked af det lige nu", holder om ham, hjælper ham med at finde roen og slappe af. Igen fortælle ham at han ikke skal kaste med tingene, de går i stykker, men i stedet komme til jer, sidde lidt på skødet osv. når han får det sådan.
Kom til foredrag med Helen Lyng Hansen
Tirsdag 6. maj: Børn & Mad, FOF Aarhus
Hele tiden fortælle ham hvad I ikke vil have og hvad I så vil have i stedet for. Når man siger nej til noget, så er det altid en god idé at fortælle, hvad alternativet så er. Børn vil som udgangspunkt helst gøre det, der gør deres forældre glade og stolte af dem :o)
Håber du hermed er hjulpet videre på vej, fortsat held og lykke.
Med venlig hilsen
Helen Lyng Hansen
sundhedsplejerske
Annoncer
Sponsorerede artikler
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din Guldklump
BabyNordic™ – Det ultimative legetæppe til din baby og din familie
Kender du det, at gulvet er hårdt at sidde på, når du leger og tumler med din baby? Det gør Camilla – og det ville hun gerne lave om på. Svaret hedder BabyNordic™-tæppet.
Lege- og aktivitetstæppet skaber det perfekte, ...
Læserne anbefaler disse svar fra Helen Lyng Hansen om opdragelse:
22. november 2024 | Opdragelse | 3 år
Kære Helen. Vi har en dreng på 3 år (blev 3 i oktober) der startede i...
13. november 2024 | Opdragelse | 3 år, 4 mdr.
Hej Helen. Jeg har en skøn dreng på 3 år og 4 mdr. Han er sød og kærlig,...
26. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Kære Helen. Tak for din brevkasse, som jeg nu endnu engang har brug for....
17. september 2024 | Opdragelse | 2 år, 6 mdr.
Hej Helen Vi har solgt vores hus og skal flytte om cirka halvanden måned....
16. september 2024 | Opdragelse | 23 mdr.
Hej Helen. Vi har en søn på snart 2 år, som i perioder vælger den ene af os...
Viden om børn:
Kolik
Kolik er den betegnelse, man bruger om et barn, der dagligt eller næsten dagligt, er helt utrøsteligt, grædende og skrigende. Den ældre definition af kolik er, at barnet skal græde og være utrøstelig i mere end 3 timer om dagen, mere end 3 dage om ugen og i mere end 3 uger.
Kolik er en udelukkelsesdiagnose. Det betyder, at lægen skal have undersøgt barnet grundigt og have udelukket, at barnet har smerter fra nakke, skuldre, ryg eller andre steder, Ligesom det skal være udelukket,...
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test
NIPT, Non-Invasiv Prænatal Test er en blodprøve, som kan være et alternativ til kvinder, der har fået tilbudt, men ikke ønsker at få foretaget moderkageprøve eller fostervandprøve.
NIPT kan tidligst tages, fra du er mindst 10 uger henne, og det skal være bekræftet af en ultralydsundersøgelse. NIPT er en blodprøvetest for kromosomafvigelse hos fosteret. I den gravides blod findes DNA fra fosteret i en blanding med den gravides DNA. Med en avanceret analyse af en blodprøve fra den...
Svartidsbarometer
Gratis nyhedsbrev
med nye præmier hver måned
Din e-mail adresse bliver hos os. Nyhedsbrevet udsendes ca. 1 gang om ugen. Læs mere.